Проблем със задните светлини пасат B5 98г. хелп
- PASSATTD1982
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със задните светлини пасат B5 98г. хелп
Искам да попитам, ако някой знае къде се намира машинката за включване за задните светлини. Проблемът е, че не ми светят. Проверих бушона - изправен е, крушките са изправни, до буксите отзад не идва напрежение. Остана да проверя машинката, която си нямам и представа къде е. Ако някой знае, ще съм му благодарен да ме упъти.
- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Re: Проблем със задните светлини пасат B5 98г. хелп
Без да имам такава кола (карам Поло), залагам на това, че машинката е в горната част на педала на спирачката.
Лягаш и проверяваш отдолу. Може би ще трябва да разглобиш някакви пластмаси (предполагам).
Успех.
Лягаш и проверяваш отдолу. Може би ще трябва да разглобиш някакви пластмаси (предполагам).
Успех.
- PASSATTD1982
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за бързият отговор, но аз имам проблем със светлините за заден ход, не със спирачките. А до колкото знам тази машинка за която ми казваш, е за спирачките, освен ако не е свързана някак си и със задния ход.
- PASSATTD1982
- Автомобил:
- Двигател:
Изчетох доста от подобните теми, но никъде не_срещнах дали някой е сменял въпросния датчик на скоростната кутия. Днес ходих до магазин за части - 19 кинта е букса с кабел и датчик. Това ли е целият комплект, който се сменя и възможно ли е когато махна датчика от скоростната кутия да се окаже проблема не в датчика, а в това, което го включва и какво е то.
Ако някой го е сменял ще съм благодарен да сподели. И буксата е с еврейска звезда, днес пробвах да я развъртя и не_успях, а утре ще пробвам и самия датчик да извадя.
Ако някой го е сменял ще съм благодарен да сподели. И буксата е с еврейска звезда, днес пробвах да я развъртя и не_успях, а утре ще пробвам и самия датчик да извадя.
- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
PASSATTD1982 написа:мерси за бързият отговор, но аз имам проблем със задните светлини за заден ход не с спирачките. а до колкото знам тази машинка за която ми казваш е за спирачките освен ако не е свързана някак си и със задния ход за светлините.

Моя грешка.
Тогава залагам на... някъде при лоста за скоростите.
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Значи на моя пасат 5-ца 97-ма дизел , се намира над лявата полуоска горната букса ( две са ) та там предполагам е датчика , гледах диаграми и точно там дават че е , и аз трябва да видят какво става , че и аз нямам светлини на заден ход и барам се на аварийни !
- PASSATTD1982
- Автомобил:
- Двигател:
Да, там е буксата. Горната е за задния ход, долната за скоростомера, а кабела от тази букса отива от другата страна на скоростната кутия, където всъщност е самия датчик. Тези дни ще го разглобя да видя дали съм прав, ако някой има схема и номер на ключове, с които се разглобява датчика, да пише. Мерси.
Малко ще направя оффтопик, но е интересен случая. На моя пасат 5ца 2000г. се получава следното: Като включа на задна и съединителя е още натиснат, задните светлини не светват
, като го отпусна обаче светват. Когато паркираш вечер на тъмно място е доста неприятно, защото някога се движи колата на полусъединител, т.е. без светлини отзад 

- PASSATTD1982
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът е решен.
Свалих въпросния датчик, който е на скоростната кутия и купих нов - 19лв. Монтирах го и сега има задна светлина:)))
Благодаря за мненията и помоща
Свалих въпросния датчик, който е на скоростната кутия и купих нов - 19лв. Монтирах го и сега има задна светлина:)))
Благодаря за мненията и помоща

- ktivanov
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте и аз имам същия пасат 12.98 и от скороимам същия проблем. Бихте ли споделили с какви инструменти може да се смени този датчик за задна скорост и къде се намира, така и не можах да го разбера ? някакви съвети ?
благодаря предварително
благодаря предварително
- ktivanov
- Автомобил:
- Двигател:
Ехоооо имали някой да помогне ? поне да каже къде се намира - вътре в купето или отдолу под скоростната кути или някъде другаде ? търсих и в руските сайтове но не открих инфо което да ми помогне...ходих на 'майстор' и той се здвери гледа вътре в купето отвори капака на скоростния лост и отдолу гледа на скоростната кутия - каза 4е не го вижда.... 

- ktivanov
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, за Пасат '98 AJM, ATJ, AFN, AVG, AHH, и AHU двигатели излизат 2 вида датчици за включена задна предавка 1.860.193 - 26 лв и 1.860.195 - 82 лв.
http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... ar&id=2968
само не разбрах откъде си купил нов датчик и за какъв двигател/кой от 2та вида датчици е бил ?
http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... ar&id=2968
само не разбрах откъде си купил нов датчик и за какъв двигател/кой от 2та вида датчици е бил ?
- Прикачени файлове
-
- 1.860.193 - 26 лв
- 1.860.193.jpg (12.47 KиБ) Видяна 3898 пъти
-
- 1.860.195 - 82 лв
- 1.860.195.jpg (15.17 KиБ) Видяна 3897 пъти
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен зависи от скоростната кутия, дали е ръчна или автоматична. Според описанието на колегата пуснал темата, неговият е този от първата снимка.
- PASSATTD1982
- Автомобил:
- Двигател:
Да така е, моят датчик е първия, но аз го купих за 15 лв мисля или 19. Но разбрах какъв е след като го свалих и със стария директно в магазина за части. моят пасат е 98 година и е AFN 1.9 тди.
-
- Автомобил:
- Двигател:
абе колеги всичко разбрах но къдее точно не разбрах на скоростнната кутия но къде в купетоли отдолели от лево десно от пред моляви пишете така че да се намери лесно