Проблем с г3 2е мени обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Проблем с г3 2е мени обороти

Мнениеот Nio4ak » Нед 24 яну 2010 13:17

Здравейте колеги
Колата на студено е 6 но загрее ли почва да тресе леко ( не винаги ) , вчера го карах извънградско и на 5та със около 3000 оборота започна да придърпва ,а като натиснах съединителя оборотите падаха и се вдигаха от около 900 до 1500.
също така и сега ако запаля колата и пусна климатика работи на 950 оборота примерно и или сама или ако и подам малко газ ги вдига на 1500 , след това пак падат и по някое време ги вдига пак
Според мен или е ступков мотор или дебитомер но нямам никаква представа.
мерси предварително

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с г3 2е мени обороти

Мнениеот basis4eto » Нед 24 яну 2010 18:01

продухай съпковия мотор с WD40 /пътя на въздуха през него / ако не се оправи , провери вътре дебитомера пистата му / тя е черна / , ако има бели надрасквания , значи дебитомера е дал фира , и по мое мнение , по-добре е да си вземеш нов, или от доверен човек втора ръка . Други интервенции недей да правиш . имам същия мотор . Поздрави !

п.п. между другото просто така си провери и дис.капачка кабели и свещи ако си на газ , слабост са .

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 24 яну 2010 19:44

Ако стигнеш до отваряне на дебитомера можеш да го "рециклираш"-разшири отворите на платката под винтовете,премести я (горе|долу) за да се мести пллъзгача пак по нова писта.Другото е както го е написал колегата.

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Пон 25 яну 2010 2:50

ще погледна колеги , мерси мн
Колата се кара само на бензин и никога не е имала газ , един приятел също каза че може да е от кабели или свещи , но това с климатика какво общо може да има???
също така на почти всяка предавка ако е с 2000оборота и дам пълна газ подчуква нещо ( аз си мисля че е делкото)

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Пон 25 яну 2010 9:43

Колега кабели,свещи,капачка,палец няма лошо да си провериш и смениш-чудеса не очаквай.Моята кола има абсолютно същото малоумно поведение при включване на климатика,компресора му е голям товар за мотора плюс перките на втора степен и оборотите полудяват :evil: .Но след по-дълго каране мирясват.Прихлопването при пълна газ:или се изтрясква клапата на дебитомера до откат,или ти притропва аванса от лош бензин.Все бели кахъри,почисти дросел и клапан празен ход и си карай колата.

hellstr1k3r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hellstr1k3r » Пон 25 яну 2010 23:58

аз мога само да се включа в темата с това, че имам същия мотор и днес ми направи абсолютно същотото - нямам газ! един майстор случайно го видях из квартала че прави ГТИ и го попитах само и той ми каза, същото да видя капачката, кабелите и да сменя сфещите, ако не се оправи е дебитомер :( само не ми обясни как да ги проверя тиа кабели и капачка, че не разбирам :oops: :( благодаря ви предварително :)

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Вто 26 яну 2010 9:26

Капачката и палеца трябва да бъдат чисти,без нагар и пукнатини.Кабелите трябва да са меки и гъвкави дори сега в студа.Проверяват се с омметър.Има куп отзивчиви хора тук които ще ти обърнат внимание.
viewforum.php?f=13
Не разкарвай колата по незнайни герои които да се учат на нея.

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Вто 26 яну 2010 14:14

малко странно е , че му го прави в движение обаче . Моя дебитомер , се бе претрил така , че само около 1000 оборота/свободния ход на мотора/ми правеше мизерии ... при него е в 2000 оборота и при подаване на газ ... може и самия дебитомер ако е пипан преди това , да му е разбутана скобата или да е разстроен ... ако е от кабели и свещи капачки , мен ми прекъсваше в движение като загрее хубаво двигателя от 1000 до 1600 оборота , не искаше да набира добре и давеше един вид ... съмнявам се , че тук може освен нещо с дебитомера , да е намесена и ламбдасондата . хубаво е наистина да се посети добър майстор с добро компютърно оборудване - газ анализатор и т.н. , за да няма пинизчииски изпълнения . Може и некой вакуум да е разбутан , но малко вероятно ... :beer

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Вто 26 яну 2010 14:24

колеги за свещите нз дали са добре но кабелите са на камак ( много твърди )
нагар на делкото няма а дебитомера мн не ми се иска да го разглабям защото съм сигурен че това ще му е краят :lol:
с какви смещи е попринцип 2Е-то 3 или 4 електродни

mytanta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mytanta » Съб 06 фев 2010 9:18

при мен проблема беше че палеца не правеше добър контакт с пистата. от това оборотите полудяха. след като ги поизвих добре да легнат на пистата всичко заспа.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 06 фев 2010 9:28

Nio4ak написа:колеги за свещите нз дали са добре но кабелите са на камак ( много твърди )
нагар на делкото няма а дебитомера мн не ми се иска да го разглабям защото съм сигурен че това ще му е краят :lol:
с какви смещи е попринцип 2Е-то 3 или 4 електродни

ето такива се препоръчват NGK BUR6ETима и други но в сравнение качество -цена са добри!

Потребителски аватар
sasko_sk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasko_sk » Пон 08 фев 2010 16:15

Виж сите маркучета по вакуумната система ,за картерните гасови и всмукателниот колектор (гумениот)после дебитомера.Убаво ги провери да не са спукани некаде.Често прават такива проблеми со оборотите. :)

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Съб 05 юни 2010 14:40

sasko_sk написа:Виж сите маркучета по вакуумната система ,за картерните гасови и всмукателниот колектор (гумениот)после дебитомера.Убаво ги провери да не са спукани некаде.Често прават такива проблеми со оборотите. :)

прегледах ги маркучите всички са си 6

днес изчистих дебитомера, стъпковия мотор и дроселовата клапа но сега даржи 1200 оборота и без климатик
вече нз какво да правя давайте някакви идеи.

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Съб 05 юни 2010 17:02

много малко време се мина от предния път :D еми брат , разкачи дебитомера /изкарай му буксата по верме на работа на мотора / ако ти прай пак така , начи е читав дебитомера и не е от него . после ако си почистил добре стъпковия мотор , може от ламбдасондата да ти дава грешки в компа , но е малко вероятно ... възможно е да има цепнато на маркуча за въздуха който е към колектора , трябва внимателно да прегледаш ... за друго не мога да се сетя аз поне , щом държи високи без климатик , няма да е от свещи капачки и палци ... термодатчик ми се струва , че може да имаш , ама казвва ли ти някой ... провери по-горе изброеното , и отиди на компютърна диагностика , да провери къде и какви грешки ти дава компютъра ...

Изображение

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Съб 05 юни 2010 22:12

basis4eto написа:много малко време се мина от предния път :D еми брат , разкачи дебитомера /изкарай му буксата по верме на работа на мотора / ако ти прай пак така , начи е читав дебитомера и не е от него . после ако си почистил добре стъпковия мотор , може от ламбдасондата да ти дава грешки в компа , но е малко вероятно ... възможно е да има цепнато на маркуча за въздуха който е към колектора , трябва внимателно да прегледаш ... за друго не мога да се сетя аз поне , щом държи високи без климатик , няма да е от свещи капачки и палци ... термодатчик ми се струва , че може да имаш , ама казвва ли ти някой ... провери по-горе изброеното , и отиди на компютърна диагностика , да провери къде и какви грешки ти дава компютъра ...

Изображение

колега всички маркучи ги проверих и са си идеални няма нацепени няма спукани , и аз мисля че може да е този датчик пробвах ад го меря със мултицет но показва че работи.
понеделник или вторник мисля да отида на една диагностика и ще видиме какъв е проблема ако изобщо излезне там че според мнен компютрите на тези коли са малко измислена работа

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”