Passat B5.5 - Какви чистачки
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Чистачки за Passat B5.5
Един приятел много ми ги хвали "Champion", но понеже старите чистачки ми бяха БОШ ( така купих колата ) и изкараха 3 години, та си помислих че от Германия е била с тях ( т.е. мислих че са купени от тамушното VW ) и реших и аз да си купя БОШ от VW, но.... шанс. Като отида до САКАР задължително ще пиша какво са ми казали, но мисля че резултат няма да има. А колкото до магазинчето, аз знаех едно което е на пътя за "R5", но не знам дали още съществува ..
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
За чистачките от МЕТРО - не съм доволен. Даже съжалявам, че си дадох парите. В краищата хич ги няма (уж са безраменни и трябва да обхващат цялата извивка на стъклото), а в останалата част от стъклото оставят тънък филм, който изчезва след няколко секунди и оставят следи. Старите ми чистачки са BOSCH Twin на повече от две години и половина, и ги смених защото леко оставяха мокри черти и понеже ги препоръчаха тези от МЕТРО, та и аз се излъгах да ги взема, и май ще слагам старите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моят Шаран е 2002г и рамената на чистачкките не са като старите със кукички, а са с едно като шило, където се надяват чистачките.Откраднаха ми лявата чистачка и не зная от къде да си купя чистачка с такова захващане.Не ми се дават много пари,защото се сваля много лесно и има опасност пак да я откраднат.Може ли да се приспособи нещо за да мога да си сложа от стария модел чистачки?
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
карам с "Шампион" обикновени от 18лв - чистят идеално... Само при над 140-150кмч лявата няма достатъчно натиск понеже е без "спойлер"... Преди дни се върнах от над 3000км пътуване до Австрия и Германия... Температурата варираше от +9 до -12С...
За чистачките най-важно е да се сменят по-често - 1 макс 2 години...
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
espace1965 написа:Моят Шаран е 2002г и рамената на чистачкките не са като старите със кукички, а са с едно като шило, където се надяват чистачките.Откраднаха ми лявата чистачка и не зная от къде да си купя чистачка с такова захващане.Не ми се дават много пари,защото се сваля много лесно и има опасност пак да я откраднат.Може ли да се приспособи нещо за да мога да си сложа от стария модел чистачки?
Аз лично не съм чувал за такъв варянт, но мисля, че може да си намериш такива чистачки и за по-малко от 70 лева комплекта, а да не говориме, че се продават и по отделно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
dancing_niki написа:espace1965 написа:Моят Шаран е 2002г и рамената на чистачкките не са като старите със кукички, а са с едно като шило, където се надяват чистачките.Откраднаха ми лявата чистачка и не зная от къде да си купя чистачка с такова захващане.Не ми се дават много пари,защото се сваля много лесно и има опасност пак да я откраднат.Може ли да се приспособи нещо за да мога да си сложа от стария модел чистачки?
Аз лично не съм чувал за такъв варянт, но мисля, че може да си намериш такива чистачки и за по-малко от 70 лева комплекта, а да не говориме, че се продават и по отделно.
И аз това питап къде да ги намеря?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Tedo- написа:карам с "Шампион" обикновени от 18лв - чистят идеално... Само при над 140-150кмч лявата няма достатъчно натиск понеже е без "спойлер"... Преди дни се върнах от над 3000км пътуване до Австрия и Германия... Температурата варираше от +9 до -12С...
За новото захващане ли говориш?
Silverclub написа:Вземайте Валео и поне за 1 година и половина забравяте за чистачки.20 лв струват и си ги бива.Почти всичките ми познати вкл. и аз сме с Валео и досега няма нито един дето да се е оплакъл!!!
На B5 лятото взех Valeo от Метро цената им беше под 30лв. до колкото си спомням в светло зелена опаковка.
Нямам забележки, доволен съм зима и лете от тях, тази пролет ще му взема нови отново Валео.
П.С. Според мен както колегата @dancing_niki така и @greda са прави за натиска на рамото и времето за смяна на чистачките.
Според мен доста хора не си дават сметка за разликата в захващанията за това нека си позволя да обобщя:
Има чистачки "от старите" които се захващат на кука. За този тип захващане се предлагат чистачки от 5 до 50 лв в зависимост от марка, размер, дали са от нормалния тип или "безшарнирни" и т.н.
Тези, които оригинално са със захващане като "на шиш" са така наречените от Bosch - Aerotwin. Те първи ги въведоха в производство през 2002 г., спечелиха един куп награди и много от колите от по-висок клас след тази година серийно излизат с такива чистачки. Вече и по "средни" коли се оборудват с тях, а и не са само Bosch...
Проблемът е, че "нормална" чистачка на това рамо НЕ може да се сложи. Все още не знам да се продават "ментета" с такова захващане, но подозирам, че няма да се забавят
А и това, че аз не знам, не значи че няма.
п.п. И аз чакам развитието за тези от Сакар....
Има чистачки "от старите" които се захващат на кука. За този тип захващане се предлагат чистачки от 5 до 50 лв в зависимост от марка, размер, дали са от нормалния тип или "безшарнирни" и т.н.
Тези, които оригинално са със захващане като "на шиш" са така наречените от Bosch - Aerotwin. Те първи ги въведоха в производство през 2002 г., спечелиха един куп награди и много от колите от по-висок клас след тази година серийно излизат с такива чистачки. Вече и по "средни" коли се оборудват с тях, а и не са само Bosch...
Проблемът е, че "нормална" чистачка на това рамо НЕ може да се сложи. Все още не знам да се продават "ментета" с такова захващане, но подозирам, че няма да се забавят

п.п. И аз чакам развитието за тези от Сакар....
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
моят е 2002г - с "обикновените"...
Моя пасат е със захващане като на шиш. Комплект Валео имаше за 48 лева в квартално магазинче за авточасти. От ФВ продават и единични, но комплекта е 73 лева, а единичната беше 35-38 лева, нещо от сорта, цената май беше различна за лява/дясна. За тези от Метро не знам какви са. Но и аз търсех по-обикновени (не за 70 лева) чистачки, които се захващат на шиш, но не намерих, 48 беше най-евтиното. Гледах по всички бензиностанции и моделите, които се продаваха не ставаха. Само един модел от ОМВ аха да стане (поне на картинките изглеждаше, че може) но имаше една отворена и опитвах и не ставааа! Ако си намериш такива на шиш на нормална цена може да кажеш от къде. За инфо, защото се заглеждах, например и БМВ Х5 от новите е с такова захващане и Шкода Октавия и някой ФВ-та със такова, но някой не, не знам по какво ги избират с кое да са.
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Решението е купуваш си такива със старото захващане, като гледаш ширината на перото да съвпада с твоето. Слагаш на твоите рамена новите пера и си готов. Аз така направих.
Преди 2 седмици питах в Радиал за такива чистачки - казаха ми, че имат Champion по 21лв бройката, като изрично им казах, че става дума за такива на шиш. Отделно имам един PDF с доста подробни обяснения как се сменя само перото на тези чистачки. Ако някой има интерес ще намеря начин да го шерна.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Прикачи го тук, към мнението си.
Ще е полезно за всички.
Ще е полезно за всички.

Не може към мнението ми, защото е малко по-голям
Ето един линк, надявам се да работи :
http://dox.bg/files/dw?a=82fe243215

Ето един линк, надявам се да работи :