Ръчната замръзна - какво да правя?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: Ръчната замръзна - какво да правя?

Мнениеот ivo_555 » Пет 29 яну 2010 17:36

BOCOO написа:щом е замръзнало е или пробито някъде и влиза вода вътре или жилото се е закъсало и като върнеш ръчната забива в бронята сменяй с ново когато имаш възможност

Това е решението, ръчната замръзва ако е неизправно жилото! Аз цяла зима си я дърпам и проблеми няма!

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Пет 29 яну 2010 17:56

Определено проблема идва от самия кожух и жилото, както казаха и колегите по-нагоре. Препоръчителна е смяна на жилата на ръчната.

Потребителски аватар
hobsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hobsy » Пет 29 яну 2010 18:48

И аз съм със същия проблем , жилата имат едни маншончета които с времето се късат и вътре влиза вода и като паднат температурите замръзва и като дръпнеш ръчната не може да освободи после , за това днес си взех две нови жила 24лв мисля , че не са много скъпи и си решаваш проблема. :)

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Пет 29 яну 2010 21:24

Благодаря колеги. Мисля да послушам част от вас и да ги размърдам тия жила пък дано стане. Много ме е яд, че си забих такъв автогол сам :)

Jackas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jackas » Пет 29 яну 2010 22:31

Колега този номер си го скроих поне 5 пъти тази зима :oops: :beat_butt2
При мен блокира само дясното колело, но се научих да го освобождавам с отверка в задната страна на главината. Има едно лосче за което се захваща жилото, трябва да говърнеш и това е. Става за секунди.
Прахозащитните маншони се късат и жилата се пълнят с вода, която в студовете замръзва.

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Пет 29 яну 2010 22:56

kyossev написа: лягаш под колата и дърпаш жилата към бронята! това е най-лесният начин!веднага се оправя!те жилата се виждат!много е елементарно,сам ще се убедиш,просто трябва да се наведеш и ще ти се изясни цялата картинка помогнал

Преди това пробвай първо да тръгнеш назад! Ако не стане, тогава размърдай жилата, както те съветва колегата. Това с топлата вода го забрави!

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Съб 30 яну 2010 2:19

Точно топлата вода е истината, в миналия студ ми замръзна - взимаш едно шише от 2-3л. пробиваш кпачката с пирон, навеждаш се под колата и пръскаш по виждащите се жила, и така всичко е ОК но забравяш повече за ръчната че дръпнеш ли я пак-Хоп същият проблем :kissy:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 30 яну 2010 11:24

Ако въпреки белята със замръзналото жило колата е поне малко в движение... Палиш и леко леко се дотътряш до най-близкия МОЛ. Паркираш на закрития паркинг, правиш едно кино и си шампион.
Друга алтернатива е да си намериш топъл гараж.

XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XmUrF » Съб 30 яну 2010 12:19

В края на миналата година, баш когато започна големия студ и беше първия сняг и на мен така ми замръзна жилото на задно дясно колело. Оправих го чрез дърпане напред назад/ляво дясно на жилото, като го хванах изпод гумата. Но не виждам причина да не стане и с топла вода, стига да пръскаш по самото жило, не по накладките. Миналата събота пак така от малоумие я забравих на ръчна и пак дясното колело леко задържаше, и пак по същия начин.

А това със смяна на жило - ако си ти е наред жилото, тоест държи, не се занимавай. Аз смених пролетта миналата година точно дясно жило, защото маншончето се беше скъсало и ми задържаше винаги когато дръпнех ръчната. Е смених го с ново от Ауто + и както виждаш точно това смененото ми прави магариите и сега. А му е първа зима и е на под 1 година. Никаква гаранция нямаш, че като смениш жилата няма да го прави тоя номер.

kachakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kachakov » Съб 30 яну 2010 15:06

жилото в кужуха ти е сухо т.с. нямаш никаква смазка което позволява влизане на много вода при замръзване на водата става бетон ако го наблъскаш с грес освен ,че ще решиш проблема с замръзването удължаваш живота на жилото :012:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 30 яну 2010 15:55

Колега зимата ръчна не се дърпа!!То веднъж става проблема !!Аз съм си патил вече няколко пъти и ги оправям с газ напред и назад.Доста мъки си е ,но има резултат.Само ,че сега на тоя сняг не виждам как ще превърти.Пък това за водата ,като го оправиш ела ми се обади.Проблема е в жилото не в барабана.

Потребителски аватар
Pachko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pachko » Съб 30 яну 2010 18:06

колега карай 20 , 30 метра на задна ако можеж и ще освободи ръчната

kachakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kachakov » Съб 30 яну 2010 19:14

Pachko написа:колега карай 20 , 30 метра на задна ако можеж и ще освободи ръчната

КОЛЕГА ми ако не може трабва да се гръмне ли кво , нещо станахме много разбирачите

Рошко
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Рошко » Нед 31 яну 2010 0:02

Колега, забрави я тая топла вода! Просто недей! ще ти свърши работа, но след това имаш още повече лед по жилата, защото никой не прави сметка, че тая вода не седи топла завинаги, а даже в тоя студ преди да се е стекла ще замръзне!
А за колегата над мен, мога само да кажа " Научи се на обноски!"

XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XmUrF » Нед 31 яну 2010 0:24

За тия дето карат по 20-30 метра и се "оправяло" ще кажа само, че аз я карах поне два километра с тая надежда и накрая трябваше пак да дърпам жилото, въобще не си се оправи. Така че може и да се оправи, може и да не се оправи. Гаранции няма. Най-добре щом температурите са минусови да се избягва употребата на ръчната.

Колега, забрави я тая топла вода! Просто недей! ще ти свърши работа, но след това имаш още повече лед по жилата, защото никой не прави сметка, че тая вода не седи топла завинаги, а даже в тоя студ преди да се е стекла ще замръзне!

Добре де, колега, и какво като има още повече вода по жилото след това? След като ръчната не е дръпната и да замръзне, голям праз. Да си замръзва, беля няма да стане, защото ще замръзне в ненатегнато положение.

Последна промяна от XmUrF на Нед 31 яну 2010 10:54, променено общо 1 път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”