Нова "ера" на чистачките !
- stereofonix
- Автомобил:
- Двигател:
Нова "ера" на чистачките !
Здравейте колеги. На скоро ми се мерна нещо и решх да пусна в чичо гугъл да видя какво ще ми иската и ето -> http://chistachki.bomarbg.eu/ . Някой случаино вече да ги е ползвал и да даде отзиви за тях ако ги е ползвал.
Re: Нова "ера" на чистачките !
Тия чистачки трябва да светят като реотани, че да може да пуснеш да търкат като има стабилен лед по стъклото. Ако е толкова успешно, щяха да го прилагат серийно в Мерцедес и др., а не да експериментират на българска територия.
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
и аз ги мернах на някакъв сайт, ама нещо не ми внушават доверие а и са скъпи 70 лв бяха май, за мен по атрактивно е мнотране на реотани на предното стъкло както при Субару Форестер, за тях съм чул много добри отзиви, обаче монтирането на подобна екстара е много голяма игра.
а замисляли сте се като ти е замръзнало стъклото и като пуснеш реотана на чистачката,няма ли да се спука?
аз не бих рискувал.Иначе щеше масово да се прилагат.
аз не бих рискувал.Иначе щеше масово да се прилагат.
- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
извинявам се,но на мен ми прилича като на светещи пръскалки

- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
kriso_g написа:извинявам се,но на мен ми прилича като на светещи пръскалки![]()

Предно стъкло с подгряване - няма такъв кеф. Карах един форд преди време, той имаше реотани в предния джам. А тия чистачки са бошлав история. По-хубаво инвестирай в хубава течност за чистачки+едни нови пера, отколкото в тоя експеримент. Види ми се изчанчена работа, реотан който да топли перото. Леда от стъклото няма да пада заради реотана, но не знам до колко ще успее да държи перото меко.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
На сутринта дали ще са на колата е под въпрос?Все едно да пусна някъде 70 лева...
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Тези чистачки ги гледах в едно предаване за автомобили по хобитв май.Дават един джип целия в лед, а чистачките сухи.Водещия метна сняг върху тях и на мига се стопи.
Работят с температурен датчик,на принципа на подгревните свещи при новите дизели.При температура под 5 градуса нагрвателя се задейства.Ама не ги ли свалиш вечерта,смятай къде ще идат.
Работят с температурен датчик,на принципа на подгревните свещи при новите дизели.При температура под 5 градуса нагрвателя се задейства.Ама не ги ли свалиш вечерта,смятай къде ще идат.
Аз си мисля, че едно шише 2л. пълно с топла вода 30-35 градуса може да свърши същата работа много по-ефикасно и на по-ниска цена.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Е направи го това сутринта на замръзналите стъкла и отивай направо в кобра за смяна.
Що бе, не става дума за вряща вода 80-90 градуса, а просто топла. Хората съм чувал кофа с вряла вода да плискат - пускат ги естествено ама не от първи път.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Абе ти не си прави такива експерименти.Рязка промяна на температурата на стъклото и го пращаш директна командировка за рециклиране.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
rosen79 написа:Абе ти не си прави такива експерименти.Рязка промяна на температурата на стъклото и го пращаш директна командировка за рециклиране.
Това съм го виждал с очите си как се случва на -5 градуса и кана с топла вода на предния джам на VW транспортер. Шефа седеше поне минута две и гледаше тъпо липсата на стъклото не вярвайки на очите си

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
groznika написа:rosen79 написа:Абе ти не си прави такива експерименти.Рязка промяна на температурата на стъклото и го пращаш директна командировка за рециклиране.
Това съм го виждал с очите си как се случва на -5 градуса и кана с топла вода на предния джам на VW транспортер. Шефа седеше поне минута две и гледаше тъпо липсата на стъклото не вярвайки на очите си
както и обратното
на село съседа вика аз ше си измия колата
аз му се изсмях и му казах че вътре и вънка е 5лв в КН
той вика , оди по автомивки , я че си я мия сам
беше лято... 35-40 градуса
включи помпата на кладенеца и почна да пръска
не му се верваше като напръска предния джам

тия чистачки , ментак работа
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”