Норми за проектиране в строителството - онлайн вариант?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Норми за проектиране в строителството - онлайн вариант?

Мнениеот LUDsAUDI » Нед 31 яну 2010 23:01

Колеги, случайно някой да знае или да е попадал, на норми за проектиране в стротелството на цифров носител или в някой сайт, търсих доста но нищо по цялостно и хубаво не открих. Вълнуват ме нормите за дървени, стоманени, бетонни и стоманобенни конструкции, евентуално и други подобни полезни нещица. Моля, ако случайно имате да ми ги изпратите на LUD_s_AUDI@abv.bg , голямо мерси предварително :beer

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Норми за проектиране в строителството - онлайн вариант?

Мнениеот hooligans » Нед 31 яну 2010 23:06

какво точно те интересува , задай по конкретен въпрос :beer
архитектура ли следваш ?

Потребителски аватар
LUDsAUDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LUDsAUDI » Нед 31 яну 2010 23:15

Абсолютно всичко каквото може да се намери, като почнеш от коефиценти за сняг, вятър, температурни деформации, класове материали, опънни усилия там съпроматните истории и статики дето са, методите на граничните състояния на конструкциите, абе всичко ама да не са общи приказки като в учебник, ами както са изготвени и самите норми ако си виждал или Еврокод-а, нз и аз какво обясних дано ме разбрахте :beer
ПС: Строителство на Сгради и Съоръжения от бая време вече :P ама много пари тея еврокодове пък и нормите са кът тука във Варна, докато ги имаше са канех да си ги купя, като реших да ги купя, никъде немога да ги намеря от 3 месеца

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пон 01 фев 2010 11:49

Нещо от този род ли те вълнува? http://www.building-regulation.org/,имам някакви двд-та из гаража,бях си ги купил от един битак в ЮК и са много подробни и нтересни,мисля че може да се намерят за теглене,ще опитам да помогна ако това те интересува,но не знам дали техните изисквания дали съвпадат със нашите!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”