проблем с гарнитура на клапани на пасат б3
проблем с гарнитура на клапани на пасат б3
колеги искам да попитам понеже двигателя е омаслен и явно хвърля масло от клапаните. гарнитурата ли е за смяна и ако е тя опасно ли е да се остави така без да се пипа защото не е сменяна от нз колко год и двигателя си стои с масло може ли да повреди главата този проблем? благодаря предварително
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: проблем с гарнитура на клапани на пасат б3
Сменяй я Градски!Нова ,ако е коркова е около 5лв и се сменя елементарно! 

Наи добре я смени с гумена.Аз моита я сменях 4 пъти за 5г все с коркова и все тече от там.Корковата издържа наи много 1500-2000км и пак почва да тече.Аз от лятото съм с гумена и до сега никаъв проблем,но да знаеш че е по скъпа-25лв.И още нещо-при гумената доколкото си спомням отворите за шпилките са по широки и трябва да имаш такива шпилки с бордче,кадето да легне гарнитурата.Наи добре се консултираи с маистор,но не се замисляи-слагаи гумена.При мене последната коркова толкова много течеше,че чак оливаше испускателният колектор и веднаж започна да ми дими отпред и се шашнах-помислих че нещо се запали и после я махнах.
един маистор каза че имало некви гумени полски ама каза 4е голям боклук се спичала гумата и стаала по зле работата.. каза ми че заводско пасата си идва с корк и вика сяка год да я сменям нз и аз ся като се отопли я сменям пак ше видя със каква ще се доконсолтирам мерси все пак 

Моита я взех от авто+ и не знам там какви марки продават,но до сега никакъв проблем,ама ти си решаваш.Аз повече коркова не мисля да слагам.
ок ако трябва и гумена което е по добре ест ся дали 5 или 25 не е от значение важното да стане работата
- vankoni
- Автомобил: VW passat B3 B5.5
- Двигател: PF1991 ALT2003
- Контакти:
За 20мин е работата, аз я смених с коркова лесно се сменя
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Victor Reinz гумена, върви си със щпилките. Старите се развиват като се навият 2 гайки. Пробвах Topran преди тази (също имаше шпилки), че беше Неделя и нямаше избор, но течеше, та я смених с такава и нямаше проблем 2 години и повече. Мисля че в А+ такава продават, макар че моята не беше от там.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Виктор Рейнц ли ? Мойта май от АутоБул. Иначе Ауто+ също май имат питай.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Уф, ти па си в Плевен. Ауто+ май имаха там магазин - http://www.autoplus.bg/bg/map/Pleven.html. Иначе нещо около 20лв ми се върти и на мен. Ама беше 2007, не помня вече. От тогава не е текло, сметни 

- DIY4ever
- Автомобил:
- Двигател:
И аз да дам един глас в полза на гумената - и аз сложих Reinz на пасата, след като смених 2-3 коркови. Откакто я сложих няма грам масло по главата. Обяснението е че на старите коли капаците не са идеално равни, и гумената уплътнява по-добре.
Шпилките обаче се сменят - има нови в комплекта.
Иначе омасляването е преди всичко естетичен проблем - грозно е. На главата и няма нищо от това, а количеството загубено масло е нищожно.
Шпилките обаче се сменят - има нови в комплекта.
Иначе омасляването е преди всичко естетичен проблем - грозно е. На главата и няма нищо от това, а количеството загубено масло е нищожно.
- ZARKO RS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Наистина колегите са прави. Корковите не издъжат по-вече от 3000 км и моят съвет е вземи си гумена на Victor rainz, но тази която е комлект със шпилките 27,20 лв и е цената в АУТО ХИТ( http//www.autohit.bg/ )