Каква е тази букса?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Re: Каква е тази букса?

Мнениеот kakyra » Чет 28 яну 2010 16:31

До вчера и аз се питах същото. Дадох 15 лв. но аз съм пълен с електроника в автомобила, та аз си мислих, че показва само ел. пакета там и аларма, цент. заключване фарове и там нещата който искат централен ток, но като видях, че преглежда работа на двигателя, инжекции, как работят всичките му простотии и още поне 10-15 неща не само по двигателя за който не съм и мислил, че може да има общо с електрониката направо се очудих. Дай 15 лв. ти го бучнат този кабел и няма да питаш повече :mrgreen:

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Чет 28 яну 2010 18:24

ама ако не се лъжа неговата помпа трябва да е с жило а не електронна.еиндственото за което си мисля е да не би да има егр.

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Чет 28 яну 2010 23:56

Да, може да е с жило. На 1Y са възможни 2 системи: Bosch или Siemens. Поне така пише в моето изворче на информация :wink:
За ЕГР не знам, но на друг 1,9 с механична помпа от буксата се четеше само имобилайзера ...

Потребителски аватар
DIY4ever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIY4ever » Пет 29 яну 2010 22:42

По принцип всички контролери в колата (по същество специализирани компютърчета) са вързани към тази букса.
Например с лаптоп, подходящ кабел (съдържа интерфейсна електроника) и софтуер - VAG-COM или друг може да се свържеш към всеки от контролерите, да видиш какви грешки е запаметил, оттам да се ориентираш за проблеми.
Ако двигателя работи може да се гледат и стойности за обороти и доста други неща. Оттам се прави и адаптация на дроселни клапи и т.н., за някой двигатели.

Например ако имаш АБС и лампата му свети, можеш така да видиш че е записал грешка в преден ляв датчик, и да провериш кабелите и самия датчик, вместо да проверяваш едно по едно десетките неща зарад които може да се скапе АБСа.

Или ако имаш имобилайзер и ти трябва резервен ключ - пак оттам може да 'обучиш' имобилайзера да го познава.
Полезно нещо. :-) Но и не бива сляпо да се вярва на самодиагностиката!

Какво може да се прави зависи от конкретната кола и какви контролери има.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 29 яну 2010 23:32

didorio написа:Колега ти имашли компютар?

Колега,по отношение на мотора с Бошовска помпа ,няма нищо друго освен една жица която дава 12в. на стоп-клапана.По отношение "екстрите" на колата-ами аз съм я взел умишлено без нито една-т.е. няма никакъв компютър тъдява.Най- силната електроника ми е в радиото на колата(ма то е допълнително) :D .Имай в предвид,че съм "електрончик"(така казваха на професията навремето) и съм направил тоя избор не случайно.Само си представи доктор в аптека... :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”