Дизел + отработено олио?????

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Дизел + отработено олио?????

Мнениеот fox_vt » Чет 04 фев 2010 10:07

Kalin72 написа:Не мога да разбера хората, дето се оплакват от нафтата в България, откъде зареждате, колеги? От както карам дизел, не съм имал проблеми с нафтата, зареждана от наши бензиностанции. Разбира се, това са само ОМВ, чат-пат Шел, Лукойл и това е.
Относно карането с биодизел или преработено отпадъчно олио, това се прави не само за да се спестят пари, но и за да се спаси природата. Така че не само икономията на $$$ е водеща. И на колата нищо няма да й стане, ако всичко е както трябва изпълнено. Спрете да говорите глупости, че това увреждало двигателя!!!

Спокойно децата им няма да мислят като тях когато свършат изкопаемите горива.Те отсега почнаха катаклизмите но ще трябват години докато хората (говоря общо) си променят мисленето относно околната среда.То тука едно просто рециклиране на боклука не могат да се научат да правят-погледнете контейнерите за разделни боклуци и ще разберете.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 04 фев 2010 10:10

Kalin72 написа:
Относно карането с биодизел или преработено отпадъчно олио, това се прави не само за да се спестят пари, но и за да се спаси природата.

Хубаво е да се грижиш за природата, но не на твой гръб и за своя сметка. Който наистина е загрижен, нека не си изхвърля боклуците през прозореца, докато пътува или пък си изтърся пепелника там, където е спрял, направо на улицата. Супер грозна гледка, но често срещано явление.

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Чет 04 фев 2010 10:22

колега Kalin72 ,аз говоря за биодизела и колите на концерна VW. до 2000 год. тогава са препоръчали колите произвеждани от тази група да не се слага биодизел, защото поврежда помпите и от тогава мойте роднини не слагат биодизел /зет ми има АУДИ също дизел/...току що говорих със сестра ми и ми поясни ,че особенно зимата са имали големи проблеми и на няколко пъти са викали ADAC сутрин да и палят колата и в последствие и на сервиз и сега ми каза: - " от тогава никога повече не слагаме БИО ДИЗЕЛ "

с по ефтината нафта от омв при - 15 гр. без никакви добавки

http://www.youtube.com/watch?v=DpQjD3563Nk

Потребителски аватар
dr.76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dr.76 » Чет 04 фев 2010 12:20

Kalin72 написа: И на колата нищо няма да й стане, ако всичко е както трябва изпълнено. Спрете да говорите глупости, че това увреждало двигателя!!!

Колега а ти би ли се осмелил да караш твоето Caddy 1.9 PD по този начин,и то да го караш така за постоянно..и да напишеш после какво става след 6-12 месеца например..и особенно сега зимата.И кое му е екологичното на олио взето от заведение и прецедено през КРАЧОЛ ОТ ДЪНКИ...поясни на нас простосмъртните...

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Чет 04 фев 2010 13:39

dr.76 написа:
Kalin72 написа: И на колата нищо няма да й стане, ако всичко е както трябва изпълнено. Спрете да говорите глупости, че това увреждало двигателя!!!

Колега а ти би ли се осмелил да караш твоето Caddy 1.9 PD по този начин,и то да го караш така за постоянно..и да напишеш после какво става след 6-12 месеца например..и особенно сега зимата.И кое му е екологичното на олио взето от заведение и прецедено през КРАЧОЛ ОТ ДЪНКИ...поясни на нас простосмъртните...

Не, не бих се осмелил да го карам с използвано олио, защото нямам допълнителната система, резервоар, а и няма къде да си произвеждам горивото. За особено зимата си има затопляне на допълнителния резервоар и горивния филтър.
Но бих се осмелил, и съм го правил на Бора-та си, която е със същия ПД двигател, да карам на биодизел до 20% в нафтата. Жалкото е, че в България НЯМА биодизел по световните стандарти. Да оставим настрана факта, че и да заредиш какъвто и да е биодизел няма откъде.
Екологичното е това е, че не се отделят вредни газове, най-малкото. Намаляваш количеството на вредни газове и сяра във въздуха, който дишат и ти, и твоите деца.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 04 фев 2010 13:57

Kalin72 написа:...Екологичното е това е, че не се отделят вредни газове, най-малкото. ....

Де да беше така :да: , ама ....

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Чет 04 фев 2010 14:12

Kalin72 написа: Екологичното е това е, че не се отделят вредни газове, най-малкото. Намаляваш количеството на вредни газове и сяра във въздуха, който дишат и ти, и твоите деца.

Сярата е основното средство за смазване на частите в помпата.Ако я няма тази сяра няма да имаш и смазване,следователно живота на помпата се скъсява двойно,да не казвам и тройно.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Чет 04 фев 2010 14:28

rosen79 написа:
Kalin72 написа: Екологичното е това е, че не се отделят вредни газове, най-малкото. Намаляваш количеството на вредни газове и сяра във въздуха, който дишат и ти, и твоите деца.

Сярата е основното средство за смазване на частите в помпата.Ако я няма тази сяра няма да имаш и смазване,следователно живота на помпата се скъсява двойно,да не казвам и тройно.

Да, така е, но това важи основно за старите роторни помпи. Плюс това, има добавки, които добавят смазващото действие за тези помпи.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Чет 04 фев 2010 20:48

Kalin72 написа:
rosen79 написа:

Да, така е, но това важи основно за старите роторни помпи. Плюс това, има добавки, които добавят смазващото действие за тези помпи.

и кво праим колега на края купува6 олио губи6 време да го прецеди6 и накрая парите които си икономисал ги дава6 за добавки било то за 4истене,вервене или смазване.а аз се оплаквам от нафтата вав бг за6тото лятото като си бях вав бг направо се разо4аровах от колата си.ако не вярва6 намини кам испания 6те покара6 малко сас тука6ната нафта и после 6те си говорим дали има разлика и коя е по хубава.успех :beer

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Чет 04 фев 2010 21:05

Еее пак се отплеснахте :beat_butt2 .Сярата е основно смазващо средство във НАФТАТА ,новите изисквания за нафта изискват намаляване на сярата и съответно че има по малко смазване на помпата.Но това е за новите коли те там са си го пресметнали хората.Та тука говориме за ОЛИО! Тва е едно такова мазно на пипане нещо което може да се използва за :seeex нали се сещате.Тай че и на помпата ще и е heavy metal zork готино да прекарва такъв Материал.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 05 фев 2010 0:21

с по ефтината нафта от омв при - 15 гр. без никакви добавки

http://www.youtube.com/watch?v=DpQjD3563Nk[/quote]
Е,Кико,това ти е клипа от миналата зима... :D ,сега ..залежала стока ни предлагаш :mrgreen: ,не вервамеееее...(шегувам се малко).И аз паля така..да не чуе "рогатия".Споделям общото мнение за зареждане от доказани вериги бензиностанции,лично аз не си спомням случай да НЕ зареждам от OMV

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Пет 05 фев 2010 7:44

emo-gar написа:с по ефтината нафта от омв при - 15 гр. без никакви добавки

http://www.youtube.com/watch?v=DpQjD3563Nk

Е,Кико,това ти е клипа от миналата зима... :D ,сега ..залежала стока ни предлагаш :mrgreen: ,не вервамеееее...(шегувам се малко).И аз паля така..да не чуе "рогатия".Споделям общото мнение за зареждане от доказани вериги бензиностанции,лично аз не си спомням случай да НЕ зареждам от OMV[/quote]

emo , обаче се чудя на себе си, как до сега не съм открил защо сутрин като отвворя вратата и без да се размотавам седна и завъртя ключа пали без да се включва загреване на свещйте.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 05 фев 2010 10:19

Колегата от Испания, не съм забелзал разлика в дизеловото гориво тук, и там (Гърция, Румъния, Австрия, Германия, Белгия) :) Както казах, а и не само аз, зареждам само от ОМВ и почти само Алпин или там каквото му беше името лятото.
Относно добавката, 14 лева на 250 литра...не мисля, че ще съборят който и да е :)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 05 фев 2010 14:29

fox_vt написа:Еее пак се отплеснахте :beat_butt2 .Сярата е основно смазващо средство във НАФТАТА ,новите изисквания за нафта изискват намаляване на сярата и съответно че има по малко смазване на помпата.Но това е за новите коли те там са си го пресметнали хората.Та тука говориме за ОЛИО! Тва е едно такова мазно на пипане нещо което може да се използва за :seeex нали се сещате.Тай че и на помпата ще и е heavy metal zork готино да прекарва такъв Материал.

Дано да не си химик - че аз по химия имам твърда и убедителна оценка 4 добър вовеки веков , но мисля че не си прав за ролята на сярата като основно мазително средство в състава на дизеловото гориво
http://www.bovalmoto.com/images/news/n1.pdf
парафините играят основната роля за смазването на елементите на ГНП и иглата на разпръсквача
нивото на сяра се намалява заради серните двуокиси и триокиси в изгорелите газове на дизеловите автомобили

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пет 05 фев 2010 16:15

Тай съм чувал щото нафтата по Евро едиколко си стандарта е с ниско съдържания на сяра и се води по суха.Оттам следва че кола която се кара с такава нафта а не е произведена за такава се скапва по бързо(за ГНП става въпрос)

Върни се в “Дизелови агрегати”