Голфа гасне по светофарите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dygy
Автомобил:
Двигател:

Голфа гасне по светофарите

Мнениеот dygy » Вто 02 фев 2010 18:06

Ето, че отново се налага да пиша тук, този път не с нов, а с един стар и дори биха казал омръзнал проблем. Колко теми съм изписал в този форум за него, колко съвети съм получавал, при колко майстори са ме пращали разни хорица, които искат да помогнат и за голямо мое съжаление, съветите и препоръките не се овенчаха с успех. Вероятно първата ми тема за този проблем датира от 2006 г., когато споменах, че голфа гасне по светофарите, като рязко му падат оборотите. Но да започнем отначало:

Става дума за Golf III 1,6 mi ABU - най-гадният двигател

Къде ли не ходих оттогава, какво ли не ме накараха да сменя по двигателя, какво ли не смених, частичен ремонт му направих, главата е нова - ужас. Този Голф излезе златен. Последното нещо, което смених е цялата моноинжекция, щото имало някакъв TPS датчик, който върви към нея и всъщност на него се дължал големият проблем (това твърди едно майсторче от Овча купел) и всичките тези мъки през цялото това време, докато се намери някой "разбирач", който да установи проблема. Оказа се оказва, че "специалисти" в София колкото щеш, но нито един не успя да оправи колата.

Проблем:
гасне на ниски предавки, дави се двигателя, няма газ, едвам отцепва, педалът на газта хлътва до ламарина. Проблема се появява главно през зимата, между 60 и 85 градуса като я пусне смукачът. Лятото просто не е същия автомобил. Отскоро забелязвам, че и на смукач има известни пролеми - държи над 2500 оборота :shock, но поне има газ и няма проблеми с тръгването. Но след смукача идва големият купон.

Потребителски аватар
KARGO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голфа гасне по светофарите

Мнениеот KARGO » Вто 02 фев 2010 20:37

Ламбда сонда?

dygy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dygy » Вто 02 фев 2010 20:47

KARGO написа:Ламбда сонда?

е явно наистина почваме отначало :lol: това беше първото нещо, в което се усъмниха в Хеед 91 в Надежда и разбира се го отстраниха, с две думи не е това. Други предположения, а аз ще казвам какво е махнато :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
CyBeR SoUnD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyBeR SoUnD » Вто 02 фев 2010 20:53

vagcom ?

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Вто 02 фев 2010 21:01

колега,
аз съм бивш собственик на голф 3 2Е и имах много сходен проблем като твоя!!! :horror: тази кола ми взе здравето,къде ли не ходих,какво ли не сменях и няма оправия :screwy !!!и веднъж вече преля чашата и като си казах,че ще я махна тази кола и я продадох почти за без пари на една мацка :да: колкото да не я виждам вече ,но 2 години ходене по мъките :bishop
не знам какво да те посъветвам,но напълно разбирам как се чувстваш :horror:
пожелавам ти успех с колицата,аз не успях,дано ти можеш да решиш проблемът с рязкото падане на оборотите :да:

Потребителски аватар
nofearinc
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nofearinc » Сря 03 фев 2010 10:17

dygy, вдигни капака и накарай някой да седне и да пали и да подава газ. Така че да я видиш 15-тина секунди работеща и как гасне. Погледни стъпковия мотор (под/пред моноинжекцията е) дали не прескача и дали се движи равномерно. При мен лично в това е проблемът. Втора ръка са 70-80лв за смяна, макар че аз смених 2 и се върнах в изходна позиция след 2-3-4 седмици. Сега смятам да си взема нов и да приключа с проблема, че скапва и оборотите на газовата.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 03 фев 2010 11:14

Явно не си случил на майстори. Подобен проблем обаче с Опел имах, отидох на диагностика при изпитан майстор. Докато колата не заработи както трябва не ме пусна да си тръгна!

men79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот men79 » Сря 03 фев 2010 12:08

Не, че разбирам толкова, но и аз имах подобен проблем с моя голф 3 . Нещо оборотите не работеха както трябва, настъпвам газта не реагира и после изведнъж дръпва, гасне и т.н. И аз се чудех за какво става дума, докато един път като си шофирах замириса на изгоряло. Спях колата и видях проблема :)
гореше една букса точно под пластмасовото на двигателя , моноинджекцията - давало е на късо и се е запалило. Вземах си от автоморга на старо такава букса за 5 лева, замениха я и сега нямам проблеми нито с гасненето , нито с оборотите.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 03 фев 2010 13:48

Искаш да ми кажеш, че този автомобил 4 години ти лази по нервите и още не си го разкарал?!? :shock

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Сря 03 фев 2010 13:52

Сигурен ли си, че не гълта въздух от някъде? Температурния датчик какви стойности дава?

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Сря 03 фев 2010 14:32

Всъщност подобен проблем с един Г3 1.6-101к.с.( AEK ако се не лъжа за кода на двигателя), имаше преди време - проблема се реши като на буксата към моторчето за празния ход й махнахме гуменото уплътнение, което пречеше на контакта между буксата и самото моторче. Решихме, че може и да е опасно заради влагата но не - от тогава минаха около 2г. и тази кола нямаше никви ядове.
Тогава вагком пищеше с грешка в моторчето на празния ход - усъмнихме се след няколко почиствания на грешката и няколкото и появи на ново.
За 4ри години аз бих му теглил ножа!

Потребителски аватар
Ch1r3pS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ch1r3pS » Сря 03 фев 2010 17:18

Колега , моляте за малко инфо , дали след като си сменил въпросният датчик на Хол ... нещатата са се оправили ??? Карам Венто 1.8 Моно и имам същия проблем преди 2 години ми го направи за първи път с оборотите (без да гасне) . Тогава реших че съм сипал кофти бензин и забравих за случая , но в края на 2009 започна пак да прави мизерии с тези обороти ... декември ми угасна на магистралата ... след тест на делкото дали дава искра (дава) и изчакване на 15-на мин ... врътнах запали и се прибрах ... после пак карах няма проблеми ... НО ... на 26-ти декември отново угасна в движение след което ми трябваше около час да я запаля !!! При първия успешен опит поработи около 5 секунди като стрелката на оборотомера се побърка ... ряско нагоре , рязко надолу без да се форсира двигателя !!?!?! и угасна ... при следващия опит не я чаках а директно с мръсна газ тръгнах ... до сфетофара ... пак угасна ... пак 3-4 пъти въртях и пак с мръсна газ ... гасна 3-4 пъти така и накрая на 1 км от нас угасна и нямаше палене повече ... нито не следващия ден ... нито днес ... :( Побърках се ... Решил съм да я правя сега ... ама какво да правя точно и аз не знам ... :banghead:

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Сря 03 фев 2010 18:33

Ch1r3pS написа:Колега , моляте за малко инфо , дали след като си сменил въпросният датчик на Хол ... нещатата са се оправили ??? Карам Венто 1.8 Моно и имам същия проблем преди 2 години ми го направи за първи път с оборотите (без да гасне) . Тогава реших че съм сипал кофти бензин и забравих за случая , но в края на 2009 започна пак да прави мизерии с тези обороти ... декември ми угасна на магистралата ... след тест на делкото дали дава искра (дава) и изчакване на 15-на мин ... врътнах запали и се прибрах ... после пак карах няма проблеми ... НО ... на 26-ти декември отново угасна в движение след което ми трябваше около час да я запаля !!! При първия успешен опит поработи около 5 секунди като стрелката на оборотомера се побърка ... ряско нагоре , рязко надолу без да се форсира двигателя !!?!?! и угасна ... при следващия опит не я чаках а директно с мръсна газ тръгнах ... до сфетофара ... пак угасна ... пак 3-4 пъти въртях и пак с мръсна газ ... гасна 3-4 пъти така и накрая на 1 км от нас угасна и нямаше палене повече ... нито не следващия ден ... нито днес ... :( Побърках се ... Решил съм да я правя сега ... ама какво да правя точно и аз не знам ... :banghead:

здрасти колега,
имах Passat 1.8 RP и имах аналогичен проблем на твоя!беше комутаторът на бобината и заспа всичко!!!моля за извинение,че пиша извън темата mhihi
поздрави :beer :drunk

Потребителски аватар
Ch1r3pS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ch1r3pS » Сря 03 фев 2010 19:36

Благодаря за инфото mitrex , не съм много технически грамотен , но предполагам че по сервизите ще са наясно какво и каде е тоя комутатор на бобината :) :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”