Палене при -17
-
- Автомобил:
- Двигател:
Палене при -17
Колеги тази сутрин е -17гр.Полях нафтовата помпа с топла вода и колата с малко повечко въртене запали,правилно ли е според вас да обливам помпата,може ли да се прецака нещо?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Палене при -17

-
- Автомобил:
- Двигател:
Тая вода сега трябва да я изчакаш да се отече и да изсъхне перфектно, иначе ще береш ядове. Аз при -10 (даже и толкова нямаше) на бензин неможах да запаля, даже изтощих акумулатора.
- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Няма нужда да правиш такива работи , ако моторя си е наред , ще запали от четвърт оборот !
Дори и на - 20 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе вчера бях свидетел как тойота на по-малко от 2 месеца, неможа да запали сутринта..
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Като замръзне нафтата няма значение дали колата е 5, 10 или 30 годишна.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Абе секви икономично/селски изцепки правят хората... В тва време се сипва само нафта с добавка за замръзване, ама пусто нали е 14ст по-скъпа...
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hooligan_sk написа:Абе секви икономично/селски изцепки правят хората... В тва време се сипва само нафта с добавка за замръзване, ама пусто нали е 14ст по-скъпа...
Именно!
При -18 града, Пасатко (12 годишен) си запали с едно единствено подгряване на свещите без никакъв проблем!
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега holigan_sk сигорен ли си че тази нафта има добавка.И аз карам със такава но днес ми замръзна изминах 5км. и както си карах угасна.Сутринта запали на -19,3 поработи 30мин докато дойде лапити за градина тръгнахме добре но след това ауут.Затуй лично мое мнение че по бензиностанциите правят шмекирии.
Тази сутрин запалих без абсолютно никакви проблеми при -23 градуса пред учудения поглед на комшия- горд собственик на Пежо 308 дизел, който въртя поне половин минута докато запали. Никога не съм подгрявал два пъти. Но преди студовете ревизирах стартера, акумулатора и свещите. Като добавка към нафтата слагам Castrol TDA. Така че си ако всичко е изрядно(или почти всичко
) такива интервенции са напълно излишни.

И аз ползвам Castrol TDA и да чукна на дърво нямам проблеми при -23....а може и по-студено да е 

колеги ако неслагам такава TDA добавка а слагаме малко бензин или газ за горене нее ли същото.. ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера запали от раз ,но днес бе по-студено и аз е така за улеснение на помпата я полях с вода,един приятел ми даде този акъл,но повече няма да правя този номер,благодаря за мненията!
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Аз (да чукна на дърво) до сега нямах проблем. Тука в Габрово беше -18 -19. Аз какво правя: Акумулатора ми е нов 77Ah. Подгрявам веднъж, пускам фаровете за 10-ина секунди, връщам ключа и подгрявам пак. След това взривява от раз. Диокато види ключа и пламва. Като се оспокоят уборотите( на 900) потеглям полека.
Това с фаровете го правя да облекча първоначалния стрес на акумулатора.
Поздрави!!!
Това с фаровете го правя да облекча първоначалния стрес на акумулатора.
Поздрави!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Когато свещите и горивоподаването са добре и нафтата не е от тази която се желира с паленето няма проблеми.
Мойта не я бях палил от една седмица и се притеснявах заради акумолатора - стар е. Подгрях един път лампата задържа доста време. В първия момент едва успя да превърти, на втория оборот запали и си заработи идеално на около 1050 оборота, след около 2 минути ги смъкна постепенно на 900.
Мойта не я бях палил от една седмица и се притеснявах заради акумолатора - стар е. Подгрях един път лампата задържа доста време. В първия момент едва успя да превърти, на втория оборот запали и си заработи идеално на около 1050 оборота, след около 2 минути ги смъкна постепенно на 900.
Върни се в “Дизелови агрегати”