къде да си направя автокаско
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Joro_Markov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега ,това с "частичното Каско" е някакво абсолютно недоразумение. Специално на Алианс разглеждах преди година "Частичното Каско" и разликата в цената между него и пълното беше съвсем малка,а разликата върху отговорността доста голяма!Незнам как седи въпроса при други компании ,но едва ли е по - различно!
Re: къде да си направя автокаско
Искам да ви посъветвам да не си застраховате колата в „Армеец” защото са големи измекяри. Първо са ужасно мудни, второ –служителите им са адски неучтиви и надменни, трето- по всякакъв начин се опитват да не ти изплатят щетата и в крайна сметка не я изплащат. Ето какво се случи с мен и колата ми- колата ми се запали в движение и след като я загасихме с помощта на двама колеги уведомоих агенцията за инцидента,тъй като имам застраховка пълно автокаско в Армеец.След като ме увериха, че съм представил всички необходими документи и след като заснеха и описаха щетите, аз доволен, че ще ми помогнат зачаках отговора им. След две седмици ме повикаха да потвърдя писмено, че не съм викал службите от „Пожарна безопастност и спасяване”. Направих го като обясних, че възникналия пожар го загасих с помощта на двама колеги и ако е необходимо мога да ги призова като свидетели. И последва отново едно дълго чакане, а с тази кола аз си изкарвам хляба. Няколко пъти звънях в централата, тъй като нещата се движеха много мудно, а от там ме уверяваха, че жалбата ми се разглежда вече от изпълнителнителния директор Р. Георгиев и даже с помощта на цяла колегия юристи. Казаха ми също, че Р. Георгиев не давал срокове и аз си останах с чакането. Който работи като търговски представител знае какво е да останеш без кола и как се отразява това на работата, още повече в тази криза. След два месеца на чакане и на нерви получих отказ за изплащане на застрахователно обезщетение, тъй като нямам протокол от органите по „Пожарна безопастност и спасяване”. Зачудих се защо ме оставиха два месеца без кола за да установи изпълнителният им директор(с помощта на юристи), че нямам такъв протокол и защо от офиса им във Варна ме увериха, че съм представил всички необходими документи като нямам най-важния. Както и да е, извадих си такъв протокол от пожарната, което ми отне не повече от 5 минути и го предоставих на служителите от агенцията, които ако бяха „хора” щяха да ми спестят два месеца чакане за едно „НЕ”. След една седмица се обадих да ги питам да не би случайно да има някакъв резултат и ми съобщиха, че прословутия изпълнителен директор Р. Георгиев все още обмислял нещата. Вече ми стана ясно, че няма да ми изплатят нищо защото г-н Георгиев два месеца вече ги беше обмислял-явно се чудеха как да ми откажат пак. След още една седмица чалкане получих отказ като този път аргументът беше, че трябвало да извикам органите по „Пожарна безопастност и спасяване” още в деня на инцидента. В крайна сметка излиза, че близо три месеца ме оставиха без кола и едва не загубих работата си за да ми заявят, че няма да ми изплатят нищо понеже едва ли не аз сам съм си запалил колата. Не правете тази грешка като мен да си застраховате колата в ЗАД „Армеец” защото дано не ви се налага, но опрете ли до тях не се надявайте на нищо.
Re: къде да си направя автокаско
Колега Remmy, понеже ми стана интересно, споделих твоя случай с познат, който е работил в тази сфера, и по негово мнение са ти отказали защото твоя случай много приличал на така наречените "застрахователни измами".
П.С. Съжалявам за случилото се и не искам да ги защитавам, но ти цитирам точно какво ми каза човека.
П.С. Съжалявам за случилото се и не искам да ги защитавам, но ти цитирам точно какво ми каза човека.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”