проблем с охлаждането на голф 3 АБУ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: проблем с охлаждането на голф 3 АБУ

Мнениеот snupeca » Нед 24 яну 2010 17:19

standio86 написа:при работещ двигател изкарах маркуча които отива в разширителния съд и зада си тече там но трябва да е загрята колата и започнах да доливам антифриз (и все пак несам маистор както споменах и преди следвам савети )казаха че като се отвори големия кръг и щяло да со оправи но като изкарах маркучето и взеха да излизат мехурчета въздух предполагам това е признак за обезвъздушаване

И защо го изкарваш маркуча уе колега :) Отваряш РС палиш и чакаш да спре да излиза въздух, доливаш и бягаш :)

Потребителски аватар
ockac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ockac » Нед 24 яну 2010 22:12

от обяснението на standio86 не разбрах къде е доливал антифриз след като е махнал маркуча от разширителния съд :shock

standio86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот standio86 » Пон 25 яну 2010 11:46

споменах че деиствам по савети и ми казаха да изкарам маркуча и аз го изкарах а относно вапроса на колегата каде сам сипал антифриза на ЗЕМЯТА така устроива ли те не че се заяждам ама щтом сам трагнал да обезвазду6авам каде мога да долеа антифриз колега

mihailovi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mihailovi » Чет 28 яну 2010 6:54

и аз имам подабен проблем.загрява ми 100 -110 и хич не смятам че е нормално,колата еГ3 1.6 моно 93г.чесно казано мн ме притеснява и ще ходя тея дни след работа да сменям термостат,градско извън градско парното е на 4 и няма охлаждане,перка не се вкючва инае работи .опражнението сас на късо свързаната букса работи,тук въшроса ми е ако замеря самия датчик на радятора които е с мултицет дали затваря верига дали ще ме излъже,по пътя на логиката би трябвало да се получи.щя я изчакам да покаже на таблото че е минало 90 градуса и ще видя каде има верига и каде не . а каква е верятноста да ме лъже с показанията на тоблото!?

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 28 яну 2010 8:56

Преди да мериш с мултицета провери отваря ли термостатът, защото най-често той е виновникът. По-добре го смени - струва 15 лв и се сменя за половин час (вкл. прецеждането на антифриза после, ако искаш да си ползваш същия).

burov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот burov » Чет 28 яну 2010 10:37

здравей колега.провери си водна помпа.и на мене ми се е случвало преди.друго за което се сещам е пластмасовата капачка на термостата.ако е пластмасова се пробива от иглата на термостата и не може да отваря.

mihailovi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mihailovi » Чет 28 яну 2010 19:53

мн ви благодаря колеги утре ще сменя термостата и ще видим какво ще се получи .какво ще ме посаветвате наколко градуса да се отваря? 84-87 ? изкам да си подуржа 90 градуса някои казват че било по добре да е по малко в смисал по ранода отваря ,но за мен това са пълни глупости.ако някои може да каже марка И МОдел на термостат за моя модел кола ще сам мн благодарен.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 28 яну 2010 19:59

Оригиналният термистат на твоя голфи е с марка Behr-Thompson. На него си пише при колко градуса отваря. Можеш да си купиш или оригинален термостат от лицензиран вносител (не съм сигурен колко струва, но ми се върти към 60 лева) или такъв с марка Behr или Wahler по магазините за авточасти на цена м/у 15 и 25 лева.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 28 яну 2010 20:02

По-добре на 87 според мен. Тези с по-ниските градуси доколкото съм чувал, са за страните с по-топъл климат, като Италия например. Много от колите оттам нов внос са именно с термостати на 84 градуса. На моето АБУ мисля, че взех 87 градусовия термостат и засега съм доволен, стрелката не мърда като загрее. За марката колегата ти е казал, подкрепям го на 100%. Моят термостат оригиналният беше с марката Wahler и имаше едни такива ситни дупчици по него, мисля, че е изправен, но колата загряваше сравнително бавно с него, тъй като през тях минава вода и върти и в големия кръг. Колата ми е внос от Холандия, а там климатът не е от студените. В края на лятото ми се наложи да го сменя, понеже не можах да изтрая този и си взех някакъв френски, на който липсват такива дупчици и колата си загрява доста бързо, докато ида до работа 3.5км вече стрелката е забила близо до работната температура на мотора. :да:

mihailovi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mihailovi » Чет 28 яну 2010 20:07

благодаря ви за отговорите така и ще направя , и утре ако ми остане време ще пиша за резултат.чао и лека вечер

Потребителски аватар
veidar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veidar » Чет 28 яну 2010 20:31

Проблем с загряването може да е от маркуча след термостата антифриза замръзва и от едната страна студ а от другата жега и не отваря самия термостат от личен опит.

Потребителски аватар
KARGO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KARGO » Чет 28 яну 2010 20:59

По-добре би било да се види стрелката дали показва правилно... Да не забравяме, че количките ни не са нови. При мен (1.6 Абу) стрелката на температурата ми стои на 80-85 градуса. Ако я оставя да работи на място вдига към 100 като при 93 някъде се включва перката. Преди два дни бях на диагностика, понеже не работеше добре на бензин - оказа се ламбда сонда. Докато гледахме реални данни - тоест тези които компа получава особено за темп. датчик се различаваха доста. При 88 градуса по комп, стрелката на таблото показваше 70. Нямам си и на идея кое получава грешни данни... компа или таблото....

mihailovi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mihailovi » Чет 28 яну 2010 21:15

и това ще го мина но първо ще го сменя така или иначе сам го нарекал за смяна пак да видим.

mihailovi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mihailovi » Съб 30 яну 2010 0:20

в термостата е бил проблема ,понеже дадпх колата на един роднина да го смени че аза бях на работа и ми купил термостат на 84 градуса марка не помня,сега като стигне 90 градуса се ключва шерката и пада до 82-3 някаде.малко се прецаках като не си свърших сам работата ама за сега ще е така.важното е че се оправи.лека вечер на всички

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”