Нотариус-пререгистриране на автомобил внесен на инвалид
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- boiko1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нотариус-пререгистриране на автомобил внесен на инвалид
Зсравейте,трябвами форумен нотариус за съвет на лична
Последна промяна от boiko1 на Вто 26 яну 2010 7:46, променено общо 1 път.
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Двигател: AGN
- Контакти:
Re: Нотариус
нямаме форумен нотариус
- boiko1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
можеш да питаш и тука, пък може и да отговорим, пък като стана нотариус...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Питай, ако искаш на ЛС, може и колегата от предния пост, все някак ще съумем да отговорим.
- boiko1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодарско на dobrin и Pichaga за бързите отговори
П.П.: Ще пиша какво е станало

П.П.: Ще пиша какво е станало

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Контакти:
няма проблеми
няма да заключвам, за да напишеш как е станало
рядък случай е твоя, но реален
няма да заключвам, за да напишеш как е станало
рядък случай е твоя, но реален
- boiko1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ОК дано стане стане така както очаквам ще опиша всичко 

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кажете поне за какво иди реч, че само обявен резултат...
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
boiko1 написа:ОК дано стане стане така както очаквам ще опиша всичко
Barboukov написа:Кажете поне за какво иди реч, че само обявен резултат...
е малко търпение де

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, ако има желание, ще сподели. Най-вероятно не случайно е поискал да задава въпросите си на ЛС.
- boiko1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Нотариус-пререгистриране на автомобил внесен на инвалид
Здравейте,значи случая беше следния:автомобил внесен на името на инвалид който е починал преди да изтече инвалидноста на автомобила.Другото интересно е че има завещание в което се упоменава директно кой е наследника,в случая наследника няма абсолютно никакви роднински връзки с починалия инвалид.
Какво се прави за да се прехвърли автомобила на наследника:обявявасе завещанието при нотариус,той ви дава копие от обявеното завещание с мокър печат на кантората,след това с това завещание,което в случая играе документ за собственост отивате до КАТ,в информационния център където се получават талоните и давате на гишето стария голям талон,малък талон,митническата декларация на автомобила,действаща гражданска отговорност и лична карта,от там ви пращат да платите на касата 3 лв,след което се връщате на гишето и подписвате протокола,дават ви компютърна разпечатка и номерче с които отивате на банката(има си отделно гише),давате ги тези неща заедно с личната карта,и плащате 17 лв.От банката ви връщат бланката след като платите и чакате да ви извикат по уредбата да си вземете големия и малкия талон.
Особености:при мен случая беше следния,инвалида почина година след като се регистрира колата,оставаха две години до изтичане на инвалидноста,така аз реших да я прехвърля на мое име две години след като вече е минал срока на инвалидноста или с две думи 4-ри години след смърта на инвалида,целта ми беше да не плащам мито,защото инвалида е починал преди да изтече инвалидноста(МИТО не се плаща независимо че е починал преди това),което аз не го знаех.
Отидох при нотариус който ми каза че със завещанито директно отивам и си я прехвърлям на мое име-ВЯРНО,но се оказа че след като е починал инвалида и е обявено завещанието е трябвало в 15 дневен срок да ида до КАТ,за да я обявя,тъй като аз не съм го сторил това ми наложиха акт по чл.145 ал.2 на ЗДП който е от 20 до 200 лв(чакам да ми излезне акта,в моя случай няма да се размина с 20 лв,по вътрешна информация 110,все пак са минали 4 години).Подадох документите както вече написах по горе в поста и след 15 мин. ме викнаха за получаване на талона(викам си много са бързи),но не би ,любезно ми обясниха какво съм нарушил и ми казаха да ида в стая В 18 да ми напишат акт и тогава с него да дойда наново да подам документите.След като ми написаха акта и ми взеха конролния талон отидох отново до инф.център да ги подам с прикрепено копие от акта,След половин час вече бях с нов голям и малък тало на мое име
П.П.:ако някой има някъкви въпроси нека пита,нядавам се да съм бил полезен с информацията,макар и многословен
И един съвет от мен-никога ама никога не си взимайте автомобил на инвалид , спестявате някой лев но после ви излиза през носа
Какво се прави за да се прехвърли автомобила на наследника:обявявасе завещанието при нотариус,той ви дава копие от обявеното завещание с мокър печат на кантората,след това с това завещание,което в случая играе документ за собственост отивате до КАТ,в информационния център където се получават талоните и давате на гишето стария голям талон,малък талон,митническата декларация на автомобила,действаща гражданска отговорност и лична карта,от там ви пращат да платите на касата 3 лв,след което се връщате на гишето и подписвате протокола,дават ви компютърна разпечатка и номерче с които отивате на банката(има си отделно гише),давате ги тези неща заедно с личната карта,и плащате 17 лв.От банката ви връщат бланката след като платите и чакате да ви извикат по уредбата да си вземете големия и малкия талон.
Особености:при мен случая беше следния,инвалида почина година след като се регистрира колата,оставаха две години до изтичане на инвалидноста,така аз реших да я прехвърля на мое име две години след като вече е минал срока на инвалидноста или с две думи 4-ри години след смърта на инвалида,целта ми беше да не плащам мито,защото инвалида е починал преди да изтече инвалидноста(МИТО не се плаща независимо че е починал преди това),което аз не го знаех.
Отидох при нотариус който ми каза че със завещанито директно отивам и си я прехвърлям на мое име-ВЯРНО,но се оказа че след като е починал инвалида и е обявено завещанието е трябвало в 15 дневен срок да ида до КАТ,за да я обявя,тъй като аз не съм го сторил това ми наложиха акт по чл.145 ал.2 на ЗДП който е от 20 до 200 лв(чакам да ми излезне акта,в моя случай няма да се размина с 20 лв,по вътрешна информация 110,все пак са минали 4 години).Подадох документите както вече написах по горе в поста и след 15 мин. ме викнаха за получаване на талона(викам си много са бързи),но не би ,любезно ми обясниха какво съм нарушил и ми казаха да ида в стая В 18 да ми напишат акт и тогава с него да дойда наново да подам документите.След като ми написаха акта и ми взеха конролния талон отидох отново до инф.център да ги подам с прикрепено копие от акта,След половин час вече бях с нов голям и малък тало на мое име

П.П.:ако някой има някъкви въпроси нека пита,нядавам се да съм бил полезен с информацията,макар и многословен
И един съвет от мен-никога ама никога не си взимайте автомобил на инвалид , спестявате някой лев но после ви излиза през носа

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Контакти:
браво на теб, че се справи
браво на КАТ, че виждат по-далеч от носа си
браво на КАТ, че виждат по-далеч от носа си
- kjm
- Автомобил: audi a3
- Двигател: ALH
само не разбрах след като са ти написали акт защо са ти взели кон.талон
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
kjm написа:само не разбрах след като са ти написали акт защо са ти взели кон.талон
е чорапите ли да му вземат ?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”