Дизел + отработено олио?????
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Re: Дизел + отработено олио?????
никой не е казал тди да караш на олио, темата е за дизел с олио и още в началото хората са писали че тди не може се кара само с олио или не е препоръчително...хората като оня 76 и тем подобни що пишете в тая тема, подминавайте я като няма кво друго да кажете освен че това е тъпо...за тея дрънкачи карал съм 1з с трансорматорно масло и по-добре се държи мотора с него отколкото с нафта
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
quattro^^ написа:... никой не е казал тди да караш на олио, темата е за дизел с олио ...
Да, но МАKAROW, постнал темата, говори за пасат б5 1998 г АФН.
quattro^^ написа:никой не е казал тди да караш на олио, темата е за дизел с олио и още в началото хората са писали че тди не може се кара само с олио или не е препоръчително...хората като оня 76 и тем подобни що пишете в тая тема, подминавайте я като няма кво друго да кажете освен че това е тъпо...за тея дрънкачи карал съм 1з с трансорматорно масло и по-добре се държи мотора с него отколкото с нафта
Извинявам се,,не съм искал да обидя никого...всеки има право да кара колата си с каквото намери за добре...
-
- Автомобил:
- Двигател:
quattro^^ написа:никой не е казал тди да караш на олио, темата е за дизел с олио и още в началото хората са писали че тди не може се кара само с олио или не е препоръчително...хората като оня 76 и тем подобни що пишете в тая тема, подминавайте я като няма кво друго да кажете освен че това е тъпо...за тея дрънкачи карал съм 1з с трансорматорно масло и по-добре се държи мотора с него отколкото с нафта
колега тук секи изразява мнение.а ти ако иска6 си купи и голф6 и си го караи не сас трансформаторно масло ами ако иска6 му сложи картофено пиуре или лутеница и го наблудавай внимателно как 6те се даржи.аз сам казал и преди сас никои не се заяждам нито искам да обидя някой просто не ми се струва нормално да купи6 кола за 10000лв 4е и пове4е и да и слага6 олио или там какво си иска6 заради икономия от 20лв на месец.
-
- Автомобил:
- Двигател:
gogovaseev написа:quattro^^ написа:никой не е казал тди да караш на олио, темата е за дизел с олио и още в началото хората са писали че тди не може се кара само с олио или не е препоръчително...хората като оня 76 и тем подобни що пишете в тая тема, подминавайте я като няма кво друго да кажете освен че това е тъпо...за тея дрънкачи карал съм 1з с трансорматорно масло и по-добре се държи мотора с него отколкото с нафта
колега тук секи изразява мнение.а ти ако иска6 си купи и голф6 и си го караи не сас трансформаторно масло ами ако иска6 му сложи картофено пиуре или лутеница и го наблудавай внимателно как 6те се даржи.аз сам казал и преди сас никои не се заяждам нито искам да обидя някой просто не ми се струва нормално да купи6 кола за 10000лв 4е и пове4е и да и слага6 олио или там какво си иска6 заради икономия от 20лв на месец.
Не само икономия, но и екология. Карал съм с биодизел в САЩ, и тук ще карам, ако има, нова кола, ПД двигател, 50К км без проблем. Но няма, щото никой не го е грижа за природата...селянията е повсеместна, гледат само паричките....ше има да плащаме за това много скоро.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Именно олио и биодизел = едно и също нещо-разлика само в малко рафиниране!Що да не може да се кара ТДИ проблема е в микрочастиците които трябва да са до определен минимум.Сега не става въпрос само за чисто олио.Имаше тема тука някъде или в дизел форума за трансформаторното масло- ми никакъв проблем няма.Ами че вие нали знаете че и карането на газ износва двигателя,ми като дойде времето да пресъхнат петролните кладеци на кво ще караш тея милиарди коли биодизел и ток.Тва е който иска тва да сипва.Ами това http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=882 какво е икономия вервай ми аз по скоро бих сипвал олио в някакъв процент.Всичко в Бългаия опира до ПАРИ!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според разни източници биодизел и отпадъчно растително олио за двигатели са две различни неща. Е тук прочетете кое кво е:
http://en.wikipedia.org/wiki/Vegetable_oil_used_as_fuel
http://en.wikipedia.org/wiki/Biodiesel
Та, аз съм карал новата си кола с ПД двигател с биодизел. 5%, 20%, до 50%.
С отпадъчно олио не мисля, че ще смея да заредя, макар че има системи, които позволяват това да стане и за модерните двигатели
http://en.wikipedia.org/wiki/Vegetable_oil_used_as_fuel
http://en.wikipedia.org/wiki/Biodiesel
Та, аз съм карал новата си кола с ПД двигател с биодизел. 5%, 20%, до 50%.
С отпадъчно олио не мисля, че ще смея да заредя, макар че има системи, които позволяват това да стане и за модерните двигатели

- fox_vt
Така е то и газта,бензина,нафтата,газьола и катрана са различни неща но от един източник
Както и да е има доста теми за олиото трансформаторното масло,двутактовото или маслото за щилки.

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
gogovaseev написа:quattro^^ написа:никой не е казал тди да караш на олио, темата е за дизел с олио и още в началото хората са писали че тди не може се кара само с олио или не е препоръчително...хората като оня 76 и тем подобни що пишете в тая тема, подминавайте я като няма кво друго да кажете освен че това е тъпо...за тея дрънкачи карал съм 1з с трансорматорно масло и по-добре се държи мотора с него отколкото с нафта
да така е и ти си прав, но това всеки го знае за това казвам един път кажи че е глупаво пак оттам нататък всеки си прай сметка...пичове специално с дизела всичко ще върви към алтернативните горива тъй че не се впрягайте много.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Не бойте се момчета,няма за какво да се карате.От средата на годината(ако не се лъжа)задължават всички търговци на дизелово гориво да го смесват с био-дизел.В съотношение 30%био-70% дизел.И като знаем качеството на сегашната нафта представете си какво ще след смесването.
- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Не може всички колонки да са с биодизел,поне в Германия е така,само дето нормалния дизел е по скъп с няколко цента.
- fox_vt
rosen79 написа:Не бойте се момчета,няма за какво да се карате.От средата на годината(ако не се лъжа)задължават всички търговци на дизелово гориво да го смесват с био-дизел.В съотношение 30%био-70% дизел.И като знаем качеството на сегашната нафта представете си какво ще след смесването.
Къде 30 на 70 къде 70 на 30 или направо 100% био

- niko_77
- Автомобил:
- Двигател:
В книжката на пасат Б5.5 пише, че може да се кара на биодизел при температури до 10 градуса. Можело да има малко спад на мощността и малко завишен разход.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Работата не е толкова проста, сипваш олио и караш. Ето вижте какво се прави:
http://www.biogorivo.com/viewpage.php?page_id=1
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ljubon написа:Работата не е толкова проста, сипваш олио и караш. Ето вижте какво се прави:
ми колега то е ясно,4е не е толкова лесно но те колегите запо4наха пак сас изказванята.тук не става вапрос за боидизел а директно за олио колеги.4е вав биодизела има да така е но всеки слу4аи не е от саседната кра4ма или ресторант за 22копеики литара.там има но е обработено по много на4ини.както е написал колегата.
Върни се в “Дизелови агрегати”