Заслужава ли си Пасат Б5
- cRoSsFiRe`
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: 2005
Значи аз за разходи по ремонти нищо немога да кажа, понеже колата я имаме отскоро.Но по общи впечатления мога да кажа, че колата си е много добра.Е вярно, че за парите на Passata-a може да вземеш 2-3 години по-нова кола от същия клас, само че друга марка, но удоволствието си заслужава цената
Точно преди да вземем нашата се возих на Vectra B. Ами какво да кажа, място за сравнение между двете коли няма...Чувството в Пасата е съвсем различно:вози по-хубаво, вътре е доста по широко от Вектрата, за пътниците на задните седалки има предостатъчно място.От вървжа също бях приятно изненадан от TDI-то. Като за дизел и като за такава голяма кола си върви достатъчно добре, даже някои, като се качат и казват, че се чувстват като в бензинова кола 

- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
trunner написа:sasho_mf какъв е този разход - градско? При мен селско гори 6, градско - 8
Човече повярвай ми понякога задръстванията в Пловдев са кански
Плюс това карам колата само на къси разтояния,От нас до магазина ми е точно 2200 м!
Въпреки че преди7-8 дена пътувах и с градското после ми даде около 6,3-6,6 разход.Да не ти казвам че нафтата беше от туба.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За заяждащите се
За любителите на заяждания - това е Пасат Б5 http://de.wikipedia.org/wiki/VW_Passat_B5
Без да претендирам за правилност, мисля, че тук това е известно като Пасат 4
И отново "Без да претендирам за правилност, мисля", че Пасат 5 е този, който излиза 11.2001
Чао довиждане
Без да претендирам за правилност, мисля, че тук това е известно като Пасат 4
И отново "Без да претендирам за правилност, мисля", че Пасат 5 е този, който излиза 11.2001
Чао довиждане
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: За заяждащите се
vladi2k написа:...
Тук всичко си пише пасат4, пасат5 и т.н. има само в народния фолклор.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=38785
Аха
Колега, точно за това говорим. Защото горе, някакви хора, които кой знае къде са чули, че има кола Пасат започват да приказват някакви глупости, които дори не са по темата 

1.9, AFN, 1998, автоматик. Много здрав автомобил! Мисля така, защото на кръстожище, един с Бенц 190 ме отмести на 5 м, като ме качи върху бордюр. Удара поеха: шоф. врата, предна и средна колона, аз бях на волана, дясно стоящ, единия му фар беше на сантиметри от главата ми. Уживях! Преди това го карах 6м, около 8 хиляди км, освен осн. консумативи, смених и 2 биалетки.
На новия 2,3, AGZ, 1999 му предстои смяна на съединител, защото е на 172 хил. км.
На новия 2,3, AGZ, 1999 му предстои смяна на съединител, защото е на 172 хил. км.
- soto73
- Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
- Двигател: CRLB 2015
- Контакти:
ЗДРАВЕЙТЕ!И АЗ ОТСКОРО САМ СОБСТВЕНИК НА PASSAT B 5.5 И БИХ КАЗАЛ ЧЕ САМ МНОГО ДОВОЛЕН!ТОЗИ МЕСЕЦ СИ ХОДИХ ДО BG БЕЗ ПРОБЛЕМИ И СРЕДНИЯ РАЗХОД БЕШЕ 5,3!МОТОРА Е 1,9TDI 130k.c. БИХ КАЗАЛ ЧЕ ТОВА Е ЕДИН ПЕРФЕКТЕН АВТОМОБИЛ И НЕ БИХ ГО ЗАМЕНИЛ С ДРУГ ЗА МОМЕНТА!ИМА СИ И ВОЗИЯ И ВСИЧКО!ТАКА,ЧЕ КОЙТО СЕ Е НАВИЛ ДА СИ КУПУВА НЯМА КАКВО ДА МИСЛИ!МОЯ Е НА 80000km И СЕ НАДЯВАМ ДА ИЗКАРА ОЩЕ ДЪЛГО!УСПЕХ!
Re: Заслужавали си Пасат Б5
Лято 2009 взех Пасат B5.5 TDI 130 коня, вече мога да направя няколко извода:
минуси:
- твърд съединител, особено в София където често трябва да се сменят скорости
- ABS който удължава спирачния път, веднъж се наложи екстремно да спирам и колата спря по-далеч от очакванията ми
- след няколко месеца отказа датчик за страничен airbag, все още не съм го сменил
- до 1800 оборота е бавен
- къси светлини са по-слаби от тези на Пасат Б3, а съм сложил маркови крушки
- смяна на агренажен ремък с всички други чаркове - 1000 лв, на Пасат Б3 това е 100 лв
- мотора е помпа=дюза - специално масло за такива мотори, в моя случай 24 лв / л
- по-тесен салон от Пасат Б3
плюсове:
+ добра динамика и ускорение след 1800 оборота
+ малък разход на гориво, при мен средно 5 л/100 км
+ стабилен в завои, добре държи пътя
+ проявява спортен характер на магистрала, карам 140-150 и не се усеща
+ агренажа се сменя на 80-90 хиляди
+ удобен багажник, колата е универсал
+ добър климатроник, охлажда и грее добре, при това не духа много в физиономия
Ако можех да купя нов Б3, щях само него да карам, но не мога, затова карам Б5.5.
минуси:
- твърд съединител, особено в София където често трябва да се сменят скорости
- ABS който удължава спирачния път, веднъж се наложи екстремно да спирам и колата спря по-далеч от очакванията ми
- след няколко месеца отказа датчик за страничен airbag, все още не съм го сменил
- до 1800 оборота е бавен
- къси светлини са по-слаби от тези на Пасат Б3, а съм сложил маркови крушки
- смяна на агренажен ремък с всички други чаркове - 1000 лв, на Пасат Б3 това е 100 лв
- мотора е помпа=дюза - специално масло за такива мотори, в моя случай 24 лв / л
- по-тесен салон от Пасат Б3
плюсове:
+ добра динамика и ускорение след 1800 оборота
+ малък разход на гориво, при мен средно 5 л/100 км
+ стабилен в завои, добре държи пътя
+ проявява спортен характер на магистрала, карам 140-150 и не се усеща
+ агренажа се сменя на 80-90 хиляди
+ удобен багажник, колата е универсал
+ добър климатроник, охлажда и грее добре, при това не духа много в физиономия
Ако можех да купя нов Б3, щях само него да карам, но не мога, затова карам Б5.5.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
.....И още един глас от мен за В5 1,9ТДИ 110к.с.Имам го и не съжалявам.И не искам да го продавам.Това е уникално икономичен автомобил.
- trepa4a74
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Volkswangel написа:.....И още един глас от мен за В5 1,9ТДИ 110к.с.Имам го и не съжалявам.И не искам да го продавам.Това е уникално икономичен автомобил.
Само дане бяха тия консумативи.Да добър е,казвам го честно.Но всяка година под 2000лв,не се разминава без подръжка.Поне дане бяха тия дупки