Ръчната замръзна - какво да правя?
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
Ръчната замръзна - какво да правя?
Колеги, направих уникална глупост. Онзи ден бях спрял и не знам защо дръпнах ръчната.... Тръгвам после, колата реве, запали се цялата. Успях да се добера до паркинга. Днеска пак тръгвам, пак ръчната държи здраво. Как да се справя с проблема? Колата е Г4, 1.6.
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Re: Ръчната замръзна - какво да правя?
Здравей, по принцип през зимата никога не се дърпа ръната като оставяш колата (преполагам знаеш, но някой път става случайно без да се усетиш), та не ми се е случвало никога досега, но предполагам, че ако затоплиш вода в някакъв съд и полееш отзад спирачките би трябвало да отпусне след това, обаче трябва по някакъв начин да ги изсушиш, например като караш с леко дръпната ръчна(без да се влачат колелата трябва да се въртят, но да има триене, че да изсъхне), за да не замръзнат пак. Това е моят съвет ако някой има по добър вариант нека те посъветва 

- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
Gencho87 написа:Здравей, по принцип през зимата никога не се дърпа ръната като оставяш колата (преполагам знаеш, но някой път става случайно без да се усетиш), та не ми се е случвало никога досега, но предполагам, че ако затоплиш вода в някакъв съд и полееш отзад спирачките би трябвало да отпусне след това, обаче трябва по някакъв начин да ги изсушиш, например като караш с леко дръпната ръчна(без да се влачат колелата трябва да се въртят, но да има триене, че да изсъхне), за да не замръзнат пак. Това е моят съвет ако някой има по добър вариант нека те посъветва
Благодаря колега! За зимата ми е ясно, че е безумно да дърпам ръчна
, но стана белята неволно. Имам в предвид твоя вариант, ще е хубаво и други да се отзоват.- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
аз редовно си дърпам ръната когато ходя в приятелката понеже там е под наклон и да не тръгне я дърпам.Дори и сега в тез студове дет минаха не съм имал проблеми 

- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
VW`VENTO написа:аз редовно си дърпам ръната когато ходя в приятелката понеже там е под наклон и да не тръгне я дърпам.Дори и сега в тез студове дет минаха не съм имал проблеми
Колега, ти взриви обстановката
P.S. По темата - в неделя пълня тенджерите с вряла вода и ще видим какво ще стане.
Ако някой знае по-лесно решение да пише.
Имам спрей за размръзяване, дали може да го ползвам за това?
- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
абе не е от най-натегнатите ръчни ама държи.Щом нетръгва като я спра под наклон на свободна с дигната ръчна.Пък и аз често я раздвижвам ръчната когато има условия

- eCy!
- Автомобил: Golf
- Двигател: BMN
може за пробваш и със спрея само дето не ми е ясно къде тряя да се пръсне,
П.П. а защо не хванеш въжетата с ръка и да ги пазмърдаш 1во може и да стане нещо
Успех колега !!!
П.П. а защо не хванеш въжетата с ръка и да ги пазмърдаш 1во може и да стане нещо
Успех колега !!!
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Ако са ти барабанки отзад незнам как ще пръскаш около накладките със спрея, защото ако са дискови е лесно 

- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Напълно блокирани ли са колелата? Ако не са вдигни 80-90 и ше се оправи
И в тва време в момента би трябвало да се е оправила 
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Green_Madness написа:....
P.S. По темата - в неделя пълня тенджерите с вряла вода и ще видим какво ще стане.
....
Не е задължително , даже е много малко вероятно да са замръзнали самите накладки .
По-скоро навлиза вода в бронята на жилото и то си замръзва така опънато . На един колега така беше замръзнала ръчната , явно не много силно дръпната , защото колелета превъртаха , което значи че не са замръзнали накладките . Въпреки това не освобождава . За радост след 10-тина резки дърпания и пускания на ръчната - освободи
-
Рошко
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зарежи я тая водя, колкото и да ги поливаш барабаните нищо няма да направиш! Ръчната най-често замръзва в кожуха на жилото а не в самото колело.Кое ще ти замръзне в колелото? Феродото или барабана?!Размърдай жилата или ги нагрей по някакъв начин!
- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
щом е замръзнало е или пробито някъде и влиза вода вътре или жилото се е закъсало и като върнеш ръчната забива в бронята сменяй с ново когато имаш възможност
DIX^ написа:премести я на слънце
Гениално
Моя съвет е да не пробваш с водата надали ще има ефект... а в този студ ако полееш с гореща вода може и да има неприятен ефект
- kyossev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз съм със същата кола и имах миналата седмица същия проблем! лягаш под колата и дърпаш жилата към бронята! това е най-лесният начин!веднага се оправя!те жилата се виждат!много е елементарно,сам ще се убедиш,просто трябва да се наведеш и ще ти се изясни цялата картинка
дано съм помогнал! с вода пробвах- НИЩО не стана!!!
Последна промяна от kyossev на Пет 29 яну 2010 17:37, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”