замръЗна нафтата-Угаснах-какво да й наливам???

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
salama
Автомобил:
Двигател:

замръЗна нафтата-Угаснах-какво да й наливам???

Мнениеот salama » Вто 26 яну 2010 22:05

Здравейте, колеги.Оня ден угаснах - филтъра ми се заби със скреж и вече втвърден парафин - налях малко бензин в резервоара, ама не зная дали това ще разтвори студения парафин. Ще съм ви благодарен за съвети и мнения. Поздрави на всички...

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Re: замръна нафтата-огаснах-какво да й наливам???

Мнениеот Re5Pec7 » Вто 26 яну 2010 22:08

Преди 2 дни ми замръзна и на мен нафтата. Оставих я на слънце и днес я запалих. Доста въртя докато запали, но накрая се стабилизира. После право към бензиностанцията и й налях 15тина л. гориво и сложих добавка Castrol TDA. :) Така процедирах аз. Нафтата не можеш да я размразиш принудително, каквото и да й наливаш в резервоара.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 26 яну 2010 22:13

Може и малко бензин, до 10 %, за да замръзва по-трудно.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 26 яну 2010 22:20

Като си наливаш нафта слагай и Castrol TDA сипвай го преди да заредиш за да може нафтата която налееш да го измие от гърловината на раезервоара :idea:
По спецификация го дават да не позволява замръзване на нафтата до -26* :!:

salama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salama » Вто 26 яну 2010 22:45

По принцип си наливам кастрол тда ,ама скоро не сам наливал.Имам още около 5 литра от тази кофти нафта преди да светне лампата на резервата,ходих да търся продукти на лики моли тази вечер-намерих един за абсорбиране и хомугенизация на водата в резервоара и горивната система,ама не намирам нищо за разтваряне на парафиновите отлагания по горивната система,така че ще съм благодарен на колегите изпатили си от качествената българска нафта отговарящта на всички евро-стандарти и изисквания. :applause:

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Вто 26 яну 2010 23:18

един нормално мислещ човек който си кара печката зимата обикновенно още от есента почва да зарежда с алпин дизел или ако кара с обикновен дизел просто.....слага добавки.пазара е наситен с такива.като почнеш от българската хелиос""която смея да твърдя че е перфектна"""лики-моли голдън иигъл радекс сонакс кастрол....и т.н.т.тая на лики-моли която си купил в момента си я остави за напролет :lol: тя абсорбира водата но...при теб вече е късно.квото и да налейш няма да решиш проблема тъй като няма как да разкараш "гъстото"от горивопроводите и от филтъра.абе...има начин ама....не си заслужава хамалогията.ако толкоз много ти тряяя колата...щеше да мислиш предварително :wink: утре като отидат градусите към нулата...може и да запали :lol: успех :да:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 26 яну 2010 23:41

В момента резервоара е и с трите добавки + Хелиус. Колкото се може повече нафта, понеже замръзва по-трудно.

Днес като видях как пали 3год. комън реиъл, преспал на -20% с обикновена нафта на Шел, малко количество без добавки се хванах за главата. Имах чувството, че пали 20год. Форд Ескорт 1.8Д. Нашите 10год. барутници по смъртно няма да запалят, ако ги оставим така или най рано на пролет :Mr Green Fun .

Грижа си иска. Който го мързи да се качва на бензинка :)

Потребителски аватар
esto
Автомобил: caddy ecofuel
Двигател: BSX

Мнениеот esto » Сря 27 яну 2010 0:06

първо смени бензиностанцията и слагай добавка

salama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salama » Сря 27 яну 2010 0:15

значи сменям OMV- само там зареждам.Пък относно количеството нафта не смятам че -дали е пълен резервоара или е наполовина ще ми помогне в случая-той парафина пак си е като дъвка.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Сря 27 яну 2010 0:33

Изпитано от мен с 13 годишен стаж с дизели и стотици хиляди навъртяни километри: зимна нафта е основното на повечето бензиностанции в средата на зимата няма издънки, ако се съмнявате в шише от минерална вода може да се тества както във фризера така и навън, течна газ за осветление между 1 и 2 литра на 20 литра нафта, аз слагам и по малко 50-100 гр. двутактово масло, чувам и спирачна течност става но не е задължително. Бензин никога не съм слагал, вместо газ може но наистина до 10% максимум и то временно само докато е големия студ веднага след това допълвате резвоара до горе само с нафта и поне 200 гр двутактово масло. Най-важното след течното гориво и читавия горивен филтър са свещите и достатъчно богата смес. Почти всички помпи имат износване и искат регулировка. Просто мнение от наблюденията ми от тия дни - комън рейла, колкото и да е нов не пали по-лесно от роторните помпи,а и доколкото знам има малки възможности за регулиране освен с чип за по-богата стартова порция.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 27 яну 2010 7:58

Абе стига с тия рецепти - газ, спирт, бензин и подобни добавки. Хората го пробваха, резултати при малка концентрация на тези неща - няма разлика спрямо липсата им.

Темата е от оффроуд форума - http://forum.offroad-bulgaria.com/showpost.php?p=555542. Ако ви е шубе, че ще замръзне нафтата - добавки и това е лека. Но не всички добавки си вършат работата надеждно.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Сря 27 яну 2010 14:54

Алпин дизел OMV !!! За мен това е решението! Няма замръзване ..... Ама на някой хора (без да обиждам никого) им досвидяват 10-на стотинки горница на литър и после си блъскат главата ....

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Сря 27 яну 2010 16:28

Аз преди слагах Алпин дизела,но вече само Спринта карам от доста време и сега на -20 не беше замръзнал и си запалих без проблем.Но с по-малко от половин резервоар нафта не я оставям никога :roll:

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Сря 27 яну 2010 18:56

morfei1 написа:В момента резервоара е и с трите добавки + Хелиус. Колкото се може повече нафта, понеже замръзва по-трудно.

Днес като видях как пали 3год. комън реиъл, преспал на -20% с обикновена нафта на Шел, малко количество без добавки се хванах за главата. Имах чувството, че пали 20год. Форд Ескорт 1.8Д. Нашите 10год. барутници по смъртно няма да запалят, ако ги оставим така или най рано на пролет :Mr Green Fun .

Грижа си иска. Който го мързи да се качва на бензинка :)

ейвала на колегата morfei1 :да: ако човек наистина държи на колата си а и на сигурността да взема пример от колегата.от две години чета форума и се уверих че НАЙ ПОДДЪРЖАНАТА а и съм на 101%сигурен-че е кола без забележка е на morfei1.ако скоро ще я продава--който си търси кола няма да сбърка ако вземе голфа му та дори и цената да е висока :да:

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Сря 27 яну 2010 19:00

achodemo написа:Алпин дизел OMV !!! За мен това е решението! Няма замръзване ..... Ама на някой хора (без да обиждам никого) им досвидяват 10-на стотинки горница на литър и после си блъскат главата ....

Няма замръзване ама друг път. На татко му замръзна в пасата ...

Върни се в “Дизелови агрегати”