водна помпа ли е ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
pe60petrov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

водна помпа ли е ?

Мнениеот pe60petrov » Сря 03 фев 2010 22:00

Здравеите колеги,от 3 месеца притежавам Passat b5 1.9 tdi 110hp много му се радвам но ми е напълно непознат много се лутах с търсачката но не можах да си намеря по пълно ръководство за дизелов вариант, а днес сутринта се сблъсках и с първия по сериозен проблем Passata с запалването и светна лампата за зареждането, оказа се че е хварлил пистовия ремък а е сменен заедно с ангренажа когато вземах колата ,водната помпа на пистовия ремък ли е ? Струва ми се че точно тя е направила белата шаибата и е с профила на ремъка и определено затяга и личи че е хварлила греста освен ако не се баркам с някоя обтяжна ролка ?
Моля колегите с повече опит за малко съдействие иска ми се да разбера какъв ремонт ме очаква
Благодаря предварително и се извинявам ако повтарям някого

lexani
Автомобил:
Двигател:

Re: водна помпа ли е ?

Мнениеот lexani » Сря 03 фев 2010 22:26

Водната помпа по принцип първо протича ако има проблем, обтегача на пистовия ремък много често с износването се изкривява на една страна, което би могло да е причината. Ако затегне помпата по скоро ще запали ремъка отколкото да го изхвърли

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Чет 04 фев 2010 7:47

колега водната помпа е ватре на ангренажа поне на помпа дуза на вси4ки е там.погледни си оптежната ролка и ролката на динамото а са6то и ролката на коляновия вал да не се е разхлабила и да танцува и това да кара ремака да излиза,просто за да езлезе ремака трябва някоя ролка бая да е разбита и да играе на страни.успех :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 04 фев 2010 9:00

Един вариант е да ти е разбита ролката на алтернатора, друго възможно е обтегача на ремъка да е изтървал. А може и двете :)

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 04 фев 2010 10:10

Моята водна помпа не течеше но оста беше толкова разбита че направо ще фръкне ролката.Но ремъка не мръдва от там само бие.

Потребителски аватар
pe60petrov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pe60petrov » Чет 04 фев 2010 19:07

проблема е установен обтяжна ролка се оказа водната помпа е ниско долу поне така го разбрах от Autodata-та
но не мога да си намеря ръководство за дизел все на бензин попадам

Върни се в “Дизелови агрегати”