Защто се зацапва геометрията толкова често?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Защто се зацапва геометрията толкова често?
Много често се зацапва геометрията,колата е г3 афн за 20х.км.три пати я чистя.Ако някои има някаква идея да я сподели,или пак има някаква тънкост при самото почистване която незнам.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Защто се зацапва геометрията толкова често?
а егр и всмукателни колектори чистиш ли ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колекторите са чисти егр-а е изолиран с пластина
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Можеби я караш по-често градско и затова се цапа геометрията.
Ако не си махнал катализатора го махни,я продухвай отвреме на време по магистралата.
Ако не си махнал катализатора го махни,я продухвай отвреме на време по магистралата.
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И 5 пъти да я чистиш пак ще е мръсна. Въпроса е дали ти забива. Настъпвай си колата по-смело!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Градското -в ниски обороти=мор за турбината и цялата генерация.Не е тайна че всеки дизел си иска обороти...Поздрави
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Малко ме съмнява че проблема е в зацапаната геометрия или по точно има някакъв друг проблем който прави така че да се затлачва ! Ако толкова лесно се зацапваше тия турбини трябваше да ги направят на копчета "тик-так" да си ги сваляш на всяка смяна на маслото за чистене
Аз например навъртях няколко хиляди километра както се оказа с не добре работеща геометрия /поради загуба на вакум/ и все пак си се движи перфектно при разкачено състояние а ако беше толкова лесно да се задръсти би трябвало поне в най-долно положение да се е натрупал зверски нагар при положение че лопатките не са стигали до края !

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата се кара предимно грацко но трябва ли толко често да се задраства мисля си че има нешто което не е в ред но незнам какво може да e. е Колега gomez проблема не е че е мрасна а че забива
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
щом забива може да е от клапана н75,вакуми,или турбо пътища един приятел е с подобен проблем сменихме вакуумите и колата се пооправи сега е наред и н75
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
За пример да напиша какво ми каза днес един познат който имаше проблем с забиването на Г4 AHF. Закарал я в Супер дизел в София и там му казали след диагностика че е зацапана геометрията и след половин час била оправена и му струвало 40лв....!Толкова от мен по въпроса за прословутото зацапване на геометрията 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:За пример да напиша какво ми каза днес един познат който имаше проблем с забиването на Г4 AHF. Закарал я в Супер дизел в София и там му казали след диагностика че е зацапана геометрията и след половин час била оправена и му струвало 40лв....!Толкова от мен по въпроса за прословутото зацапване на геометрията
колега няма как за един 4ас да свалят турбото и да го по4истят или просто е имало някое марку4ле за вакум което там са го видяли и са отрязали главата на твоя приятел.за6тото както сам 4ел вав сервизите за турбини зимат по 100лв само за по4истване без монтаж и демонтаж така 4е за 40 лева 6те да е било не6то по елементарно поне аз така мисля.все пак добре е 4е са я оправили а не са зели само парите де.успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи май някои колеги не четат внимателно.Проблема не е в n75 същото след като се почисти извесно време няма провлеми.И не е до 40 лв и повече да е ,но няма гаранция че след 5000 км няма да си е същото
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
И вие не сте ме разбрали ! Аз исках да кажа че в повечето случай когато се поставя диагнозата "зацапана геометрия" всъщност проблема е в управлението на геометрията а не в самата нея но минава под общия знаменател и се отстранява каквото трябва а дали ще ти вземат 50 или 250 лв зависи от това какъв е сервиза и как ще те преценят като клиент 

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Комбинацията - скапано гориво и предимно градско каране - води до цапане на алгебрата и геометрията

-
- Автомобил:
- Двигател:
Диагнозата си е точна и не е в управлението.заштото като го почистя всичко си е ок.
Върни се в “Дизелови агрегати”