Проблем с палене на SB 1.6 TDI
Проблем с палене на SB 1.6 TDI
Проблема е като стане студено.Един път пали от раз като е седяла 2 дена, и един път не пали,при една и съща температура.Дайте мнения.Да не би да е от акумолатора?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Проблем с палене на SB 1.6 TDI
на колко години и колко Ah и каква марка е акумулатора
Акумолатора е на 2 години 77Ач 700А пусков ток.Забелязвам, че като не иска да запали върти по-бавно,но все пак пали.Стартер?Знам ли вече...
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
провери как ти зарежда алтернатора с включени консуматори (всички фарове,парно,музика и др)
стартера рециклиран ли е ? все пак каква марка е акумулатора? обслужваем или необслужваем е ?
ако стартера и алтернатора са ок,пробвай с друг акумулатор или закарай твоя на майстор да го тества с товарна вилка
стартера рециклиран ли е ? все пак каква марка е акумулатора? обслужваем или необслужваем е ?
ако стартера и алтернатора са ок,пробвай с друг акумулатор или закарай твоя на майстор да го тества с товарна вилка
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Абе се ми се струва че акумулатора би трябвало да се откаже постепенно а не един път да върти а един път да не иска.По вероятно стартер - и по точно шалтера или връзката на масата към двигателя ,също и самите букси на полюсите на акумулатора.
Акумлатора пак върти,но просто по-бавно,иначе пак пали.Много интересно 

fox_vt написа:Абе се ми се струва че акумулатора би трябвало да се откаже постепенно а не един път да върти а един път да не иска.По вероятно стартер - и по точно шалтера
При мен се оказа точно това. Аз имах абсолютно същите симптоми, само че много по- силно изразени. Един път палеше от раз, докато в друг случай правеше един оборот и направо спираше да върти като същевременно всички лампи по таблото гаснеха. Имаше случаи да въртя по 15 сек. докато запаля сутрин, а беше лято. Бях се засилил да си купувам акумулатор, но накарах един приятел да гледа какво става отпред под капака докато паля и се оказа, че шалтера хвърля доста сериозна искра и толкова се беше опекъл, че пластмасата се ронеше като сол.
Върни се в “Дизелови агрегати”