Как да извлечем влагата от Фаровете ако има конденз!!!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Сря 09 яну 2008 0:42

psstv18rp написа:Не е ли по-лесно просто да пуснеш къси или дълги на място за няколко минути при отворени капачки на фаровете отзад?
Влагата сама ще си излезе и после затваряш...

Като цяло обаче е много малко вероятно просто така да влезе толкова влага че да почнат да се потят, освен ако са отваряни във руска баня. :-) По-скоро има неплътност някъде и влиза вода.

Идеята е добре но по лесно е това което каза колегата 10 мин на далги и готово !

Потребителски аватар
VENISH_GOLF_3_GT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Колеги аз стоях 1 час

Мнениеот VENISH_GOLF_3_GT » Сря 09 яну 2008 9:33

Колеги аз стоях 1 час на къси и на дълги светлини и се отпоти само пред крушките :)

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 09 яну 2008 10:49

"Колеги аз стоях 1 час на къси и на дълги светлини и се отпоти само пред крушките"

Това при отворени отзад фарове ли?

Иначе за силика-гел-а - продава се нещо такова за котешки тоалетни, вярно по-рядко се среща от масовия "бентонит", но го има - на прозрачни кристали като морска сол е. В пакети по 3 - 5 кила е. Предполагам може да свърши работа.

По-интересна е идеята за сушене на въздуха в купето. Чудя се дали тези изсушители дето ги продават по магазините няма да са по-изпипано решение.

Потребителски аватар
VENISH_GOLF_3_GT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

аха

Мнениеот VENISH_GOLF_3_GT » Сря 09 яну 2008 11:31

да колега със отворени капачки само че мойте се"кристални" "ангелски очи"

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 09 яну 2008 12:00

Rabbit_TDI написа:5 кила :shock Метни някой грам и към Карлово :lol:

Уфффф.... Сори!
.5- демек, 0.5 кг.
Свикнал съм незначещата нула отпред да не я пиша. Само точката (запетайката)

Потребителски аватар
jarulmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jarulmo » Сря 09 апр 2008 18:37

имам влага в единия стоп но като го опипам отвътре не осещам да ми в лажна ръката и сложих едно хартиено пакетче от два дена и няма оправия

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Сря 09 апр 2008 19:12

и на мене фара ми се пълни с вода от някъде свалих го измих изчистих и силиконирак яко межди стъклото уплатнението и фара и вчера пак се беше изпотил.А за топчетата те попиват ама то каде е текло пак си тече :wink: ефекта поне при мен за сега е ''0'' :cry: :lol:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 09 апр 2008 20:04

И тъйкато вече съм пробвал.Слагам 80 % ефективност.При мен за 5 дена влага YOK :wink:

Потребителски аватар
Велосираптор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Велосираптор » Чет 10 апр 2008 19:43

Значи...тея пакетчета от обувките не се знае колко влага са поели - докато са стояли по складовете.А въпросния гел има определен капацитет...може да се използва същият от капачките на ефервесцентните витамини.Там със сигурност е "неувреден".В някои антибиотици-например амоксиклав го има под форма на малки капсулки и също върши добра работа.
Струва ми се че веднъж сложен- няма нужда да бъде ваден от там,след като си свърши работата.Може евентуално да се подмени с нов,след като изтегли веднъж влагата.
Аз пробвах с левия халоген- действа мноо добре!

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пет 11 апр 2008 7:04

Мдаммм, по една капачка от упсарин или ефералган във фара, веднъж месечно и дразненето въа Вашите очи отминава :)

Потребителски аватар
Spasov_G
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spasov_G » Съб 10 май 2008 22:05

Здравейте Колеги гледам, че тази тема сте я позабравили отдавна но Аз сега смених фарове и ме сполетя същата участ потене и конденз в фаровете и така вие след дълъг период на тестване този метод ефикасен ли е или не . Ако има по добър метод да се отурва от този конденз помогнете ........ предварително БЛАГОДАРЯ........

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 11 май 2008 20:24

Ей и аз го имах тоз проблем с влагата на чисто нови фарове ма се оказа че на капачките на секцията за дълги фарове има некви дупки кат тръбички-решението:набутах лепило хелметекс това имах под ръка в тях и вече мое се пофала че сичко е ток,поне за сега :wink:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Нед 11 май 2008 20:42

Тука по морето, някой слагат ориз във солта да поема влагата, обаче, ако някой слага, да не се стиска, че знае ли се къде мое да закъса тая кола и ориза да послужи за задоволяване на хранителните нужди :lol: ... :wink:

iliyanangelov
Автомобил: Polo
Двигател: ADX 95

Re: Как да извлечем влагата от Фаровете ако има конденз!!!

Мнениеот iliyanangelov » Съб 30 яну 2010 21:42

При мен единият фар постоянно беше запотен, и от влагата започна да ръждясва рефлектора. И след като вече рефлектора ръждяса леко и не ми беше жал за него взех една бургия 3мм и пробих рефлектора във възможно най-високата точка която можах. След това като карам на фарове, от топлината влагата във фара се измъква през тази дупка. Като вали дъжд, между стъклото и рефлектора пак прониква влага, но после пак бързо изсъхва. Иначе преди това влагата си стоеше постоянно във фара.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да извлечем влагата от Фаровете ако има конденз!!!

Мнениеот Сашо Белята » Нед 31 яну 2010 12:24

Топченцата които седят при обувките действат макар и на 80% да не кажа вече и на 100%.Десния фар е запотен бая в него има LED диод за габаритете ама не помага mhihi в левия има от тези топченца и няма грам влага.

Върни се в “Направи си сам!”