Каква е тази букса?
Re: Каква е тази букса?
тази букса е за диагностика на целият автомобил. Тоест- проблеми по компютъра, проблеми по всички датчици,проблеми по двигателя като цяло... и тн. За тази букса се включва така нареченият KTS или комп за диагностика на колата. Общо взето през него можеш да провериш всичко. Дали има грешки и какво е в не изправност. Може да се ползва за адаптации на ланда сонди, на контактни ключове, на компютри и тн. 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
колега,двигателя ти се управлява и се наблюдава от едно устройство наречено компютър.Това устройство ти позволява да правиш диагностика на двигателя чрез друг компютър и съответен софтуер.Та твоя компютър на двигателя (този за които ти не знаеш,че го имаш)и другия със софтуера се свързват чрез тази букса.Това,че нямаш борд компютър,еърбег,АБС,EBS и други екстри,не пречи да си имаш компютър за управление на двигателя и другите с-ми .Дано да бях поне малко ясен 

- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
по принцип е под предното стъкло от дясно.махаш коричката под стъклото и трябва да е там.ама наистина обд за кола дето гнп-то и даже е с жило
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
didorio написа:колега а каде седи компютъра по колата искам да го видя.
И какво ще разбереш като го видиш? Няма монитор и клавиатура и не можеш да гледаш клипчета във Vbox

кадето е кутията за парнотоли там няма ни6то 6тото есента сменях филтара за парното и няма6е ни6то освен кутията
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Първо си оправи правописа и после задавай въпроси-колегата се объркал не е в дясно ,а в ляво под стъклото е компютърчето, пред шофьора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не се тревожи,колега,аз също съм с "прост" 1Y и имам същата букса.Какво може да се премери с нея в конкретния случай ли?Ами да речем температура на мотора чрез VAG-COM и евентуално някои допълнителни екстри(еър-баг,абс-ако ги има).Допускам и вероятност за проверка на функциониране на логиката на подгряващо реле(не съм сигурен).
В общи линии си е стандарт от някоя година нагоре,на запад завират Уруда в буксата и не се занимават с подробности,да мерят бордно напрежение,да гледат колко светят свещи,да чоплят....
Така мисля по въпроса.Ако искаш иди на компютър,ей така за проба,да се разбере дали изобщо има комуникация
П.С. А,също така служи и да ти върнат километрите...
В общи линии си е стандарт от някоя година нагоре,на запад завират Уруда в буксата и не се занимават с подробности,да мерят бордно напрежение,да гледат колко светят свещи,да чоплят....
Така мисля по въпроса.Ако искаш иди на компютър,ей така за проба,да се разбере дали изобщо има комуникация
П.С. А,също така служи и да ти върнат километрите...

- TDI SYNCRO
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, тая букса я имам и аз.На нея закачат един копютър и ти правят диагностика на ДВГ-то.А за компютара на колата-поровери до електромоторчето на чистачките.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
ЕКУ-то управлява двигателя. То си е компютър. Това е интерфеис през който с подходящ кабел и софтуер можеш да се вържеш към еку-то и да видиш какво става там.
А какво управлява еку-то на двигателя - впръскване на гориво според обороти/температура на двигателя, управлява момента на запалване на горивната смес и разни други подобни работи.
А какво управлява еку-то на двигателя - впръскване на гориво според обороти/температура на двигателя, управлява момента на запалване на горивната смес и разни други подобни работи.
Колега, явно си любознателен
Ето две файлчета които касаят SIEMENS V1. Това най-вероятно е ситемата ти на управление на помпата.
В едното ще видиш кодовете на грешки, които може да запомни твоят коппютЪр, а във второто ще видиш част от схемата му и описание къде седи - а именно върху дизеловата помпа.
Дано съм ти бил полезен.
п.п. Недей да ровиш по помпата

В едното ще видиш кодовете на грешки, които може да запомни твоят коппютЪр, а във второто ще видиш част от схемата му и описание къде седи - а именно върху дизеловата помпа.
Дано съм ти бил полезен.
п.п. Недей да ровиш по помпата
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”