Сутрин като запалих ми светна лампичката за внимание и пищи?
- Sergio
- Автомобил:
- Двигател:
Сутрин като запалих ми светна лампичката за внимание и пищи?

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Re: Сутрин като запалих ми светна лампичката за внимание и пищи?
Провери как е спирачната течност.
Накладките?
Накладките?
- Sergio
- Автомобил:
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:Провери как е спирачната течност.
Накладките?
Вярно и педала беше твърд. ще го провера.Но само заради това ли пищи? или ...
- ChimeyJimmey
Е, принципно затова.
Но може датчик на накладките да се е зацапал, сняг да е попаднал някъде там, куплунг на ABS, наводнение някъде и т.н...
Щом се е и одървил педала, някакъв хидравличен проблем има. Течността виж, а после и помпата. Може и някой апарат да е блокирал.
Тръгни по стандартния път.
И бодни една комп. диаг.
Но може датчик на накладките да се е зацапал, сняг да е попаднал някъде там, куплунг на ABS, наводнение някъде и т.н...
Щом се е и одървил педала, някакъв хидравличен проблем има. Течността виж, а после и помпата. Може и някой апарат да е блокирал.

И бодни една комп. диаг.

- Sergio
- Автомобил:
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:Е, принципно затова.
Щом се е и одървил педала, някакъв хидравличен проблем има. Течността виж, а после и помпата. Може и някой апарат да е блокирал.![]()
И бодни една комп. диаг.
Ок мерси колега, ще ги проверя тези неща после.
А по принцип и маслото ми е мно смотано, баща ми е сложил некво лошо(гъсто) масло Alpin 15W-40
според теб какво масло да му сложа: Кастрол Магнатек дизел 10W-40 или 5W-40? на 270 000 съм
- ChimeyJimmey
- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
И на мен ми се случи миналия ден същото. Първия път като запалих- светна и пийуна два пъти и спря. Покарах малко..бях спрял и след това пак запалих и нямаше нищо. Всички течности са ми пълни. Миналата година съм си сменял предни накладки и дискове и задни накладки...знам ли?
След това колата не е бях барал една седмица и преди малко пак е покарах и пак пийуна. Дори малко по- трудно запали и централното така си пролича, че по- трудно се отключи. И си мисля да не би от студа нещо да оказва влияние на самия акумолатор, щото предния път като покарах и може да е заредил нещо, защото след това го нямаше проблема. Незнам. Сега след малко пак ще ходя да покарам и да видим след това какви ще са резултатите.
Намесвам и акумолатора, защото имаше леко зачудване за централното...
След това колата не е бях барал една седмица и преди малко пак е покарах и пак пийуна. Дори малко по- трудно запали и централното така си пролича, че по- трудно се отключи. И си мисля да не би от студа нещо да оказва влияние на самия акумолатор, щото предния път като покарах и може да е заредил нещо, защото след това го нямаше проблема. Незнам. Сега след малко пак ще ходя да покарам и да видим след това какви ще са резултатите.
Намесвам и акумолатора, защото имаше леко зачудване за централното...
- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
Снощи отново се опитах да тръгна...сложих ключа, изчаках свещите, врътнах стартера, пак изпийука, но не можа да запали...всичко угасна
Пробвах още веднъж и пак същото се случи. Обадих се на един мой приятел, той пристигна с кабелите; взехме ток от неговата кола и моя пасат си запали
Значи се оказа, че наистина проблема е бил в акумолатора. След като запалихме повъртях малко из града, за да може да позареди г/д. Просто напоследък е карам доста рядко и забравих, че последния месец съм е карал един път или два пъти за по 30 мин. А в застудяващото време това си е оказало своето влияние