Ходих на преглед
- djankata74
- Автомобил: ford focus
- Двигател: 1.6 dtci
Ходих на преглед
Ходих на тех. преглед . Мотора ми е 35PB2I.Газовете на мотора са 2.85 това нормално ли е или може да се намалят още .Това е в Испания
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ходих на преглед
djankata74 написа:Ходих на тех. преглед . Мотора ми е 35PB2I.Газовете на мотора са 2.85 това нормално ли е или може да се намалят още .Това е в Испания
ако си минал успешно прегледа какво ти пука нормално ли е?
- djankata74
Да минах .Но ако може да се намалят какво пречи, така ще гори по малко
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
djankata74 написа:Да минах .Но ако може да се намалят какво пречи, така ще гори по малко
сложи си газова или метан- щом мислиш за екологията, и накрая пии 2 бири
- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Здравей колега!Карам същият пасат с същият двигател като твоя РВ 82кв.112к.с система дигифант,които заводски няма катализатор и съгласно наредбата №32 за извършване на годишни технически прегледи на автомобилите има таблица според,която излиза,че за автомобили произведени преди 1986год. съдържанието на СО в отработените газове трябва да е до 4.5% за автомобили производство след 1986год. съдържанието на СО в отработените газове трябва да е до 3.5%.Това е за автомобили,които нямат катализатор заводско тоест завода производител е сметнал,че не е нужно поставянето на катализатор.Автомобилите,които са заводски с катализатор попадат в друга графа а именно за автомобили произв. преди 1.7.2002год. на празен ход допустимото съдържание на СО в отработените газове трябва да бъде до 0.5% а при чистота на въртене на коляновият вал над 2000об.м до 0.3% и отношението въздух гориво трябва да бъде в границите 0.97 до 1.030.Автомобили производство след 1.7.2002год. съдържанието на СО в отработените газове следва,както трябва да е на празен ход СО до 0.3% а при на над 2000об.м до 0.2% и отношението въздух гориво трябва да бъде пак от 0.97 до 1.030.При посочените от теб резултати от техническия преглед,колата е влязла в нормите таи като допостимо е до 3.5% и според мен ако нямаш никакъв проблем с колата вобще не си играи да намаляваш вредните емиси но ти си знаеш.Надявам се да съм бил полезен относно въпроса ти.
- djankata74
много благодаря