Голф 3 с идея за SQ проект (или как съдбата ме кара на там)

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Голф 3 с идея за SQ проект (или как съдбата ме кара на там)

Мнениеот radi_nrj » Пон 25 яну 2010 22:20

kedlar написа:За плеър имах предвид 88рс, 9855, 9887, стига да си склонен на 2-ра ръка мисля можеш да намериш :)

Стига да изпадне нещо с удоволствие.

kedlar написа:А иначе ме изненада с честотата на среза, има хубава изолация, може по-нататък при следващите компоненти да си поиграеш с джобове и обем, да ги пуснеш по-ниско, не са много субовете дето свирят 120 херца, всъщност аз за себе си още не съм чул такъв :(

С 2 12" говорители в затворен обем се получава. А и усилвателя е Rockford Fosgate Punch 55.2 и е с кросоувър карта (една платка, която се пъха в слот на усилвателя и според зависи как я сложиш свири LP,HP ili Full Range). Има едни СМД елементи по тази платка, които се презапояват за да се мени честотата и стръмността на среза. В момента е 12dB/Oct@120Hz и съответно на плеъра кроса също е на 120Hz.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 25 яну 2010 22:28

g.enchev написа:Ще използвам темата и ще попитам, какви настройки на усилвателя бих могъл да си направя, за нещо между SQ/SPL

Въпросът ми е много глупав и обширен, но се надявам някой да каже конкретни настройки mhihi

Не е глупав, но отговора не е в настройките. Самите компоненти се проектират за едното от 2-те.

За SPL се ползват предимно Клас Д усилватели и говорители с високо КПД.

За SQ се ползват усилватели Клас АБ и говорители с по-равна характеристика и по-вярно свирещи.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 26 яну 2010 14:57

Ужас, голям ужас :banghead:

Имам един тесов диск FIM Аudiophile от, който пуснах песента Georgia on my Mind (оригинално е на Рей Чарлз) unpluged изпълнение от някаква девойка на, която и акомпанира пиано и контрабас. И като засвири басиста се чу основния проблем на корите на вратите на голфа.

Всички, които са ги сваляли знаят, че се състоят от 3 части:

Един лист подобен на ПДЧ (самата кора)
Една пластмасова отливка за джоба
една отливка за дръжката

Джоба и дръжката са хванати за кората по средством винтета и то не на всякъде. Най-големия проблем идва като нещо (в случая контрабас) свири стабилно в диапазона 100-300Hz. Там мидбасите заклащат джобовете стабилно и те почват да издават скъцащи звуци на всички места където се допират в кората.

Следва сваляне на всички кори и акция "обезскърцяване".

П.С. няма да се правят нови custom кори защото идеята е салона изглежда 100% сток.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”