Замръзват ми механизмите на вратите

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
One
Автомобил:
Двигател:

Re: Замръзват ми механизмите на вратите

Мнениеот One » Пет 08 яну 2010 8:57

Пак да повторя
от както карам коли - повече от 17 год
преди всяка зима и по време на нея си третирам колите по един и същ начин и никога не съм имам проблеми със замръзване

значи степ бай степ

в хубаво време - топло (не чакаш да стегнат студовете и да завалят дъжд и сняг)
почистваш уплътненията от мърсотията както и вратите там където контактуват с тях
подсушаваш хубаво и мажеш със
спрей на силиконова основа, течен парафин , или глицерин - вършат перфектна работа мажеш и уплътненията и вратите там където контактуват с тях
отнема 5 минути , прави се след всяка автомивка задължително ! или през най-много месец профилактично

за механизмите WD-40 е универсалното лекарство пръскат се всички движими механизми до които имаш достъп - дръжки, ключалки, панти на вратите също отвътре където имаш достъп през механизмите за отеваряне и заключване (ръчките и бутоните за заключване )

ако го направиш вероятноста да ти замръзне колата и да не може да си влезнеш в нея е много малка да не кажа никаква

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пет 22 яну 2010 12:07

tomo8889 написа:На баща ми POLO-то 1.9D 6N1 99г при температура -10 надолу е абсурд да се отворят предните врати с какво ли не ги мазахме не става и не става,затова зимата в гаража през ноща само това е спасението.Добре, че поне пали при тези температури и е с 4 врати та може да се влезе отзад.Много неща не са измислени както трябва на тези половери

Колега на същото положение съм и аз ,но вчера реших проблема ,разглобих корите и напръсках вътре механизма с ВД-40,и край със замръзването ,няма друго спасение.,изпробвано е вече,преди това какво ли не правих същото като тебе беше.

ilian iliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilian iliev » Пет 22 яну 2010 19:53

А си мислех че само аз имам този проблем.Два дена се пъхам и аз пред задните врати и си викам,дано не ме види някой комшия,че е голям цирк.Напръсках механизмите със спрей против замръзване на ключалки и тази сутрин се отвори,но след обяд малко се позамисли ,така че и аз ще пробвам с WD-40.Дано помогне.

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Пон 25 яну 2010 1:51

Ами колеги аз моята болежка я открих. Механизмите на вратите ми замръзвали от най-очевидното нещо .. уплътненията. както изразих опасения уплътненията на външната част на прозорците ми не са цели както при повечето полота ами са от части. Долната част е по-къса и на шофиорската врата ако седиш отвън виждаш една пролука между уплатненията в десния долен ъгъл. като махнах това уплатнение се оказа че там си има каналче във вратата за да се отти4а водата, но на 12 годишната ми любов това каналче явно отдавна е заминало и от там си се пълни с вода цялата врата и съответно механизма замръзвал. Та напълних всичко там колкото можах с черен силикон и сега няма пролука от където да влиза вода и механизма не ми е замръзвал... надявам се да съм си решил проблема,защото съм 2м висок и през задната врата на поло не е приятно да влизаш, а понякога съм и излизал от там(това е още по-странно за околоните да ви кажа) :mrgreen:

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 25 яну 2010 10:24

и аз да се включа, още по интересното е когато ми се наложи да влизам през багажника(нямаше човек които да не ме види ида не се засмее), но хубавот ое че пали от раз. а другия куриоз е когато и двете прердни врати се отворят, и след това немогат да се затворят. карал съм с въже вързано за дръжките за да не се отварят докато се поразмрази малко.това за мазането с масло на механизмите е малко относително защото при -50 ще се отворят, но на +40 маслото потича и става мазало.

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Съб 30 яну 2010 9:27

kostenurko написа:колега Blizzarder-VW, извинявам се че ползвам твоята тема, но може ли да ми кажеш с какво мажеш уплатненията на вратите за да не ти залепват?

Аз ги намазах с течен парафин и нямам проблем.

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Съб 30 яну 2010 15:04

Моите уплътнения ги мажа вече 3та зима с парафин,а ключалките ги пълня с масло,разработвам ги и после нямам никакви грижи!процетурата е лесна и не е скъпа,а е особено ефективна за зимата :beer

silvesterjunior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silvesterjunior » Сря 03 фев 2010 12:55

Като не съм я разглобявал вратата и не знам къде се намират тези механизми дето замръзват.
Изображение

silvesterjunior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silvesterjunior » Съб 06 фев 2010 16:15

някой пробвал ли е този спрей:
http://www.jigaloo.com/us/e_products_jigaloo.php

Потребителски аватар
toni_tv
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: ADR

Мнениеот toni_tv » Пон 08 мар 2010 19:52

И аз изпатих със същия проблем предните две врати /Венто/ нямат отваряне все едно са заварени с електрожен палчето се движи при отключване но врътите не помръдват. Явно механизмите са се сковали. Добре че задните се отварят - ужас и смях. Трета зима карам тази кола на не ми е правила такива проблеми до сега.

armpower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот armpower » Сря 10 мар 2010 21:48

Определено този проблем си го имат половерчета, аз също миналата зима влизах и излизах през задните врати ,но вече имам опит и аз така като повечето мажа редовно и пръскам с течен парафин и WD-40 ! Една случка (голяма пародия беше) спират ме полицай една вечер към 22 часа тъмница и студ голям .Почват да ме упрекват че съм говорел по телефона ,което беше пълна лъжа, и както и да е - чакат ме да излезна 5 мин през задната врата и да ме разпитват ...накрая си тръгнах нервен без никакви глоби и единия от тях ми вика "ти ако се запалиш с тия замръзнали врати ,няма да можеш да се спасиш бе момче" ,аз понеже се разправях 20 мин на студа с тех им викам аз сигурно ако се запала няма да ме видите ама ме видяхте да говора по телефона ...! голяма мизерия беше :)

Потребителски аватар
yokozunata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yokozunata » Пет 12 мар 2010 21:10

Blizzarder-VW написа:Аз лично си мажа уплатнанията с глицерин и съм доволен. А относно замръзването разбрах от къде влиза водата във вратата и ми прави тези тъпи проблеми: на шоферската врата, както е оплътнението , на стъклото отвън и в дясната си част където трябва да се съедини с уплатнението идващо отгоре, има 1 процеп защото долното уплатнение е по-късо и като го вдигнах се оказа че не се крепи на нищо и си виждам надолу механизма на вратата. Тъпото е, че и на 4-те врати е така .... странно въпросът ми е и на вашите полота ли е така, защото това е пълен кретенизъм....

На всички е така та и на 6н2 и даже на очиларките - германски недосмислици :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 мама им шибани шваби :dummy:
Да им сереш на завода малко ше им е сиг е Фаетоните са им така некадърни :012:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”