п.п Свалил съм го от UPS в който имаше 12в акумулаторче като са скутер , въпроса е трафа ще стане ли да захраня авто усилвател с него ?
Въпрос за трансформатор
-
golf3cl
- Автомобил: 96 Golf 3 GT AEK
- Двигател: Мощен бензинояд асматик 16V
Въпрос за трансформатор
На този траф кое му е вход изход http://enclosure.snimka.bg/automobiles/ ... 2.17174227 ? Демек кои кабели са за контакта и кои за това което ще захранва
п.п Свалил съм го от UPS в който имаше 12в акумулаторче като са скутер , въпроса е трафа ще стане ли да захраня авто усилвател с него ?
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Re: Въпрос за трансформатор
Само с траф не става. Трябва ти и изправител (Грец)и поне голям кондензатор за филтър на пулсациите. 12 волта са на намотката с най-ниско съпротивление.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Първо трябва да знаеш какво е захванващото напрежение на усилвателя. А на самия траф нищо ли не пише? Снимай го по-отблизо от двете страни. Предполагам, че белия куплунг е за 220В, а отделните клемички ветоятно са били към батерията, но може и да е обратното. Ти като го сваля не записа ли кое какво е? можеш да му сложиш с тиксо някакви лепенки с надписчета, или поне на един лист да си начертаеш схемата набързо ...
-
golf3cl
MamaMy написа:Само с траф не става. Трябва ти и изправител (Грец)и поне голям кондензатор за филтър на пулсациите. 12 волта са на намотката с най-ниско съпротивление.
значи УПС още е в мен какво мога да взема още от него ?
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Първо кажи какъв усилвател мислиш да храниш и какви колони ще връзваш към него, че за сериозно думкане бая ток си трябва, а тоя траф не ми изглежда много надежден.
-
golf3cl
theraven написа:Първо кажи какъв усилвател мислиш да храниш и какви колони ще връзваш към него, че за сериозно думкане бая ток си трябва, а тоя траф не ми изглежда много надежден.
малък усилвател 50в рмс
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това вероятно е автотрансформатор, не става за целта.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Автотрансформатор
http://bg.wikipedia.org/wiki/Автотрансформатор
-
golf3cl
golf3cl написа:theraven написа:Първо кажи какъв усилвател мислиш да храниш и какви колони ще връзваш към него, че за сериозно думкане бая ток си трябва, а тоя траф не ми изглежда много надежден.
малък усилвател 50в рмс
Един познат който работи в магазин за компютри и е на вътре с токовете каза че ще ми направи старо захранване от комп и ще ми го даде да пробвам с него
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”