Ревизирах изцяло - клапи, радиаторче, но пак няма парно.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ревизирах изцяло - клапи, радиаторче, но пак няма парно.

Мнениеот rudoni » Пон 25 яну 2010 23:20

това не е радиатор от преди години .разделен е на 2 секции .утайките обикновено остават отдолу и е необходимо продухване с вода под налягане /с маркуч от чешмата/ .

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Пон 25 яну 2010 23:25

радиаторче на 100 % . Не е скъпо колега - 30 лева смених преди един месец моето . не си заслужава просто за такива консумативи / защото според мен карета //лагери// , радиатори са си консумативи / да се рециклират или купуват втора употреба . Голфа е кола която просто си заслужава новите части - евтини и рядконалагащи се за смяна . Поздрави и успех ! :)

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salamaleikum » Пон 25 яну 2010 23:41

rudoni написа:това не е радиатор от преди години .разделен е на 2 секции .утайките обикновено остават отдолу и е необходимо продухване с вода под налягане /с маркуч от чешмата/ .

Там е работата, че уж го продухах с вода под налягане ама ефект минимален. :)

Потребителски аватар
niksa_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niksa_89 » Вто 26 яну 2010 1:27

Колега и аз мисля че радиатора ти е за смяна . Моя пасат имаше точно същите признаци и радиатора така се беше задръстил , че почети никаква течност не минаваше през него . :( Беше избило през пластмасовата преграда (там кадето влизат маркучите) и течността си минаваше но не откадето трбва :wink:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 26 яну 2010 9:52

много точно казано! :да:

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Вто 26 яну 2010 14:06

аз даже се бях засилил да си сменям термостата ... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
MECHOKA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MECHOKA1 » Вто 26 яну 2010 20:14

Голф 3 1,8ми абс , Миналата година смених радиаторчето че нямаше никакво парно и имах течове на антифриз под стелките но никакъв резолтат,радиаторчето си беше здраво .Отказах се вече да търся от къде ми тече но един пич ми каза да разменя маркучите които влизат в радиаторчето на парното и малко се пооправи но сега пак е много слабо .Вчера вечерта оставих колата да загрее на едно място и както казва колегата имаше за 1 минута и то слабо и после пак студено ,след това при 70 градуса и при двийение има ама много слабо и не се чуства в това време ,та колеги помагайте може ли нов радиатор на година да се е прецакал .Тези дни и термостат требва да сменя че извун града немой да вдигне повече от 70 градуса .

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 27 яну 2010 19:53

Едва ли.
А вие като си махате задръстените радиатори промивате ли си системата? Понеже новия със слагането се задръства ако не се промие системата и си е пълна с гнус....а не с чист антифриз.
Иначе - този проблем се получва от малко дебит през радиатора (ако не е виновен радиатора де)
Тогава причините са :
-кофти свързан изпарител за газта (последователно или с мн дебели тройници и свиват много дебита на маркуча...от 19мм на 10 примерно понеже са дебелостенни).
-не добре работеща водна помпа...това,че колата не загрява не е основание да не е виновна помпата понеже радиатора е доста висока точка и при липса на дебит оттам антифриз почти не върти...ама странното е,че пък двата маркуча са си топли дори при тотално неработеща помпа...случвало ми се е на Поло.
Та...вижте ги тези неща.

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salamaleikum » Сря 27 яну 2010 20:13

Колеги като покарах колата 2 дена и се поотпуши още малко радиаторчето засега няма да го барам отново.Иначе колега аз нямам газ, помпата е нова и системата е промита няколко пъти + че карам със сравнително скъп антифриз :)Поздрави

Потребителски аватар
MECHOKA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MECHOKA1 » Сря 27 яну 2010 21:21

А ми да си призная не помня да сме промивали системата , та като се замисля и това може да е проблема с парното но за водната помпа нямя ядове нова е .Като остана по свободен да се позанимавам малко с колата и ше пиша какво е станало :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”