Здравейте колеги.Вчера както си карах колата и взе че угасна без да даде някакъв признак.Колата е пасат 97г 1,9 ТДИ 110к.Взех да се съмнявам за замръзнала нафта при -12гр,но вси пак проверих и маслото,оказа се че маслото ми е под минимума голямо учудване беше защото съм изминал едва 5000км.Долях ново ЕССО 15W40 побера 1литър и сега е на максимома.Помъчих се да я запаля но неиска. Със дърпане запали,покарах я малко и пак угасна,пробвах да запали но много трудно.Веднъж запали и пробвах да я форсирам от ауспуха излезе бял дин и много сажди и дотам.Предърпах я до вкъщи и незнам какво и е.
Молим за помощ

Както си карах и спря
-
- Автомобил:
- Двигател:
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Re: Както си карах и спря
за изминалата седмица имам два случая на счупена обтяжна ролка на ангренажния ремък и прескочил зъб
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега белия дим говори за недостиг на гориво или за ваздух вав горивото.така 4е провери си марку4летата за нафта и филтара и виж дали няма ваздух след филтара.успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
ifidik написа:за изминалата седмица имам два случая на счупена обтяжна ролка на ангренажния ремък и прескочил зъб
и това е вариянт.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги при тоя студ да излезна вън на улицата не ми се бара въобще.Откарах я на доктор да я прегледа там поне е топло,щевидим какво ще каже.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз не знам как е вав балгария но като гледам по телоевизията маи не е много за робота на ван поне като я вземе6 от сервиза напи6и какво е било проблема.успех ти желая
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, вчера си взех колата от майстора - имало натрупали грешки на компютъра. Зачистиха ги и сега пали, но проблема с загубата на масло остава - не_можаха да ми дадат смислено обяснение. Ще следя нивото на маслото и ще видим какво ще стане. Днес да ви се оплача сутринта като запалих колата да отивам на работа не бях изминал и 4км. и нафтата замръзна.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
ifidik написа:за изминалата седмица имам два случая на счупена обтяжна ролка на ангренажния ремък и прескочил зъб
Аз съм единия от случаите на ифидик

И аз както си карах и колата спря и не искаше да запали,резултата- счупена оптяжна ролка и ремъка наникъде

Ето я иначе сменената ролка с нова оригинална преди 17х.км
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Късмет си извадил че не си поломил нещо
иначе един зъб в повечето случай не е проблем.

- ifidik
- Двигател:
- Контакти:
абе адаш (дориан), от снимките виждам,че счупената ролка не е за твоя двигател.проверия по номер,почти съм убеден.
ролките и ремъка на ахф са до номер на мотора.ако в магазините не ви питат за целия номер на двигателя има голяма вероятност за грешка.
ролките и ремъка на ахф са до номер на мотора.ако в магазините не ви питат за целия номер на двигателя има голяма вероятност за грешка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, проблемът със загубата на масло го реших. Днес след работа отидох при един приятел, който има гараж и свалих предните кори. Какво се оказа - разхлабени болтове на гарнитура на картера. Лятото я смених защото имах същия проблем - маслото се разнасяше по корите. Сега като видях от какво е докато ги стягах поздравявах майките на всички майстори, които ми правиха колата. Лошото е, че не_можах да притегна всички болтове по картера, гарнитурата е гумена и затова направих по един оборот на всички болтове до които успях да достигна. Като ги завивах болтовете се усещаше, че може още, но ме достраша да не сплескам много гарнитурата. Спирам с ремонтите вече, знам къде е проблема, сега само ще карам (ако някоя сутрин не е замръзнала нафтата).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Приятелю не виждам смисъла от тази гарнитура-лятото сменях картер един пишман майстор като ми сменя маслото пренатегна пробката и развали резбата ,така че се наложи да сменям картер,когато го свалиха -заводтски няма гарнитура-и моя маистор желаеше да постави гарнитура,но уви му казах че няма смисъл.Сега си карам без гарнитура и няма никви ядове.Успех...
-
- Автомобил:
- Двигател:
salama написа:Приятелю не виждам смисъла от тази гарнитура-лятото сменях картер един пишман майстор като ми сменя маслото пренатегна пробката и развали резбата ,така че се наложи да сменям картер,когато го свалиха -заводтски няма гарнитура-и моя маистор желаеше да постави гарнитура,но уви му казах че няма смисъл.Сега си карам без гарнитура и няма никви ядове.Успех...
дам колега прав си някои картери нямат гарнитура а само заводски силикон.по принцип няма нужда от гарнитура маже6 му малко силикон4е и си ти.успех
- ifidik
- Двигател:
- Контакти:
тая кола няма гарнитура.лошото е за да стане както трябва е , че се вади двигателя.моста е точно под картера
Върни се в “Дизелови агрегати”