проблем с парно голф 3
-
minchev1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с парно голф 3
Здравейте колеги,аз имах същият проблем с голфа 1.6 101коня АФТмотор.Подлепяхме клапите,обезваздушавахме и какави ли не и други работи също така сменихме след това и радиаторчето и парно пак няма.Голфа работи на 90 градуса но не топли.Проблема се оказа в термостата,сменихме най накрая и него и колата почна да топли,затова смени термостата да видиш дали ще има разлика.Дано да съм бил полезен.УСПЕХ. 

-
brendyto
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1987
- Контакти:
Ако питаш мене колега разкараи този троиник за изпарителя и го вържи успоредно преди входа или след изхода на парното,ако се замислиш малко повече над това което ти казвам ще разбереш от къде идва проблема.Водата минава по този път по които има по малко съпротивление,а именно през изпарителя.
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
колеги , а при мен 1 и 2 работи , а на 3 и 4 перката вади много гаден звук и цялото табло се тресе и не духа топло както трябва , от какво ли може да е проблема , колата е 1.6 ABU не е на газ .
-
ivelin78
- Автомобил:
- Двигател:
колега ако не си ремонтирал клапите за въздух ги оправи а ако си я правил тази процедура ще имаш парно ,но при мен се оказва че ще е от гарнитура на главата
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
Пр**бах тези щипки които държат кората , която е под чистачките , басси
само ядове
само ядове-
burov
- Автомобил:
- Двигател:
водна помпа, колега
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
dj_runner написа:Пр**бах тези щипки които държат кората , която е под чистачките , бассисамо ядове
Нема да се косиш, ефтини са. Като слагаш новите намажи пластмавите винтчета с моторно масло и ще видиш колко по-лесно се сглобяват и разглобяват тея щипки.
- sharo_83
- Автомобил:
- Двигател:
Да не отварям нова тема ще питам тук.
Същият проблем- колата(голф3 1,8) държи 90градуса, но парно няма. Вчера смених термостата, но проблема остана. Сега разглобих цялото табло- клапите са наред (отремонтирани късно лято, тогава смених и радяторчето на парното). Колата няма газова уредба и двата маркуча на парното парат но вътре духа хладно. Водната помпа също е сменена преди по малко от година. Кажете какво да правя че вече съм полудял, пътувам по 70км за работа и без парно не става.
Същият проблем- колата(голф3 1,8) държи 90градуса, но парно няма. Вчера смених термостата, но проблема остана. Сега разглобих цялото табло- клапите са наред (отремонтирани късно лято, тогава смених и радяторчето на парното). Колата няма газова уредба и двата маркуча на парното парат но вътре духа хладно. Водната помпа също е сменена преди по малко от година. Кажете какво да правя че вече съм полудял, пътувам по 70км за работа и без парно не става.
- radi_nrj
Замислял ли си се на варианта жилото на клапа топло/студено да се е откачило и ти да въртиш врътката на топло но клапата да си седи на студено?
- sharo_83
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да почна да разглобявам проверих всички жила (това ми беше първата мисъл и на мен) и всико беще наред. Затова и започнах да разглобяван за да видя клапите да не са се разлепили след рамонта, но и те са наред. Спопед мен остава само радяторчето, дано след смяната всичко се оправи. То друго не остана за смяна.
п.п.Всяка година ли трябва да сменям радятор на парното

п.п.Всяка година ли трябва да сменям радятор на парното

- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
КОЛЕГА СМЕНЯЙ ПИТАТА НА ПАРНОТО И НЯМА ДА ИМАШ ГРИЖИ И АЗ ИМАХ ТОЧНО СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ И БЕШЕ РАДИАТОРЧЕТО НА ПАРНОТО
ПРОСТО СИ ВЗЕМИ НЯКОЕ КАЧЕСТВЕНО И НЕ СЛАГАИ ИЗОБЩО ВОДА
ПРОСТО СИ ВЗЕМИ НЯКОЕ КАЧЕСТВЕНО И НЕ СЛАГАИ ИЗОБЩО ВОДА- radi_nrj
sharo_83 написа:Преди да почна да разглобявам проверих всички жила (това ми беше първата мисъл и на мен) и всико беще наред. Затова и започнах да разглобяван за да видя клапите да не са се разлепили след рамонта, но и те са наред. Спопед мен остава само радяторчето, дано след смяната всичко се оправи. То друго не остана за смяна.
п.п.Всяка година ли трябва да сменям радятор на парното![]()
Тя белята може да е станала при сглобяване. Махни жабката в краката на пасажера и завъртаки врътката виж лостчето на другия край на жилото дали се мести. Ако си имал боклуци в охладителната с-ма може да си запушил новото радиаторче. Пък може и на дърво да си попаднал, за това само Нисенс радистори
- sharo_83
- Автомобил:
- Двигател:
Току що промих радяторчето- много боклук излезна. Утре ще видя как е, че ми падна акумолатора, дано да се е оправило да искара до пролетта (колата е с клима и работя на открито- нямам гараж, а смяната е голям филм).
- sharo_83
- Автомобил:
- Двигател:
Така, след промиването на радяторчето с голямо облекчение мога да кажа, че вече имам парно. За сега няма да го сменям, това остава за пролетта или лятото с пълна промивка на системата.
Благодаря на всики отзовали се

Благодаря на всики отзовали се

- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
в крайна сметка си купух радиаторче и водна помпа довечера чакам резултат от майстора .Водната помпа беже пред разпадане
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”