разлики TDI и SDI ? взех я :-)
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Re: разлики TDI и SDI ???
турбина-та стига ли ?
- pepinoto
- Автомобил:
- Двигател:
Както спомена колегата по-горе най-ве6е разликата е 4е SDI няма турбина,а това е от основно зна4ение при съвременни те дизели.Много слаб мотор,а и не гори кой знае колко по-малко от TDI.Моя съвет е да не заглежда6 коли с такива мотори.Най-добре вземи TDI-110коня,има изгодни оферти в момента.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
TDI има турбо, доста електроники в повече и е повече коне, започват от 90(с обикновенна турбина), 110(турбо с променлива геометрия), 101,116,131,150 Помпа дюза. А SDI е чист дизел мисля че около 60 коня.
ТДИ на пазара има доста, докато СДИ са доста по малко. Екстрите в повечето случай са повече при ТДИ.
Ако се поразровиш по форума, ще намериш доста полезни теми и за разходи и за сравнения, и за всичко което те интересува
ТДИ на пазара има доста, докато СДИ са доста по малко. Екстрите в повечето случай са повече при ТДИ.
Ако се поразровиш по форума, ще намериш доста полезни теми и за разходи и за сравнения, и за всичко което те интересува

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Ako колата ти е предимно за градско каране SDI върши идеална работа.Не е много мощна,но за града не ти е нужно.Но за дълъг път си е мъка.Аз съм с ТДИ и съм повече от доволен,разход в София 6/100,извън града паам на 4,2/100.Много здрави двигатели лесни за обслужване.От година и полувина го карам по двигателя овен две гарнитурки на помпата друго не съм пипал.Както пали лятото така пали и зимата,дори тези студове,които минаха не му пречеха да пали от първото завъртане.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Има.Ако предишния собственик не го е махнал това да тие първото нещо след обслужването да го махнеш,или да го подмениш с нов,не запушен.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Е качи се на същото поло ама тди, и пак ще си говорим. 

- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Red_Jetta написа:СДИ - стратосферен дизел май, а?
Чак стратосферен не е, по скоро атмосферен

Ако ти е за града главно, взимай едно SDI, няма кво да му се счупи просто. Прост до болка.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Това успях да намеря
viewtopic.php?t=110375&view=previous
viewtopic.php?t=110375&view=previous
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Да се включа и аз в дискусията. Аз карам ТДИ 90 магарета. Супер доволен съм. И СДИ съм карал ...мъртвец. На дълъг път ще е мъка. Ориентирай се към 110-ката. Аз като че ли сбърках с 90-ката ама то мерак. Както и да е за следващия път ще знам. Разхода е даже по малък а разликата във вървежа е осезателна. Същото което ти написаха колегите ти го какзвам и аз
. Оглеждай добре, диагностика и прочети темите за избор на дизел. Спазиш ли всичко изписано проблеми няма да имаш. Остава само кефа от свистенето и тягата
Успех в избора...

Успех в избора...

Върни се в “Дизелови агрегати”