надупчени дискове на GTI

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
mitko_pi4a_lc
Автомобил:
Двигател:

Re: надупчени дискове на GTI

Мнениеот mitko_pi4a_lc » Нед 24 яну 2010 18:54

ми не че съм се отказал ша видим ко ша ми дойде на ум сега е мн студено и не бързам
пак и незнам колко дупки да правя колко големи и така нататака.....

Потребителски аватар
staff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staff » Вто 26 яну 2010 15:45

Ясно че не си се отказал , но поне не ги дупчи , а като ги фрезоваш не забравяй че са с посока!

Потребителски аватар
mitko_pi4a_lc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko_pi4a_lc » Вто 26 яну 2010 16:00

да ясно ми е че са с посока :beer

Потребителски аватар
daniel_gpower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_gpower » Вто 26 яну 2010 23:21

fly_free написа:Колега,преди 30 години си надупчих първите дискове на Москвича тогава.
Плюсовете на това дупчене са ,че дисковете стават по леки,по трудно се изкривяват и чистят накладките. Не на последно място е по добрата вентилация.Дупченето става по специално програма за да има симетричност по отношение на баланса и покриваемост по отношение на накладките.Материала на диска в повечето случаи е високоякостен чугун и не е проблем да се надупчи.Трябва да се внимава дупката да е само във мястото където е канала за охлаждане на вентилирания диск ,а не във реброто.
В България се продават продуктите на Steinhof които са заводски надупчени и балансирани.За разлика от ментетата, поне са истински.
Нарязването е също е добро решение ,но от него се износват по бързо накладките.
0888 32 76 23 ако ти трябва повече информация.

Точно така! Колегата е прав как мислите се дупчат дисковете на известните марки естествено на координатана машина

Потребителски аватар
orbital
Автомобил: PASSAT B4
Двигател: 1Z 1996

Мнениеот orbital » Съб 21 авг 2010 14:34

пичове ето и моят отговор.Аз съм пробивал на фреза с делителен апарат ,пускам линк да се види http://www.vbox7.com/user:orbitalov

Потребителски аватар
orbital
Автомобил: PASSAT B4
Двигател: 1Z 1996

Мнениеот orbital » Пет 28 яну 2011 10:59

Поради доста запитвания каде се намира фирма koortex си позволявам да постна снимка,не правя реклама още повече ,че вече не работя там.Ако смятат администраторите да ми изтрият поста.
koortex.png

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Пет 28 яну 2011 17:58

И аз мисля да си направя канали на дисковете,но това евентуално ще стане лятото!И аз като колегата мислех да ги дупча но се отказах(много се пукат около дупките)!

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 28 яну 2011 20:41

scare Дай боже в ситуация дън си пред или зад или около мен с тея HomeMade надупчени, нарязани, вентилирани дискове. К'во ли става ако се пропука и се счупи в движение mhihi. Шъ има "въйййй ко съ напрайх" :bishop

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 28 яну 2011 21:39

Оригинално надупчените дискове не напразно са по-скъпи. Метала от който са произведени е различен спрямо този на обикновенните дискове. Давам за пример цените на Цимерман дисковете..

Потребителски аватар
Ivan_GT

Мнениеот Ivan_GT » Пет 28 яну 2011 22:38

Няма да са хоуммейд-ще ги прави стругар който е правил стотици дискове(и хората са останали доволни) :!:

Американски форум-питаш и ти отговарят.
Руски форум-питаш и почват да те питат.
Български форум-питаш и всички почват да ти обясняват колко си тъп.

Като гледам темата е типично "български форум"
Дано се гордеете със себеси колеги :!:

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пет 28 яну 2011 23:42

Ivan_GT написа:Няма да са хоуммейд-ще ги прави стругар който е правил стотици дискове(и хората са останали доволни) :!:

Американски форум-питаш и ти отговарят.
Руски форум-питаш и почват да те питат.
Български форум-питаш и всички почват да ти обясняват колко си тъп.

Като гледам темата е типично "български форум"
Дано се гордеете със себеси колеги :!:

Хората чрез закачки и смешки са отговорили, че тази работа е игра на руска рулетка, като това изобщо не зависи от стругаря, бургиите и каквото и да е друго, а от конструкцията, сплавта и цялата идея и изчисления, вложени в твоя диск! Гордеем се със себе си, защото всеки дава съвети от което разбира, но да се рискува и експериментира със спирачки е най-малкото безотговорно към останалите участници в движението, като се крием под предлога - "той човека си разбира от работата"! Това не му е работата! Дупки ще ти направи всеки, но той няма представа от характеристиките на метала!
Просто цитирам колегата и стискам палци немските инженери да са изчислили много по-голяма якост на дисковете от необходимата при нормална употреба! :screwy
Бай Семо написа:scare Дай боже в ситуация дън си пред или зад или около мен с тея HomeMade надупчени, нарязани, вентилирани дискове. К'во ли става ако се пропука и се счупи в движение mhihi. Шъ има "въйййй ко съ напрайх" :bishop

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Нед 30 яну 2011 0:22

Изображение

Моля някой модератор да затрие тази тема.
някой младеж ще се пребие някъде, след като си е надупчил дисковете с бормашина

Потребителски аватар
Ivan_GT

Мнениеот Ivan_GT » Нед 30 яну 2011 9:28

Някой младеж ако твърбо е решил да си дупчи дисковете с бормашина въобше няма да обърне внимание на мненията на колегите.Но е добре темата да я има-защото може поне да прочете къкви са рисковете на това дупчене :!:

Потребителски аватар
Disturbed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Disturbed » Нед 30 яну 2011 11:19

Аз съм младеж така да се каже, студент съм и мисля, че ако всеки нормален човек малко се замисли по темата ще си отговори сам, дали е добре да се дупчат дискове. Първо едни вентилирани дискове струват 3/4 пъти повече от обикновенните! Защо? Едва ли струват толкова само защото някой ги е сложил на машината и ги е пробил. Ако беше толкова просто обикновенни дискове нямаше да има, всички щяха да са вентилирани. Тука става въпрос за много изчисления, различни сплави, различна конструкция, здравина, издръжливост. В тоя ред на мисли, що не земете да си шкурите грайферите на гумите за да си правите сликове, понеже са скъпи. За какво са ви вобще спирачки, махнете ги бе тва спирачките са голяма простотия, карайте си така без спирачки пък ако ви трябва да спрете отворете вратата и извадете единия крак и спирайте с обувка, така е най гъзарско.

Потребителски аватар
trabifen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trabifen » Нед 30 яну 2011 17:46

Та и аз да си кажа мнението имам голф 2 гти-пипнат бая..отпред съм със дискове на 280мм двоино вентилирани още както ги купих ги качихме с един фр на кординатната маса на фрезата разграфихме и разпробихме..получи се повече от добре карам ги вече над 15 000км...смея да твърдя че карам доста екстремно...засега няма пукнатини около дупките.Същия фр дето ми ги надупчи кара бмв е46,и на него ги надупчихме но при него след около 10 000км се получиха леки пукнатинки и дебаланс..явно самия диск не е толкова здрав.честно казано следващите дискове ще са нарязани брембо макс,перфорираните са готини но няма особенна фаида ,също така диска се износва неравномерно къдетои са дупките и се получава дебаланс

Върни се в “Направи си сам!”