автомобилни стъкла - година на производство

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
chriss
Автомобил: VW MK4
Двигател: ATD PD TDI

автомобилни стъкла - година на производство

Мнениеот chriss » Пет 28 апр 2006 9:54

На автомобил / продавача казва че е 1995 г / на всички стъкла е маркирано ..94 г с изключение на 2 врати - задна лява и стъклото на вратата на багажника - маркировка ..93. Означава ли това, че са сменяни / евентуален удар / - продавача твърди, че това е нормално, просто са имали на склад произведени по-рано стъкла. Също така ако стъклата са произведени 2004 на маркировката пак ще пише ..04. По какво да съдя за истинските години на колата?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: автомобилни стъкла - година на производство

Мнениеот L&R » Пет 28 апр 2006 9:56

chriss написа:По какво да съдя за истинските години на колата?

По щампата на многобройните пластмасови детайли в колата!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 28 апр 2006 9:58

VIN номер...
http://vwclub.bg/vin.php
Пише го отзад на бележка в багажника, отпред в двигателният отсег на купето под чистачиките, на прага до пасажерската седалка, или под нея... набити в ламарината....

Етикетите на коланите
Пепелника маркировката
Копчетата или пластмасите на таблото, които можеш да свалиш лесно...
абе има къде да гледаш... отпред по чаркове по мотора...
Гледай фарове.. година, стопове година.. говорят за удари.. ако са сменяни да речем 98 година пък колата е 94 та...

И е нормално може да се води по ВИН 94 пък да е излязла 93 от завода..
Па да не говорим, че търговците пишат дата на първа регистрация..
пише го в големият талон на колата... или в митническата декларация...

Потребителски аватар
GOLF_GT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GOLF_GT » Съб 29 апр 2006 12:29

На голф3 годината я пише на блока на мотора,като вдигнеш капака гледай зад щеката за маслото кво пише.А за коли втора ръка по стъклата не можеш да съдиш коя година е,защото докато е дошла в БГ може да са сменяни няколко пъти.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Съб 29 апр 2006 14:11

значи колите произведени първите 3,4 месеца от годината е нормално да пише предишната година на стъклата и детайлите, затова се гледа ВИН-а или първата регистрация/ако има документ/ :idea:

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: автомобилни стъкла - година на производство

Мнениеот gas » Съб 29 апр 2006 17:46

chriss написа:На автомобил / продавача казва че е 1995 г / на всички стъкла е маркирано ..94 г с изключение на 2 врати - задна лява и стъклото на вратата на багажника - маркировка ..93. Означава ли това, че са сменяни / евентуален удар / - продавача твърди, че това е нормално, просто са имали на склад произведени по-рано стъкла. Също така ако стъклата са произведени 2004 на маркировката пак ще пише ..04. По какво да съдя за истинските години на колата?

редно е всички стъкла да са една година,това за стъкла на склад е автотъргашка измислица(според мен)...аз съм бивш автостъклар и не съм виждал нова кола с различни(по години) стъкла,още повече че в повечето такива случай,различните по година стъкла в една кола са едно до друго,което увеличава вероятноста да е имало удар точно там............виждал съм и коли с абсолютно всички стъкла различни,какъв е случайа там незнам,но на дали е щото такива са имали на склад в завода

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Съб 29 апр 2006 21:01

Определено лафа че такива са имали на склад е измишльотина. Хората си правят разчет на всеки един материал и се знае кога ще бъде произведен и монтиран. Не като руснаците да трупат на склад и да сглобяват още 20 години. Голфа ми е януари 1994 и на всички стъкла беше с ...4. Както и всички детайли в купето които съм свалял. Погледнах и сеата и по него всичко си е с ...0.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”