проблем със ксенона, горят и двата бушона на фаровете

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bmw4ever
Автомобил:
Двигател:

проблем със ксенона, горят и двата бушона на фаровете

Мнениеот bmw4ever » Вто 02 фев 2010 20:42

здравейте,вчера мнотирах ксенон
h7 на 4300к и след като поработи около 3-4сек горят и двата бушона които са 10а.след това слжих нови два и те пак изгоряха.ако някой занае не6то по въпроса нека каже.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: проблем със ксенона, горят и двата бушона на фаровете

Мнениеот bobocamaro » Вто 02 фев 2010 23:09

Каква е колата?Ксенона все още свети ли преди да цъфнат предпазителите?Избиваха ли грешки за изгорели крушки след монтажа му?Модули 'stop error' слагани ли са?Махай,модулите,после махай и баластите-сложи предишната крушка.Ако предпазителя при това положение оцелява посети дилъра на твоя Xenon-може той да е запознат с недокументираните му функции.

Потребителски аватар
leido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leido » Сря 03 фев 2010 5:24

Бушон от 10А да гори за 3-4сек. първото което ми идва на ум е, да не дава на късо макар, че при тези хубави дебели кабели на фаровете би трябвало по-бързо да гори 10А, ама знае ли човек. Смяна на ксенона със старите крушки, и след това ако всичко е наред марш при дилъра на ксенона. Недай да прибваш по-голям предпазител да не сменяш колата след това а не ксенона. 10А се слага на нормалeн магнет/CD, не е от най-силните ама и с него не би трябвало да гори, и то толкова бързо, поне да работи 5 10мин и тогава.
:patriot

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Сря 03 фев 2010 17:39

Здравей колега.Моя ксенон е с 30А предпазител и не ми е давал никакви проблеми.10А не са ли му малко понеже в началото като го пуснеш тогава консумацията е много но после се нормализира.Аз съм с би-ксенон ако има значение :beer

Потребителски аватар
bmw4ever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmw4ever » Чет 04 фев 2010 0:24

то и аз така направих сложих 25А и светнаха, но се 4уда дали няма да се случи нешто с кабелите на инсталацята,обаче сега понякога не пали единия,конкретно десния.а бушоните са качествени.Има ли значение как е сложен самият бушон??Дали е възможно и от студеното да е??Знам Ли?Дали пук с крушките или Баласта???

Потребителски аватар
leido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leido » Чет 04 фев 2010 5:57

Предпазителя намя занчени как е сложен, достатъчно е да дава хубав контакт. Ксенона щом не пали и предпазителят е здрав, баласти или лампи. Студът не е причината за да не може да запали.
:patriot

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 05 фев 2010 14:19

Ха и таз добра, 10А на 12V са 120W, а ксенона е 35W. При палене има пик на консимация на ток и на книжката/кутията на ксенона трябва да е описанколко А е. А що се отнася до паленето аз съм PowerHud и при ниски температури единия не пали на акумулатор, но като е на работещ двигател си пали. Ако са още топли крушките палят всякакси :wink:

Потребителски аватар
marrs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот marrs » Пет 05 фев 2010 21:36

bmw4ever написа:то и аз така направих сложих 25А и светнаха, но се 4уда дали няма да се случи нешто с кабелите на инсталацята,обаче сега понякога не пали единия,конкретно десния.а бушоните са качествени.Има ли значение как е сложен самият бушон??Дали е възможно и от студеното да е??Знам Ли?Дали пук с крушките или Баласта???

ходи и ги рекламирай и си вземи читави ксенони !!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”