Проблем със загряването

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
paulo
Автомобил:
Двигател:

Проблем със загряването

Мнениеот paulo » Вто 26 яну 2010 18:44

Здравейте!До тук изчетеното неможах да намеря разрешение на моя проблем според мен де.Та проблема е следния.Когато запаля колата при подгряване на място около 5-10мин.загрява до около 70градуса след като покарам около 4-5 километра не мръдва по нагоре.В градско каране същата работа и извън градско пак не мръдва от първата черта нагоре.Когато на място държа на 2000 оборота загрява до около 90градуса и се вклучва перката. Четах че този маркуч който влиза в двигателя ако е топъл значи е термостат термостата го сменях преди 500км и нов антифриз 14лв.литъра син германски уж и това всичко в VW сервиза та пипах маркуча този който е горния е топъл а долния е студен на парното двата са топли нормално ли е да седи стрелката на 70 градуса двигателя е 1.4mi ABD гледам че нормално трябва да е 90 градуса може ли и поради това да ми е висок разхода на гориво говоря за около 12-13L. на 100км.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Проблем със загряването

Мнениеот IvanMan » Вто 26 яну 2010 18:52

не е нормално, колата трябва да загрява до 90 градуса.и аз карам по 4-5 км.колата си загрява нормално.според мен не си уцелил термостата.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 26 яну 2010 18:55

Колега, и при мен е така, на моя Голф 1,4 АБД сега на това зимно време, държи не повече от 80 градуса, извън града 70 градуса. Лятото е обратното, в града 86 до 90 градуса извън града 70-74 градуса, не виждам как в този студ ще ти държи постоянно 90 градуса, освен показателя на таблото да не ни работи. Колко и термостати да смениш тая си е! Желая ти късмет! Но това са бели кахъри, щом ти пуска перката и колата не прегрява не се коси толкова а карай!

п.п Относно разхода? На гАз или бензин, щото зимата разхода на колата винаги се качва с литър дори и нагоре, но това е относително да се каже, точно от какво ти качва разхода!

paulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paulo » Вто 26 яну 2010 21:00

На бензин и то лятото на газ повече към 15L/100км.За зимата не ми се говори. Защото гледам че повечето пишат че за минимално време им загряват до 90 градуса а моята не ще повече от 70C' за това ама така ще си я карам може евентуално още един термостат да пробвам.

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Сря 27 яну 2010 16:04

разхода определенно ти е от ниските градуси.
а и ако я настъпваш малко повече,докато е студена(за да загрее,както сам казваш),то ясно.
на къси разстояния ли караш?
пробваи с друг термостат,но не го хвърляи и тоя.ако новия се окаже по голямо менте,да си сложиш пак стария.
аз 2 нови термостата(изхвърлих и пак си сложих стария(оригиналния),докато намеря по0добър.вече 2 месеца съм с некъв,но съм мн доволен.
нали знаеш,че наи трудните градуси на колата са от 70 до 90.
и моита е така.за 5мин-70гр и после още 10 за 90гр.
вкл ли парното,когато стигне на 70гр?
изрежи 1 шише и си прелеи антифриза,ако сменяш термостата.гледам,че е мн добър.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 27 яну 2010 20:00

Преди да смениш термостат 2-3 пъти е по-добре да видиш колко стурва един орогинален и да го сложиш него.Аз лично смених 2-3 прости и намерих хубав ама много колеги,казват,че сред оригиналните шанса да не работи добре бил едно на милион...и се замислям и аз :roll:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”