проблем с ел.стъклата на B3
проблем с ел.стъклата на B3
Koлеги имам следният проблем-ел.стъклата(предни)на моят Пасатко B3 се движат много бавно,особено дясното.Отварях корите на вратите и смазвах колкото мога да стигна движещите се части,но пак същата работа.Дайте идей.Благодаря предварително!
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с ел.стъклата на B3
и при мене е така ама само като са мокри 

Мокри-сухи все така,а сега зимата при тоя студ както всичко се е стегнало не смея да си помсля за отяаряне,че после трябва да помагам с ръка да се затворят.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И мойто дясното е така но май е крив водача по които се движи нагоре надолу...провери си твоя
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Влизаш в някой магазин за автоаксесоари и си купуваш течен силикон и напръскваш обилно уплатненията на стъклата, там където се движи отвътре. Без да сваляш кори без нищо, пускаш стъклото до долу и пръскаш обилно. Качваш, сваляш и пак. Отделно самото стъкло се регулира, тоест лайсната която повдига стъклото. КОгато ъгълът е неподходящ, защото той се регулира от две гайки или една ( не съм сигурен) се получава силно триене във водачите което натоварва механизма. Обърни внимание като качваш стъклото и малко преди да затвори какво се случва. Ляга ли равномерно, едновременно, по цялата повърхност и имали нещо нехарактерно.
Макар, че щом и двете го правят може проблемът да е друг.
Макар, че щом и двете го правят може проблемът да е друг.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Не искам да ви отчайвам колеги ама са ви криви водачите във вратата.Докато не се подменят няма оправия.Може само да сте спокойни,че не сте само вие,това си е редовен номер на VW-тата над 10-15 години.Аз на едно поло ги изправих ама ми отне толкова време и нерви,че ви препоръчвам да ги смените.То не пречи да пробвате де ,може да сте по-кадърни от мен 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Ако е със талянски стъкла е така (тези които нямат комфорт) понеже са със калпави връзки и копчета. Слагат се релета и се оправя 

- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:Ако е със талянски стъкла е така (тези които нямат комфорт) понеже са със калпави връзки и копчета. Слагат се релета и се оправя
напълно съгласен с колегата

Колата е вкарана от Италия,така че може и да е с италиянски ел.-незнам.Копчетата са на корите на вратите,а не на централната конзола.Все пак благодаря за съветите-като се постопли малко времето и ще пробвам първо със спрея,а после ще гледам водачите,пък дано стане работата.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Пич зарежи спрейове и водачи и ме послушай ако колата няма комфорт ( като заключиш и задържиш ключа да си вдига стъклата ) проблема ти е от калпави връзки.За да си 100% сигурен вдигни задната седалка и виж под нея има ли една черна правоъгълна кутия със 3 букси ако има то тогава това са оригинални ел.стъкла и имаш наистина проблем със водачите и нужда от смазване. При талянските няма такава кутия и всичко е силово.
Справка колегата gogomoto_rs и неговите се влачеха като народна песен в полето. Бяха талянски монтаж направено без грам мозък. Сложих му оригинален комфорт модул + оригинална инсталация и сега стъклата направо летят в сравнение със преди това
Справка колегата gogomoto_rs и неговите се влачеха като народна песен в полето. Бяха талянски монтаж направено без грам мозък. Сложих му оригинален комфорт модул + оригинална инсталация и сега стъклата направо летят в сравнение със преди това

- gogomoto_rs
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега както казва колегата знаинаинаи (има защо да е с тоя ник) ще си решиш проблема 100%
просто не са доизмислени от италианците
само да отбележа че ако не си решиш проблема скоро ще спрът изцяло
аз трябваше до там да я докарам
поздрави
просто не са доизмислени от италианците
само да отбележа че ако не си решиш проблема скоро ще спрът изцяло
аз трябваше до там да я докарам

поздрави

znainainai написа:Пич зарежи спрейове и водачи и ме послушай ако колата няма комфорт ( като заключиш и задържиш ключа да си вдига стъклата ) проблема ти е от калпави връзки.За да си 100% сигурен вдигни задната седалка и виж под нея има ли една черна правоъгълна кутия със 3 букси ако има то тогава това са оригинални ел.стъкла и имаш наистина проблем със водачите и нужда от смазване. При талянските няма такава кутия и всичко е силово.
Aми да ти кажа май няма комфорт модул,щото като задържа ключа и не вдига стъклата-значи ел.стъклата са монтирани допалнително.А задната седалка не може да се вдига-или поне аз незнам как.Може само да се мести напред и назад и да пада облегалката(на две части)А ако се сложат релета за стъклата ще стане ли както трябва.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
rapon4o написа:znainainai написа:Пич зарежи спрейове и водачи и ме послушай ако колата няма комфорт ( като заключиш и задържиш ключа да си вдига стъклата ) проблема ти е от калпави връзки.За да си 100% сигурен вдигни задната седалка и виж под нея има ли една черна правоъгълна кутия със 3 букси ако има то тогава това са оригинални ел.стъкла и имаш наистина проблем със водачите и нужда от смазване. При талянските няма такава кутия и всичко е силово.
Aми да ти кажа май няма комфорт модул,щото като задържа ключа и не вдига стъклата-значи ел.стъклата са монтирани допалнително.А задната седалка не може да се вдига-или поне аз незнам как.Може само да се мести напред и назад и да пада облегалката(на две части)А ако се сложат релета за стъклата ще стане ли както трябва.
Колегата, Знайко ти е казал, действай по неговата процедура, мойте бяха същия начин, не ги оправих на време и ми се прецакаха машинките, и като ми казаха че нова една бройка е 100 лева, отидох в една морга и си направих колата с Врътки на вратите, и сега нямам ел стъкла и проблеми, та ако искаш да не стигнеш до мойто диридже действай

-
- Автомобил:
- Двигател:
Пусни на двигателя 12 волта от акумулатора ако работят както трябва си сложи релета.