акумулатор марки ?
Re: акумулатор марки ?
Моя е Монбат, на 4 години. Беше 2г. на Москвича на сина,след това 1 година пак там, но без никакво каране и поддръжка, от 1г. е на Пасата ми. Миналата седмица, при -7 до -10 градуса го мъчих много, т.к. се повреди пусковата дюза на двигателя ( 2Е). Мислех, че ще го скапя, но издържа и е добре.
- ohdan
- Автомобил: vw Polo 1.4
- Двигател: AEX 1996
ARusev написа:Моя е Монбат, на 4 години. Беше 2г. на Москвича на сина,след това 1 година пак там, но без никакво каране и поддръжка, от 1г. е на Пасата ми. Миналата седмица, при -7 до -10 градуса го мъчих много, т.к. се повреди пусковата дюза на двигателя ( 2Е). Мислех, че ще го скапя, но издържа и е добре.
Колега , а каква беше всъщност повредата в тази дюза , защото аз пък имам в момента проблем с превкл. от газ на бензин , на газ работи нормално , но прехвърлиш ли на бензин

- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес си купих от СФА (за несведущите СФА = София Франс Ауто) оригинален акумулатор за вграждане в Пежо и Ситроен - 60Ah за скромните 128.39 лв. с ДДС. Необслужваем е, на него няма никаква марка, но пише Made in Italy. Мисля си, че за тези пари е добра покупка, още повече, че е с безплатен монтаж и гаранция 2 години. Ето и цените на всички размери, които продават там (отбелязвам с дебело, че всичките са с ДЕСЕН ПЛЮС!) Отбелязвам също, че не работя и нямам нищо общо със СФА
http://www.peugeot.bg/news/072009/4.jpg
Последна промяна от zdravko на Сря 27 яну 2010 13:25, променено общо 1 път.
-
KOKO ГЕОРГИЕВ
zdravko написа:Днес си купих от СФА (за несведущите СФА = София Франс Ауто) оригинален акумулатор за вграждане в Ситроен 60Ah за скромните 128.39 лв. с ДДС. Необслужваем е, на него няма никаква марка, но пише Made in Italy. Мисля си, че за тези пари е добра покупка, още повече, че е с безплатен монтаж и гаранция 2 години. Ето и цените на всички размери, които продават там (отбелязвам с дебело, че всичките са с ДЕСЕН ПЛЮС!) Отбелязвам също, че не работя и нямам нищо общо със СФА![]()
Колега, поинтересува ли се кога ти е произведен акумулатора? Това е много важен фактор и определено имам съмнение, че тези акумулатори са произведени отдавна без разбира се да го твърдя със сигурност!
Веднъж съм патил с такъв акумулатор и аз тогава не си направих труда да разбера преди покупката кога е произведен.
- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, поинтересува ли се кога ти е произведен акумулатора? Това е много важен фактор и определено имам съмнение, че тези акумулатори са произведени отдавна без разбира се да го твърдя със сигурност!
Веднъж съм патил с такъв акумулатор и аз тогава не си направих труда да разбера преди покупката кога е произведен.
На него е гравирана дата 171209
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
ACDelco 

- fronte
- Автомобил:
- Двигател:
Така като гледам маи само аз си движа с БАНЕР но пак съм предоволен 
fronte написа:Така като гледам маи само аз си движа с БАНЕР но пак съм предоволен
не си само ти
имам два Baner power bull
Карам с Искра на 2,5 години, имаше гаранция 2 г. ,и тъкмо му изтече гаранцията, и дето се вика вече "не подлежи на ремонт"
. Та сега направо се чудя какъв да избера. Като слушам хората карат по 5 години, пък аз 3 не мога да изкарам с мъки, пък да кажеш да съм някой парлапан, дето не знае от къде се вдига капака на двигателя, не съм!
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
до скоро карах с "ISKRA" 3 години. взех колата с него,мисля че е въртян около 2г. преди това.около 5 години да е изкарал-доволен съм като за БГ акумулатор.сега съм с BOSH SILVER S5 63Ah с 3 години гаранция.много ми го хвалеха пък да видим колко ще издържи,надявам се повече от Икрата.инъче баща ми смени два "Момбат" на 2-та година издават багажа,така че не ви ги препоръчвам!!!
http://www.topmarki.com/bosch-silver-s5 ... lator.html
Последна промяна от Lifeguard на Съб 30 яну 2010 2:54, променено общо 1 път.
- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
голфа беше с Bosch една сутрин ми правеше номера и му взех чисто нов Varta вече 2-ра година и съм доволен от него 
Не си купувайте Искра само това мога да кажа със сигурност.Явно напоследък производителя спестява от киселина.Имам наблюдения спрямо два акумулатора от тази марка,купени долу-горе преди 3-4 месеца.Единия спря да върти стартер като не се ползваше колата 2-3 дни,а другия във студовете просто му замръзна едната клетка-като отворихме капачката вътре имаше само парче лед.И предполагам че и другите български марки са със същото качество.Общо взето до сега винаги съм си купувал български акумулатори заради цената естествено,като си мислех че все акумулатор защо да давам повече левове?Да ама винаги се скапват малко след като им изтече гаранцията,а явно сега и толкова не изкарват и започва ходене по мъките и разправии за гаранцията.От 2 години имам Ексайт и не съм имал такива ядове даже и сега в студовете при -20 старта не е проблем за него.Все пак всеки си решава сам но според мен за 40-50 лева разлика не си заслужава да се купува български боклук.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
svilen073 написа:И предполагам че и другите български марки са със същото качество.
А така аз съм на 2те коли с Монбат и единия е Премиум 50Ah, а другия Формула 75Аh.
Премиума е разреждан до 8V няколко пъти и още работи.
Формулата е нова но имайки в предвид, че върти 16 годишен дизел и на -18 окото беше зелено си е шок.
Та имайки в предвид, че много добре знам как се правят акумулатори мога смело да заявя, че тая работа е на късмет независимо от модела и производителя.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Lifeguard написа:до скоро карах с "ISKRA" 3 години. взех колата с него,мисля че е въртян около 2г. преди това.около 5 години да е изкарал-доволен съм като за БГ акумулатор.сега съм с BOSH SILVER S5 63Ah с 3 години гаранция.много ми го хвалеха пък да видим колко ще издържи,надявам се повече от Икрата.инъче баща ми смени два "Момбат" на 2-та година издават багажа,така че не ви ги препоръчвам!!!![]()
Колега маи наизтина е така!!Втора година с Монбат и досега никакви проблеми ,но отскоро взе да се е..ва .Пък го платих доста скъпо ,ако бях добавил някои лев щеше да взема Бош !!
-
KOKO ГЕОРГИЕВ
zdravko написа:
На него е гравирана дата 171209
Всяка фирма си има собствен начин за обозначаване месеца на производството и не е както ДОТ-а при гумите.
В случая няма 100 % гаранция, че това означава 17 декември 2009 г.
Например при Варта за да разбереш кога е произведен акумулатора трябва да пуснеш запитване в представителството. По серийния номер ти казват кога е произведен.
Пожелавам ти наистина да е бил "пресен" акумулатора!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”