Картер голф 3 2.0 16в

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Картер голф 3 2.0 16в

Мнениеот Junior » Вто 26 яну 2010 13:56

Проблема е следния :)
Приятел мой, скъп и обичан, вчера се ударил и спукал картера, та ние свалихме картера в гаража
и аджеба сложихме нов(втора ръка), обаче се оказа, че картерчето тече. Проверихме болтовете
обаче се оказа, че един болт се е скъсал в блока и няма сваляне(освен с бормашина), но грам
не ни се сваля наново да махаме масло и темп подобни. Та докато се стопли малко поне, може ли
през туй време да направим нещо за да не тече? Силикон (4ерен или червен) да сложим там в мястото
където е дупчицата(като из4истим много хубаво местенцето) и да го караме поне до март-април, и дали
ще се запуши?

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Re: Картер голф 3 2.0 16в

Мнениеот theultimate » Вто 26 яну 2010 17:24

Аз имам скъсана шпилка за капака на клапаните. И то така е скъсана, че нова ще сложа ужасно трудно. Закачих една много яка пружина, която притиска капака към двигателя. Не е като заводското - от време на време покапва леко, но за временно е чудесно. Помисли при тебе има ли как да я закачиш.

Потребителски аватар
The Officer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Officer » Чет 28 яну 2010 19:09

Не можеш да сложиш силикон , защото няма да е възможно да изчистиш добре мястото така , че да няма масло/така мисля аз/.А ако не почистиш идеално силикона няма да хване и пак ще тече.Ако все пак решиш да слагаш силикон сложи задължително черен.

Потребителски аватар
vankatajawa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankatajawa » Чет 28 яну 2010 19:18

Купи си Бизон лепило двукумпонентно 13лева 100% ще изкара и до лятото само че трябва да източиш маслото или поне да го изчистиш перфектно слагаш чакаш 24часа и си ти !!!

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 28 яну 2010 20:24

Аз си мисля, че ако съберете сили да източите маслото (представям си колко е гадно при положение, че тъкмо сте го наляли) бършеш картера и мотора, мажеш с черната смърт (черен силикон виктор рейнц) и забравяш. Никога повече няма да ти протече, но и следващо сваляне на картера ще е трудоемко.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”