Здравейте колеги,
Да споделя проблема с моят AFN, при палене припушва бяло, но после изчезва, колата загряава и си карам нормално, но при ръчкане излизат брутални бели облаци, същото става и ако върна една предавка без да давам газ. Мой приятел караше зад мен и по неговите думи мирише на неизгоряла нафта.
Моля споделете какъв може да е проблема. Така или иначе ще се ходи на диагностика, но поне да имам представа за какво става дума.

Бял пушек - AFN
Re: Бял пушек - AFN
Сигурен ли си, че е пушек а не пара? Ако проблема се е появил в големите студове не се притеснявай. На мен вчера ми се наложи доста дълго пътуване и през целия път бях като парен локомотив.Даже почнах да се спичам, но после видях, че всички коли на пътя са така.
Не усещам да има разлика във вървежа. Да кажа че съм ремонтирал турбината, и съм сменил Н75 лятото.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Не е изключен варианта да е от дюза.
shimmy написа:100% не е пара, много гадно смърди
Няма как да не смърди гадно това са изгорели газове.От там няма как да излиза френски парфюм.
Аз съм за топъл въздъх а не пара.Парата се получава от вода няма как да имаш толкова много вода по горивната система.
Успех и карай.
В сравнение с миризмата на изгорели газове преди този дефект, миризмата е доста по-различна и наситена.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,провери си свещите дали работят.Има много писано по този въпрос.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
insert написа:shimmy написа:100% не е пара, много гадно смърди
Няма как да не смърди гадно това са изгорели газове.От там няма как да излиза френски парфюм.
Аз съм за топъл въздъх а не пара.Парата се получава от вода няма как да имаш толкова много вода по горивната система.
Успех и карай.
Вода в горивната система?

- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
и да не е вода може някоя дюза да е но пък ако е от нея ще притриса и няма да върви
колега да не си сипал някоя кофти добавка и да бърка нещо тя
колега да не си сипал някоя кофти добавка и да бърка нещо тя
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Свещи са 80%.При мен го имаше този пушек,смених свещите и край..
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
е те подгяващите свещи си вършат работата преди запалването и след това какво общо да има с тях а колегата каза че пуши доста продължително според мен ако е от свещи ще испуши в началото и след това няма да има проблем
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Свещите не спират веднага.Работят известно време след запалването.
Сега прочетох,че тези пушеци ги има и при форсиране след това.Това когато колата е студена или загряла?
Сега прочетох,че тези пушеци ги има и при форсиране след това.Това когато колата е студена или загряла?