Проблем с датчиците за гориво и температурата. РЕШЕНО
- kakyra
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.6
Проблем с датчиците за гориво и температурата. РЕШЕНО
Здравейте, съжалявам може да го пише някъде но вече 3-ти час търся. Та индикаторчетата ми не работят. Горивото показва ту минимално ту се вдигне малко. Сложих бензин за 40лв. и стрелката се измести малко на горе и после пак отиде в минимума. С GTI съм и знам, че ако има малко гориво ще стане лошо. А за температурата саамо на минимум си седи. Гледах сходни теми и имаше само за някакво поплавък където само пише ако изобщо не реагира, че трябва нова бензинова помпа. Няма ли начин да се оправи този поплавък и как става, или ми трябва за да видя колко гориво имам цяла бензинова помпа. По принцип вчера минах цялостен преглед и не ми изкара никакви грешки по ел. системата.
Последна промяна от kakyra на Нед 31 яну 2010 11:20, променено общо 1 път.
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Re: Проблем с датчиците за гориво и температурата
Здравей, колата е Golf 3 GT'95 1.6-бензин, аз имах проблем с термостата (не затваряше) съответно примерно в града си карам - 90 гр. ако изляза да карам извънградско пада на 70 почти на минимум, но доколкото разбирам при теб изобщо не помръдва, така че някой друг предполагам ще ти каже какво може да е.
Относно датчика за горивото и на мен ми е интересно по въпроса, понеже имах един случай трябваше да патувам едни 120км почти нямше в колата, заредих си преди да тръгна към 15 литра, до тук добре, след като пристигнах спрях на паркинга пред нас, свалих си багажа, но какро и да е като реших после да преместя колата до гаража паля и стрелката за горивото мръдна само една идейка (имам предвид има-няма милиметър от дъното - под резервта), демек няма и капка в резервоара :О, отидох заредих 5, 6 литра и като запалих стрелката подскочи към първата бяла чертичка над резервата. Предварително Ви благодаря, кажете какви може да са проблемите ни с колегата

Относно датчика за горивото и на мен ми е интересно по въпроса, понеже имах един случай трябваше да патувам едни 120км почти нямше в колата, заредих си преди да тръгна към 15 литра, до тук добре, след като пристигнах спрях на паркинга пред нас, свалих си багажа, но какро и да е като реших после да преместя колата до гаража паля и стрелката за горивото мръдна само една идейка (имам предвид има-няма милиметър от дъното - под резервта), демек няма и капка в резервоара :О, отидох заредих 5, 6 литра и като запалих стрелката подскочи към първата бяла чертичка над резервата. Предварително Ви благодаря, кажете какви може да са проблемите ни с колегата

- kakyra
Значи този приятел от линка е дал далеч по- различен проблем от моя. Значи може да чаткам от автомобили много малко но от компютри си имам хабер, знам как се използва търсачката и като казвам че съм прекарал 3, даже 4-ри часа в форума не се базикам. Имаше един съфорумец който обаче грам не трепва датчика а моя просто си играе на първите няколко чертички. сега слизам да сваля таблото да видя как са връзките но не вярвам да е от връзка иначе вчера щеше да излезне.
Значи може да чаткам от автомобили много малко но от компютри си имам хабер,
а от ел. техника имаш ли хабер?проблемът ти е електротехнически и е вътре в резервоара и се нарича датчик за нивото на горивото.от там почни!
а от ел. техника имаш ли хабер?проблемът ти е електротехнически и е вътре в резервоара и се нарича датчик за нивото на горивото.от там почни!
- kakyra
Добре спирам да пиша подробно защото явно не четете.
Да сменям бензиновата помпа, може да се коригира този прословут поплавък, или ако ида при електричар ще го оправи.
А за датчика на температурата на антифриза?
Да сменям бензиновата помпа, може да се коригира този прословут поплавък, или ако ида при електричар ще го оправи.
А за датчика на температурата на антифриза?
- DIY4ever
- Автомобил:
- Двигател:
Хм, на пасат b3 на таблото има стабилизатор на напрежение за 10V, само за индикаторите на горивото и температурата, който като се скапе или му се скапят от вибрациите спойките, и двата индикатори сдават.
Да не е нещо такова? На голфа не се е налагало до ровя таблото, та не знам.
Иначе може би да замериш съпротивлението на датчика за температура, и на датчика за ниво на бензина (той е по същество потенциометър), та да си сигурен дали е от датчиците или от таблото.
Да не е нещо такова? На голфа не се е налагало до ровя таблото, та не знам.
Иначе може би да замериш съпротивлението на датчика за температура, и на датчика за ниво на бензина (той е по същество потенциометър), та да си сигурен дали е от датчиците или от таблото.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Ако индикаторите са отказали едновременно проблема вероятно е в таблото или кабеляците.
Ако не за бензиномера трябва да извадиш бензиновата помпа с поплавъка(продават се по отделно) като ги свалиш откачи помпата огледаи и при нужда поизкриви пластините на поплавъка даи контакт и като го движиш гледаи дали мърда стрелката.
А за температурата стрелката ли не отчита правилно(провери/смени датчика) или колата не загрява(смени термостата).
Ако не за бензиномера трябва да извадиш бензиновата помпа с поплавъка(продават се по отделно) като ги свалиш откачи помпата огледаи и при нужда поизкриви пластините на поплавъка даи контакт и като го движиш гледаи дали мърда стрелката.
А за температурата стрелката ли не отчита правилно(провери/смени датчика) или колата не загрява(смени термостата).
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Ако проблема с бензиномера и термометъра са се появили едновременно-и аз подкрепям мнението за стабилизатора в таблото.И ..колегата да не се "пъчи" като компютърен гений,защото..абе я да каже как е електриката в ..едно PC,да речем
,бах ти плетеницата некадърна..те тия компютърни гении съсипват "иначе здравите ни по същност коли VW"(лично мнение),тук не иде реч за софтуер-а за хардуер
Колега,то компютърджиите не ползват,ма има едни уреди-мултиметри-напоследък са ефтини,та позамери тук-там,на DCv слагай уреда
.
Трябва да отвориш таблото и да откриеш въпросния елемент,обикновено изглежда като средно-мощен 3-изводен транзистор.С уреда може да провериш и сондите за температура и ниво на гориво,поне да установиш ако са прекъснати(това са променливи съпротивления)
Колега,то компютърджиите не ползват,ма има едни уреди-мултиметри-напоследък са ефтини,та позамери тук-там,на DCv слагай уреда
Трябва да отвориш таблото и да откриеш въпросния елемент,обикновено изглежда като средно-мощен 3-изводен транзистор.С уреда може да провериш и сондите за температура и ниво на гориво,поне да установиш ако са прекъснати(това са променливи съпротивления)
- kakyra
Значи за компютър на кола хабер си нямам за това питам, но за PC Мога да твърдя обратното. Благодаря ви много за отговорите. Днес ще погледна за този транзистор, ще видя и за поплавъка. За съжаление си нямам на идея как трябва да изглежда. Все пак получих инфото което ми трябва. Благодаря много.
-
PitkataJoe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с датчиците за гориво и температурата. РЕШЕНО
Колега, не се хвърляй веднага в приключение с поплавъка.. Най-лесно провери следното: И двата уреда получават сигнал от датчици - откачи куплунга на датчика за температурата, той е на лесно място, дай контакт и свържи накъсо кабелите на датчика. Стрелката трява да отиде на макс. Същото за горивото - тествай през буксата. Ако няма ефект - и аз бих заложил на стабилизатора за 10V на таблото, Успех
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Гледам в заглавието пише "РЕШЕНО", но не виждам някъде да пише как е решен проблема 
- kakyra
Съжалявам, че не съм пояснил. Бях в един сервиз и ми свалиха таблото. Отзад имало някакви изгорели неща. Не знам какво точно е било, но като ми каза 15лв. и не го и попитах. Въпреки, че температурата на водата пак ми е назад във времето( не отчита правилно)- не мърда докато не загрее хубаво,около 90-100 гр.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”