Passat B5.5 - Какви чистачки

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Чистачки за Passat B5.5

Мнениеот longora » Чет 28 яну 2010 18:31

Дойде деня с който минах през САКАР за да си купя едни щипки за подкалниците и ги попитах какво се прави в случай че не съм доволен от чистачките които съм закупил от тях тъй като не ми харесва как чистат.. първия отговор беше "Не знам". Попитах след това "А как седи въпроса с рекламацията?" при което малоумното копеле което не знам защо беше там ми вика "Трябва да са монтирани в сервиза!" Погледнах го с поглед.. Абе ти луд ли си бе?!? и го попитах "чистачките ли бе" при което той ми каза "да" и си се обърнах, теглих му една майна и си се прибрах.. Аз повече от тези мушенници "Генералните Вносители" няма да си купя нищо освен щипки, защото за жалост само те си ги продават на безумните им цени - 2 щипки 15лв (2на1см)... Един приятел с Мазда 323Ф си купи чистачки на "Мишелин" за около 30-35лв и смело мога да кажа че са по-добри от моите "оригинални" .. Успех на всички с трудната задача за намирането на хубави чистачки. Гледайте им кутиите, там е отпечатана датата на производство - видях че моите са от януари 2009 .. внимавайте с това.

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Чет 28 яну 2010 21:11

nikvw написа:Моя пасат е със захващане като на шиш. Комплект Валео имаше за 48 лева в квартално магазинче за авточасти. От ФВ продават и единични, но комплекта е 73 лева, а единичната беше 35-38 лева, нещо от сорта, цената май беше различна за лява/дясна. За тези от Метро не знам какви са. Но и аз търсех по-обикновени (не за 70 лева) чистачки, които се захващат на шиш, но не намерих, 48 беше най-евтиното. Гледах по всички бензиностанции и моделите, които се продаваха не ставаха. Само един модел от ОМВ аха да стане (поне на картинките изглеждаше, че може) но имаше една отворена и опитвах и не ставааа! Ако си намериш такива на шиш на нормална цена може да кажеш от къде. За инфо, защото се заглеждах, например и БМВ Х5 от новите е с такова захващане и Шкода Октавия и някой ФВ-та със такова, но някой не, не знам по какво ги избират с кое да са.

Ето тук http://cgi.ebay.de/Bosch-Aerotwin-Schei ... 414b971562 има по евтини колега.Но ако имаш познат в Германия да ти ги донесе.Не пише колко е доставката :?

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Чет 28 яну 2010 23:06

Аз съм купувал от Германия през ебай, и доставката е 17-18 Евро. Досега за по малко пари не са ми доставяли.

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Пет 29 яну 2010 10:33

Току що проверих - официална цена Bosch с ДДС 58,68 лв
http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... /index.htm
Номерът на комплекта е 3 397 118 925

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Съб 30 яну 2010 11:43

longora написа:Дойде деня с който минах през САКАР за да си купя едни щипки за подкалниците и ги попитах какво се прави в случай че не съм доволен от чистачките които съм закупил от тях тъй като не ми харесва как чистат.. първия отговор беше "Не знам". Попитах след това "А как седи въпроса с рекламацията?" при което малоумното копеле което не знам защо беше там ми вика "Трябва да са монтирани в сервиза!" Погледнах го с поглед.. Абе ти луд ли си бе?!? и го попитах "чистачките ли бе" при което той ми каза "да" и си се обърнах, теглих му една майна и си се прибрах.. Аз повече от тези мушенници "Генералните Вносители" няма да си купя нищо освен щипки, защото за жалост само те си ги продават на безумните им цени - 2 щипки 15лв (2на1см)... Един приятел с Мазда 323Ф си купи чистачки на "Мишелин" за около 30-35лв и смело мога да кажа че са по-добри от моите "оригинални" .. Успех на всички с трудната задача за намирането на хубави чистачки. Гледайте им кутиите, там е отпечатана датата на производство - видях че моите са от януари 2009 .. внимавайте с това.

Колега-на ул Цар Симеон и Димитър Петков има магазин с 600 вида щипки.Но си носи МОСТРИ,защото ти трябва да си ги сравниш(намат католози за тах) и са по-евтини от Сакар ауто

Потребителски аватар
Пешо2004
Автомобил: VW Passat Variant 5.5
Двигател: AVF 2004

Мнениеот Пешо2004 » Сря 07 сеп 2011 15:41

Колеги да не отварям нова тема.Старата задна чистачка на Пасата скърцаше жестоко миналата година.Смених я с Bosch от Киров и тази година пак същия проблем.Притеснявам се дали нямам проблем нещо с рамото,но като го гледам няма видими проблеми.Дайте съвети за рамото или поне някакви качествени чистачки и от къде.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 08 сеп 2011 8:23

Пешо2004 написа:Колеги да не отварям нова тема.Старата задна чистачка на Пасата скърцаше жестоко миналата година.Смених я с Bosch от Киров и тази година пак същия проблем.Притеснявам се дали нямам проблем нещо с рамото,но като го гледам няма видими проблеми.Дайте съвети за рамото или поне някакви качествени чистачки и от къде.Благодаря предварително.

рамо от голф 5 и задна чистачка от туран :idea:

Потребителски аватар
Пешо2004

Мнениеот Пешо2004 » Чет 08 сеп 2011 11:36

Накратко казано колега,ако те разбирам правилно, да си карам така и като пускам задната чистачка музиката на max.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 08 сеп 2011 12:37

напротив-подадох ти решение за лека модификация и то без шум по време на работа(пробвано е много отдавна)

Потребителски аватар
Пешо2004

Мнениеот Пешо2004 » Чет 08 сеп 2011 13:16

Благодаря за съвета,но трудно ще се намери Голф 5 на части, а ново сигурно ще струва :shock .Иначе чистачка за Туран ще се намери.Благодаря все пак.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 08 сеп 2011 13:19

около 30евро са рамото и чистачката нови :idea:

nikolaiserdiuk

Мнениеот nikolaiserdiuk » Пет 16 сеп 2011 10:12

Пробвах всякакви варианти за моя Пасат Б5.5, изводи:

Champion - издържат известно време, но малко, т.е. не стават
Bosh - нещо като Champion
Valeo - бях ги взел на промоция от София Експорт, за 30на лева, оказаха се много добри, издържаха 1 година, не скърцат и чистят добре.

Взех и заднита чистачка Valeo, и също съм доволен, чисти и не шуми.

Една от грешките които правят шофьори (особенно млади) е да пуснат чистачки при заледено стъкло, това уврежда чистачки и после не чистят. Задължително леда да се разтопи и после може да се пуснат чистачките.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 22 сеп 2013 9:09

Най-после се реших да сменя скърцащите ми оригинални чистачки... :smile беше ужасно неприятно,караше ме до полуда :banghead Взех Шампион,по 15 лв. бройката...!Както знаете-центъра на захващане и изместен,въпреки,че са 53 см......а тези,новите са еднакви и дясната се качваше по гредата :rolleyes !Чудих се....накрая разглобяване,после с флекса скъсяване на крайчеца,напасване на жлебчета,тапата обратно и всичко е ок....да видим зимата как ще се държат :th_up

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Re: Passat B5.5 - Какви чистачки

Мнениеот K » Нед 22 сеп 2013 21:57

Страхотна гимнастика за едни чистачки правиш. :)
Миналата година си взех Бош за 30 и няколко лв с отстъпка. До момента съм доволен.
Старата ми лява чистачка в най-горно положение опираше в гуменото оплътнение на предното стъкло, а Бошовската не. Оттам пък перото се късаше. Явно трябва да се взимат по каталожни данни, иначе създават проблем.

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Re: Passat B5.5 - Какви чистачки

Мнениеот kambone » Чет 01 окт 2015 9:05

Да поизтупам темата от прахта.
Купих Валео за 40 и няколко лева и са ужасни. Този мулти адаптер за захващане се вади, единия се счупи, залепих го с лепило, чистачките скърцат - като цяло ужас. Най-вероятно съм попаднал на менте.
Препоръчайте откъде да взема безшарнирни чистачки без адаптер (т.е. с директно захващане) за Пасат 5.5 към днешна дата?
Цената няма значение, искам хубави, тихи и чистещи чистачки и да забравя случая.

Върни се в “Passat”