Здравейте. Преди седмица си взех пасат Б4 1994 г. и като за начало забелязах, че не може да вдигне повече от 120-130 км/ч на пета. До тази скорост си набира нормално и в един момент спира да набира и държи тази скорост - нито намалява, нито увеличава скоростта. Интересното е, че като включа на четвърта вдига оборотите и пак държи тази скорост. Казаха ми, че проблема идва от запушен горивен филтър. Смених го и абсолютно никаква разлика. Не знам дали има връзка, но момчето след като си свали музиката от колата и започна да свети аербега. И друго забелязах, че на трета и на четвърта скорост като е около 1500 об/мин. и подавам леко газ, се получава някакво придърпване и при подаване на пълна газ придърпва 4-5 пъти и после си набира нормално. Иначе като изключим тези два проблема, двигателят пали много лесно - на -10 на втория оборот и е запалил.
Ако някой има идея къде може да се крие проблемът, нека да сподели, че не искам да ида в някой сервиз и да почват да се учат и да пробват от какво може да е и да сменят половината части по двигателя и накрая да се окаже нещо малко.
Мерси предварително дано и намерим проблема.

проблем с пасат 1.9 тди 90к.с.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с пасат 1.9 тди 90к.с.
колега това за мен е сьединител(симптомите са такива). Сменят се феродов и претискателен диск и лагер. Вьрвят комплект струват около 300лв. работата около 100лв. За да си по-сигурен, при запален двигател вкючи на 5та и пусни сьединитела без да даваш газ, ако двигателя работи. Сьединителя ти е за смяна. Дано ти помогнах с нещо.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Според мен проблемите са няколко . Нито един обаче не ми напомня с нищо съединител
. Най-добре - сервиз .
ПП За това придърпване причините могат да са различни и не може да се каже само с хвърляне на боб , но има една характерна за тези TDI мотори повреда - тя е свързана с помпата ( ГНП-то ) , ремонтира се .

ПП За това придърпване причините могат да са различни и не може да се каже само с хвърляне на боб , но има една характерна за тези TDI мотори повреда - тя е свързана с помпата ( ГНП-то ) , ремонтира се .
- sinanmetin
- Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
- Двигател: CBAB
- Контакти:
Дебитомер, турбина, грешки в компютъра на колата и аз имах същите симптоми излезе ми от един маркуч вътре в компа на колата най добре да я видят на ВАГ тя ще си каже даже и майчиното мляко !
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега зака4ете я на ваг ком там 6те си покаже какво я боли,но вав нокакав слу4аи това не е саединител наи вероятно както са ти написали и други колеги е проблем вав помпата.успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси за отговорите значи придърпването го прави в диапазона от 1400 до 1800 оборота но явно проблема е в помпата , а идея защо така се ограничава скороста снощи я карах и давам газ като забие пускам газта за момент и после пак настъпвам вдигне с около 10 км повече и така на няколко пъти успях да вдигна 160км/ч
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
kokidj написа:.... а идея защо така се ограничава скороста ....
Проблема при теб както казах , според мен не е един , най-вероятно имаш проблем и с :
sinanmetin написа:Дебитомер, турбина, грешки в компютъра на колата и аз имах същите симптоми излезе ми от един маркуч вътре в компа на колата най добре да я видят на ВАГ ...
може да е също клапана , който управлява налягането на турбото , може да има спукан маркуч по вакуумпътищата към този същия клапан ....
Върни се в “Дизелови агрегати”