малък проект за предните джобове завършен.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
wolf_666
Автомобил:
Двигател:

Re: малък проект за предните джобове завършен.

Мнениеот wolf_666 » Нед 17 яну 2010 13:20

колега тези джобове ги направих от материали които са мо останали,и според мен с кожа щеше да е подобре но сме в криза :(

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: малък проект за предните джобове ЗАВЪРШЕН

Мнениеот znainainai » Нед 17 яну 2010 14:06

DimoNN написа: само ми се струва, че ако беше черен мат щеше да е по добре...

И аз така мисля а ако освежиш и останалата част от джобовете на вратите ще стане супер да са в един цвят :idea:
Иначе евала за направеното :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
wolf_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolf_666 » Нед 17 яну 2010 14:27

По нататък като дойдат малко приходи мисля да ги слея с останалото от джоба без да има разделителна ивица,но вмомента са само разходи и няма приходи и е мн зле.Иначе мн благодаря за коментарите(това означава мн за мен) :да:

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: малък проект за предните джобове ЗАВЪРШЕН

Мнениеот Deo88 » Нед 17 яну 2010 16:55

znainainai написа:
DimoNN написа: само ми се струва, че ако беше черен мат щеше да е по добре...

И аз така мисля а ако освежиш и останалата част от джобовете на вратите ще стане супер да са в един цвят :idea:
Иначе евала за направеното :applause: :applause: :applause:

ако беше черен мат , и ако и съседният детайл беше пръснат . Но и така е добре . Като за начало бива , има време и за другитре детайли :)

БРАВО :да:

Потребителски аватар
wolf_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolf_666 » Сря 20 яну 2010 1:33

:arrow:

Потребителски аватар
dr_hous
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dr_hous » Сря 20 яну 2010 21:37

много яко е станало, личи че си мераклия и си обичаш колицата

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Пон 25 яну 2010 17:18

Браво на колегата. :applause: Миналата година започнах и аз да си правя джобове за вратите, но време неостана и не можах да ги довърша. Аз започнах сага понеже говорителите ми във вратите не позволяват на стъклата да се свалят до доло а стоят на 5-6 санта полусвалени. Аз процедирах така: Двата пръстена за говорителите станаха перфектно дори със шублера ги мерих :roll: наложих един плат намазах със епоксидна смола малко изчаках да изсъхне и пак още един слой, и сега следва да сложа стъклопаста после кит, но съм решил да го облека с кожа, но това предполагам, че тапицер би се справил, а и кожата, която се използва май не е коя да е. Единственото което ми е странно в твоя и моя случай е как платът и смолата са залепнали за пластмасата. Имам чувството, че ако леко го чопля ще се отлепи и падне. Какъв кит използва има ли някакъв по-особен за пластмаси и изделия от смоли, че на мен тук нещо не са ми ясни нещата?

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 25 яну 2010 23:44

Колеги ако може да ползвам тази тема да попитам за задните кори на вратите не са ми със джод и ако ги продупча какви колони максимум мога да сложа и предполагам няма да пречат на нормалното функциониране на прозорците ? :beer

Потребителски аватар
wolf_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolf_666 » Сря 27 яну 2010 13:43

Legolas написа:Браво на колегата. :applause: Миналата година започнах и аз да си правя джобове за вратите, но време неостана и не можах да ги довърша. Аз започнах сага понеже говорителите ми във вратите не позволяват на стъклата да се свалят до доло а стоят на 5-6 санта полусвалени. Аз процедирах така: Двата пръстена за говорителите станаха перфектно дори със шублера ги мерих :roll: наложих един плат намазах със епоксидна смола малко изчаках да изсъхне и пак още един слой, и сега следва да сложа стъклопаста после кит, но съм решил да го облека с кожа, но това предполагам, че тапицер би се справил, а и кожата, която се използва май не е коя да е. Единственото което ми е странно в твоя и моя случай е как платът и смолата са залепнали за пластмасата. Имам чувството, че ако леко го чопля ще се отлепи и падне. Какъв кит използва има ли някакъв по-особен за пластмаси и изделия от смоли, че на мен тук нещо не са ми ясни нещата?

Аз съм си претапицирвал корите на вратите с по дебела кожа и ако лепилото е добро ще стане нее кой знай ква философия(а ако вземеш тънка кожа ще стане перфекно)
Изображение
Изображение
А за това как се задържа плата за профила,тои трябва да е мн добре ошкурен за да мойе да се споят заедно(да може смолата да захване джоба)

Потребителски аватар
wolf_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolf_666 » Сря 27 яну 2010 15:16

kr1s0 написа:Колеги ако може да ползвам тази тема да попитам за задните кори на вратите не са ми със джод и ако ги продупча какви колони максимум мога да сложа и предполагам няма да пречат на нормалното функциониране на прозорците ? :beer

Колега ето ти малко инфо това ми е първият опит със стъклоплата,ако не режеш вътршната част на джоба няма да имаш никви грижи със прозорците.А моето лично мнение ако ще слагаш сложи кръгли говорители(и ги измести максимано напред) защото елипсите заемат мн място и като направиш раздувката и опира в задната седалка. дано да съмбил полезен. ето малко снимки.
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Сря 27 яну 2010 22:18

Еднинствената тема за направа на джобове за говорители, толкова добре онагледена със снимки. БРАВО!!!! Ако можеш да пуснеш и една такава за претапицирането на кората за врата. Защото аз все не успявам да се оправя с извивките. :bowdown А толкова искам да са от черна кожа.

Потребителски аватар
wolf_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolf_666 » Сря 27 яну 2010 23:00

lozan67 написа:Еднинствената тема за направа на джобове за говорители, толкова добре онагледена със снимки. БРАВО!!!! Ако можеш да пуснеш и една такава за претапицирането на кората за врата. Защото аз все не успявам да се оправя с извивките. :bowdown А толкова искам да са от черна кожа.

Колега за съжеление немога да дам сномков материал защото нямам иначе с удоволствие, но ще ти кажа как е.Аз лепих кожата отгоре върху оргиналния плат защото неможах да го сваля.гледай да вземеш тънка кожа защото дебелата мн трудно се опъва.консултирай се за лепило но да нее хелми защото като се нагрее и се разлепя.а ако искаш да е в два цвята като залепиш парчето кожа после го пежеш и нататак продължаваш с другия цвят.забележи на ената снимка между бялото и черното имам една направена лента за да се получи по добре и да се скрият малките дефекти,защото без нея е малко кофти.Успех :да:

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Пон 15 фев 2010 13:11

а колега как точно става изпаването на кожата щото и на мен ми престои тоя процес :roll:

Потребителски аватар
wolf_666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolf_666 » Пон 15 фев 2010 14:22

ами намазваш двете повърхности с лепило и чакаш към 5 мин и после когато почнеш да го залепяш то залепва мн здраво. и можеш да го отлепиш ако нети харесва но на момента. и така нее нещо сложно опъваш и в същото време залепяш. Успех :да:

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Сря 17 фев 2010 10:33

прома лепило става ли или нещо по здраво

Върни се в “Направи си сам!”