Колеги помагайте - колата пали едвам едвам на бензин. Ходих днес при мойто майсторче и той каза, че не може да ми помогне - според него е от карбуратора.
При запалване в началото колата като че ли мени оборити от 50 до 200 и после лека полека вдига до нормалните - това цялото става за около 5 секунди. После работи неравномерно (като че ли на 3 цилиндъра) и като я изфорсирам малко и изчиства. Няма значение студена или топла. Прави го само на бензин - на газ си е екстра.
Моето майсторче каза, че отзад миришело на бедна смес. Моля помагайте към кого да се обърна.
Благодаря предварително.
П.П. Има доста подобни теми, но не открих за този мотор и с този карбуратор - механичен, но с ел. управление. Колата има и ламбда сонда.
Моят майстор ми каза да се насоча към човек от форума на име Васко (познавал се с него). Надявам се да се свържа с него...
Трудно палене Голф 2 1.6 Карбуратор (с ел. управление)
- beky1
- Автомобил: VOLVO V70
- Двигател: B5202S.
Re: Трудно палене Голф 2 1.6 Карбуратор (с ел. управление)
Форуумджиите от софията ще писнат ЛЮСИИИИ!!!!прехвален маистор тук.Просто ми е любопитно,попитаи твоето маисторче на какво мирише бедната смес на бензин.А иначе регулирането на карба става наи добре на "газанализатор"има го при повечето елконаджии.и аз сам със този отвратителен 2е3карб.спрял сам да му обръщам внимание и си джиткам на газ(в тез студове без проблеми).успехи във форуума.

-
- Автомобил:
- Двигател:
какво е
слушал съм за него ма ане знам кво представлява и кво то4но правиbeky1 написа:газанализатор
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Карбуратора на PN е 2ее, не 2е3.
Казаха ми, ако се случи същото преди запалване, да изключа буксата за температурния датчик.
Само че ми го прави и на загрял мотор...
Само че ми го прави и на загрял мотор...

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
zdravko_jett написа:какво еслушал съм за него ма ане знам кво представлява и кво то4но правиbeky1 написа:газанализатор
Едно като шомпЪл дето го навират в г@за на колата. Анализира

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”