Смяна/махане на катализатор B5, 1.8 ADR?

Техническа и сервизна информация за Passat
ауспуси Лазаров
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Смяна/махане на катализатор B5, 1.8 ADR?

Мнениеот ауспуси Лазаров » Пон 25 яну 2010 6:53

Отлично знам, къде, как се работи. Имам преки наблюдения. По желание аз също монтирам тръба на мястото на катализатора за по-ефтино или безплатно - въпрос на сделка, но спазвам някой закономерности и правила. Налагало се е да измествам сонди, да променям ъгъла на сонди, да екранирам сонди, да правя редукций на сонди и т.н. Десетки видове автомобили и стотици видове катализатори. Мога да предложа най-удачен вариянт, но след оглед на място. Лично за мен има значение и оказва влияние - за други не знам, тяхна си работа и не коментирам.
п.п. Имам записан колега с монтирана тръба на тойотката и свети като коледна елхичка. Последно са му предложили за решаване на проблема нов катализатор - няколко пъти х 100. Остава трети вариянт, който ще обсъдим на място. Явно в случая тръбата не върши работа и не винаги става.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 25 яну 2010 21:47

Айде и аз да се намеса.
Как разбираш, че всичко е наред с ламбдата? На ухо ли? Или по думите на шофьора?
Или, че сондата не се е счупила при манипулациите?
Благодаря и браво за сайта.

ауспуси Лазаров
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ауспуси Лазаров » Вто 26 яну 2010 6:14

Има диагностици за тази работа.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Вто 26 яну 2010 21:56

ауспуси Лазаров написа:Има диагностици за тази работа.

Реална случка:
Отивам при Г-н Лазаров и той маха катализатора. Ламбда сондата точно на моят модел е на самият катализатор и трябва да се демонтира. Маха ме я, монтираме я на резонатора и си тръгвам доволен, че съм отметнал тази работа. След две, три седмици усещам, че колата не е същата :shock Харчи повече, колебае се в оборотите и неща нехарактерни преди това. След въртене и сучене около нея отивам при Мишо в Герман да я види. Той я закача естествено на лаптопа и ми казва, че ми е заминала ламбда сондата :shock Правя връзка с г-н Лазаров и като знам цената на сондата отивам при него. След като ме изслушва, ме прегръща и ми казва, че ще оправи проблема, ще смени ламбдата, защото може докато е сваляна, запекла от температурата да се е напукала или да е повредена при рязането, или при завъряването и така нататък.
Мислите ли, че това е реална случка? И ако не, моля доразвийте я както смятате, че би се случило.
Благодаря.

ауспуси Лазаров
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ауспуси Лазаров » Пет 29 яну 2010 7:31

Конкретни въпроси. Консултаций, диагнози, препоръки, съвети, мнение и предложения за решение на даден проблем мога да дам след преглед на системата.
Който прецени, че мога да му бъда полезен, да заповяда. Прегледа е безплатен.

Върни се в “Passat”