Въпрос ЕГР клапан
- lazar8809
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос ЕГР клапан
Абе не знам.. другата седмица ще ида на сервиз да го махнат не го искам тва в колата
-
- Автомобил:
- Двигател:
абе човече това е система на опел и ЕГР-то е коренно различно(самото клапанче)...четох 1 час за да стигна до почистването и то се оказа коренно различно...да ти сера на услугата

maznia написа:ползвай чичко гугал, почети малко за този клапан какво точно прави и каква е задачата му в автомобила.
ако не ти се търси се съгласи с колегите има значение и то важно
ето набързо нещо за него не е катастрофален но ти си решаваш
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... topic=5313
- Ico_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Ролята на ЕГР клапана е само да рециркулира част от изгорелите газове през двигателя, което има за цел не само да постигне по-ниски врени емисий, а и да успокой рабоата на двигателя, но в България с времето тръбчките се запушват (незнайно защо, може би по същата причина поради която се запушват и катализаторите) и става ... мазало. Според мен някой хора "там горе" първо трябва да решат въпроса с недопускането на некачествени горива по бензиностанцийте, и после да тормозят хората с еко-обирджийстване! Та на темата - изолирвай го без огризения, и не се притеснявай ако се промени малко поведението на колата, ще и мине 

yotov_uktc написа:абе човече това е система на опел и ЕГР-то е коренно различно(самото клапанче)...четох 1 час за да стигна до почистването и то се оказа коренно различно...да ти сера на услугата
maznia написа:ползвай чичко гугал, почети малко за този клапан какво точно прави и каква е задачата му в автомобила.
ако не ти се търси се съгласи с колегите има значение и то важно
ето набързо нещо за него не е катастрофален но ти си решаваш
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... topic=5313
Пич това е форум за коментари идеи и съвети - не е онлайн безплатен VW сервис.„
Дори не съм чел темата в опел просто натиснах лупата и подхвърлих първото излязло. - кво да ти обяснявам елементарно е почети малко
- lazar8809
- Автомобил:
- Двигател:
клапана е запушен и изолиран, колата върви като котенце може ключ
Здравейте колеги, и при мен чека свети , потенциометъра на егр-а не работи.Колата върви чудесно не ми прави никакви проблеми( да чукна на дърво), искам да попитам има ли как да се премахне светенето на този чек , че вече доста ме дразни. Благодаря
При мен също не работи клапана, така купих колата. Явно е дал на късо, защото ми гори бушона. Интересуваме дали наистина ми качва разхода, ако е така ще го сменям.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всичките коментари за премахването на този клапан са най - голямата простотия! Зимата колата не може да загрее, кара се постоянно на студен мотор и т.н. Хората не са го сложили за красота ! По умни хора "Инженери" са го измислили а вие го побългарявате ... ! Щом е сложено там значи трябва.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”