За конструктивни предложения към админи и модове

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 27 апр 2006 20:42

Подкрепям Вили трябва да правим синтез, ако някой има идея и как да се преборим и с хилядите теми за "Какво масло" и от тях да се извлекат полезните пронципи и изводи :roll: .

group за разбирача наистина ми звучи като най- високо ниво.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 27 апр 2006 20:52

group,
предложението ти е пуснато в модераторския форум за разискване.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 27 апр 2006 21:03

golfer написа:group,
предложението ти е пуснато в модераторския форум за разискване.

Мога само да се зарадвам от този факт :wink:
Мисля, че ще е добре и колеги, които не са модератори, но имат свежи идеи да ги постнат(идеи за организацията, а не за наименованието на титлите).

П.С. Искам също да добавя, че на всички ни трябва да е ясно че модовете немогат да дават индивидуални титли! Много работа е, а и най-важното - субективно е!

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 11 май 2006 14:50

Забелязвам, че доста продавачи от магазини влизат във форума с цел реклама на стоки - лошо няма, да дават отстъпки и да продават на хората. Това си е един вид улеснение.
Няма да е лошо, обаче да се направи раздел за тези неща - ще е ясно за всички и подредено.

aspetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aspetkov » Чет 11 май 2006 16:08

Колеги понатрупа се доста информация и ако може да се систематизира под формата на експертна система. Например задаваш симптоми и да получаваш възможните причини на базата на натрупаните знания. И тази структура да се попълва със знания с развитието на форума.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 11 май 2006 16:21

aspetkov написа:Колеги понатрупа се доста информация и ако може да се систематизира под формата на експертна система. Например задаваш симптоми и да получаваш възможните причини на базата на натрупаните знания. И тази структура да се попълва със знания с развитието на форума.

Колега... а кой ще прави системата?
отиваме малко изкуствен интелект...
Да не говорим какъв колосален труд, е запълването и обучаването на такъв тип система...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 11 май 2006 16:42

знам че е обсъждано навремето...обаче...няма ли начин да се върне възможността за подписи под мнението...сега ще скочите, че с картинки става ужасно...бавно зареждане...разтегляне на прозореца..вярно е...аз предлагам да е само текст :roll:
че имам идейки :idea:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 11 май 2006 16:55

Pichagа написа:няма ли начин да се върне възможността за подписи под мнението...

Възможност има, но управата на форума е решила, че подписи няма да има.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 12 май 2006 13:15

vasstop написа:
Pichagа написа:няма ли начин да се върне възможността за подписи под мнението...

Възможност има, но управата на форума е решила, че подписи няма да има.

мен направо ме касираха :cry: :cry: :cry: , както ВКС не ме е :wink:

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пет 19 май 2006 16:35

Може ли да се направи търсачката да не различава големи и малки букви.
Пример:
търся "автокасетофон" в Купува - 0 резултата
търся "Автокасетофон" в Купува - 1 резултат

ама ако не се бях сетил да проверя с главна буква...
mod edit: wili98
хихи.. шах с пешката.. ще погледна и ще видя дали може нещо да се стори.. ;)...
Можело..

оправено

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 29 май 2006 11:17

CellNet ™ написа:
zmej написа:Тези промени трябва да се обявят веднъж и да си седят заковани горе... А не всеки месец да се чудим от колко часа барем беше срещата...

е те тва е истината :да:

Едно конструктивно предложение - да се "закове" часът на срещите - през зимата - 14.00, през лятото - 17.00 часа. Само трябва някак да се определи кога е началото и края на лятото /зимата/ за да се знае кога ще са от 14.00 и кога от 17.00 часа.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Пон 29 май 2006 18:23

Имам няколко предложения както следва:
1. относно "чистенето" на темите. Визирам конкретно темата за сбирките във Варна. Та...предлагам темите да се изчистват от старите и неактуални или ненужни (едно мнение може да не е актуално, но да съдържа важна информация) мнения и да се запазват по-новите и актуални за да се избегнат нови конфликти. По този начин ще се избегнат и въпросите на по-новите юзъри относно срещите - къде, кога, как. Да си призная и аз много се подразник като видях че тамата е изтрита.
2. относно преложението на group за титлите под никовете (прочел съм че в момента се разисква). Предлагам титлата "разбирач" да се придобива въз основа на броя мнения дадени единдвено в техническите форуми а не във всички форуми както е сега. По този начин ще се придобие по-добра картина за юзърите - кой колко разбира?
3. отнася се единствено за модераторите. Модовете да не злоупотребяват с положението си във форума (естествено не слагам всички под общ знаменател, но в общи линии...). Прекаленото триене/заключване на теми и мнения не носи нищо добро, а само нажажава обстановката и изнервя юзърите. Господа модове, НЕ СЕ ПРЕСТАРАВАЙТЕ в опитите си да направите този форум подреден и прегледен. Все пак сме 4000 юзъри и за някои дадена тема може да е изчерпана, а за други не.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 29 май 2006 18:34

GodLike написа:...

Ще ти отговоря аз:
1. Така си е било и преди за останалите теми за сбирките и понеже никой от модераторите не смееше (подчертавам) въобще и да пипне тази тема аз преместих всички мнения от нея в кошчето, като оставих само първото. Ако някой от Варна се наеме да модерира тази тема да ми се обади и ще му дам тази възможност. Условието е да не става по-голяма от 2-3 страници. Старите мнения се пазят и не е проблем да се възстановят. (По този повод модераторите да погледнат темата за Плевенските сбирки моля!).

2.
въз основа на броя мнения дадени единдвено в техническите форуми

Технически е много трудно да се направи това. Този въпрос трябва да се обсъди в отделна тема.

3. Така е съгласен съм, докато има спамъри ще има и модератори, не трябва да се заблуждаваме, че всички ще са доволни и че всички са идеални и не грешат. Важното е да се учим от грешките си.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Пон 29 май 2006 18:49

Относно триенето на мнения в темите за срещи исках да кажа да се трият старите мнения и да се оставят новите. Така както е сега темата "Локални сБирки във Варна" не дава достатъчно информация. В момента единсвеното мнение по темата е с дата 10 юни 2005г. Ако бях нов щях да си помисля, че идеята за срещи е пропаднала.

п.с. надявам се да съм достатъчно изчерпателен и да не се налагат нови дискусии по темата

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 06 юни 2006 14:37

Имам едно предложение, ама не знам дали е възможно. Все пак: Няма ли да е по - добре, да има отделен форум за двигателите? Както е за дизелите. Първо, защото едни и същи двигатели се монтират на почти всички модели VW. По този начин във всеки форум /за Пасат, Голф, Поло и т.н./ се разискват едни и същи теми за всеки от двигателите - например как да си сменя ремъка на Пасат/Голф/Поло с двигател 1,6 бензин 101 к.с. Отговора ще си е все един и същ, тъй като двигателя е еднакъв. Дори да има нюанси заради модела, в който е монтиран, то те не са съществени. Второ, форумите за моделите ще си останат само за тях, като там ще се обсъждат въпроси, строго специфични и отнасящи се само до Голфовете например. И трето, ще се избягват повторенията на теми с еднакъв смисъл, значение и информация, и ще се улесни търсенето.

Върни се в “Организационен”