Колеги имам следния така да се каже проблем. Не е кой знае какво, но се чувствам малко прецакан та реших да ви споделя, пък току виж някой може и да помогне.
Става въпрос за колата на жена ми - Хонда Сивик Тайп С, купихме я от "Бултрако" октомври месец 2009г., като от хонда имаше подарък каско в армеец за първата година, ние направихме и гражданската в армеец (въпреки че беше с около 100лв по-скъпа от всички останали варианти) за да е всичко в една компания и да няма проблеми. На 30 декември излезнах със сивика, защото щяхме по празниците да пътуваме с него и го взех да го измия и заредя. Спрях го пред магазина сутринта и по обяд като се върнах при колата забелязах че предната броня е леко надрана. Обадих се на мобилната група, 3 часа писах обяснения кое, как защо и т.н. Дотук всичко нормално. Човека вика сега няма да ти дам "щета", пращам документите в София и оттам след седмица ще ти дадат. Да ама не - на 26 януари (тоест след месец) получавам писмо с което "Армеец" ме уведомяват, че отказват да ми изплатят щета защото според тях колата не била надрана на паркинг...
Аз така и не разбрах какъв е проблема, при условие, че става въпрос за кола на три месеца с пълно каско и говорим за драскотина не по-голяма от цигарена кутия!
Някой от тоя бранш, ако може да даде акъл или нещо... че доста ме е хванало яд!

Има ли колеги с връзки в ЗД "Армеец"? :)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Има ли колеги с връзки в ЗД "Армеец"? :)
Питай санто трафиканта. 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И според тях какво значение има дали е надрана на паркинг или не?Имаш каско да плащат.На мен са ми платили до сега поне 5 щети на паркинг без изобщо да мрънкат.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не е станало на паркинг,и извършителя не е неизвестен,искат протокол от кат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Те може много неща да искат ама как ще докажат че не е станало на паркинг.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Това е друга тема.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
KirilGeorgiev написа:Те може много неща да искат ама как ще докажат че не е станало на паркинг.
А ти как ще докажеш, че е станало на паркинг?!

Щото май е по-важно ти да докажеш, а не те, щото те на теб плащат обезщетение.
Сега ще кажеш, ама аз им плащам каско, добре, ама като си правиш каското не го правиш с презумцията да ти платят непременно без да се замислят или усъмнят за нещо.
А по първото ти мнение, еми платили са ти 5 пъти, ама надали става въпрос за кола около 40000лв. нали, щото там говориме за доста по - големи суми за обезщетения, какъвто е случая на колегата.

Иначе по въпроса - за съжаление е така колега, в тая криза режат яко, гледат да пестят от обезщетенията и за да ти помогне някой трябва сравнително яка връзка, а дали си заслужава......, все пак никой не гърми яките патрони за без нищо в замяна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Той човека предполагам не иска да му дадат 5000лв а да може да си покрие разходите по ремонта.Тази кола предполагам е със валутно каско и не знам защо изобщо се правят на луди.А относно кризата тя е и за нас не само за застрахователите.Ако плащам каско на нова кола и ми се наравят на луди за боядисване на броня ще им се наложи после и броня да плащат.
rosen79 написа:Ако не е станало на паркинг,и извършителя не е неизвестен,искат протокол от кат.
Точно така е..затова всички щети от този тип трябва да се декларират "на паркинг",наистина няма логика но....
Ей тука има доста за Армеец - интересно четиво
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=164398&hilit=%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%B5%D1%86
пожелавам ти и на теб като на колегата случая да се разреши по най-добрия начин. Успех!
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=164398&hilit=%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%B5%D1%86
пожелавам ти и на теб като на колегата случая да се разреши по най-добрия начин. Успех!
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
yoan4o написа:
А ти как ще докажеш, че е станало на паркинг?!![]()
![]()
А в белите страни хората са невинни до доказване на противното.
Търси си правата!
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
group® написа:yoan4o написа:
А ти как ще докажеш, че е станало на паркинг?!![]()
![]()
А в белите страни хората са невинни до доказване на противното.
Търси си правата!
Така е Галине,
На същото мнение съм, но за съжаление сме в БГ, въпроса ми беше риторичен към колегата!
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Щом си викнал мобилна група няма начин как да ти откажат щетата,нали са ти я снимали на мястото и сте описали там как си я заварил колата,натисни ги тез капути малко и ще видиш че ще стане 

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
MITKO_DVD написа:...натисни ги тез капути малко и ще видиш че ще стане
Така е!
Това е на принципа, ако мине номера.
Измекяри

- gubaku
- Автомобил:
- Двигател:
Само да кажа, че всички пропускате една много малка подробност, за която и аз не си давах сметка докато не купихме хондата - Всяка една нова кола е гаранционна - било то 1, 2 или 3 години, следователно за да ти важи гаранцията колата трябва да се поддържа и ремонтира изключително и само във фирмения сервиз, е да обаче примерно ДЗИ нямат договор с хонда и ако каското ти е при тях (както беше случая с чисто новата хонда CR-V на баща ми) се почва едно ходене по мъките, защото дзи казват ние нямаме договор с хонда и няма да платим ако те ремонтират колата, а от хонда казват че ти отпада гаранцията, ако колата влезне в друг сервиз... Абе луда работа, хем си плащаш, хем те правят бърлив. Днеска ми звъня брокера, чрез който е сключено каското и каза, че бил задействал някви неща и утре да сме пишели няква жалба (или възражение) и най-вероятно щели да дадат щета. Но дали...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”