Как да разбера дали работи турбото
-
- Автомобил: Ford Galaxy
- Двигател: AFN-99
Как да разбера дали работи турбото
Здр колеги имам едно питане как мога да разбера дали работи турбото като не го чувам да свири а колата си дърпа нормално мотора е 1,9 тди 110 кс
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Как да разбера дали работи турбото
трябва да я закачиш на ваг-ком или да монтираш буустметър
-
- Автомобил: Ford Galaxy
- Двигател: AFN-99
а ако го сваля и почистя дали ще се реши проблема
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
deskoskorpiona написа:а ако го сваля и почистя дали ще се реши проблема
А ако платиш на някой 15лв. за диагностика дали няма да ти е по-лесно,а?
А свалял ли си друг път да чистиш турбо!??
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
deskoskorpiona написа:а ако го сваля и почистя дали ще се реши проблема
А можеш и да си създадеш , евентуално ако нямаш

Както каза колегата - 10сек работа е на VAG Com .
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Щом колата дърпа значи работи.А относно свиренето аз съм на мнение че като почнеш да го чуваш да свири тогава ти почват проблемите.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:Щом колата дърпа значи работи.А относно свиренето аз съм на мнение че като почнеш да го чуваш да свири тогава ти почват проблемите.
Колега тука си в много голяма грешка.Наскоро слушах чисто нова турбина монтирана на колега от форума и свири дори и на място,което е напълно нормално и задължително.Зависи какво разбираш под свирене,аз не говоря за стържене,скърцане, а за онова приятното "фииииууу",което се чува!!!На мен ми гали ухото този звук

Колега при висока предавка би трябвало да почувстваш разлика в мощноста (примерно на 5-та) при постоянно натиснат педал на гаста ,като започваш ускорението от 1500-1600об/мин ,като минеш 2000-2400 (зависи от двг,турбо .............) ще почувстваш ,че се променя бързината с която ускоряваш ,ако няма особенна разлика ,то не е задължително да търсиш причината в турбото (особенно щом не свири) ,може би в кулера имаш масълце или .......... много неизвестни има докато стигнеш до констатиран факт -проблем с турбото.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Написал съм че това е мое мнение с което съм изразил своето мнение по въпроса.А за това дали трябва да свири или не и колко точно силно трябва да се чува може да се спори много.Човека щом има съмнения че турбото не работи да отиде на диагностика.Това че не го чува не е гаранция че има проблем.
KirilGeorgiev написа:Написал съм че това е мое мнение с което съм изразил своето мнение по въпроса.А за това дали трябва да свири или не и колко точно силно трябва да се чува може да се спори много.Човека щом има съмнения че турбото не работи да отиде на диагностика.Това че не го чува не е гаранция че има проблем.
Колега не съм те апострофирал ,написаното по-горе от мен е в отговор на 1-вия пост

Относно това колко силно свири........... ако така можеше да се прави прецизна диагностика ,то автомонтьорите щеше да са с докторски слушалки и уреди за мерене нивото и честотите на шум (това е в сферата на шегата разбира се)

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:Щом колата дърпа значи работи.А относно свиренето аз съм на мнение че като почнеш да го чуваш да свири тогава ти почват проблемите.
Точно така

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
deskoskorpiona написа:Здр колеги имам едно питане как мога да разбера дали работи турбото като не го чувам да свири а колата си дърпа нормално мотора е 1,9 тди 110 кс
Направо ще ти кажа кога е проблем вече, щото при мен е така. Като почне да ти забива колата като я караш на по високи обороти - турбото вече е "чао"
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Marto_VN написа:deskoskorpiona написа:Здр колеги имам едно питане как мога да разбера дали работи турбото като не го чувам да свири а колата си дърпа нормално мотора е 1,9 тди 110 кс
Направо ще ти кажа кога е проблем вече, щото при мен е така. Като почне да ти забива колата като я караш на по високи обороти - турбото вече е "чао"
тВА Е ПРОБЛЕМ В КЛАПАНА ИЛИ ЗАМЪРСЕНА ГЕОМЕТРИА.тУРБОТО Е ЧАО КАТ СЕ РАЗТРОПА ИЛИ КАТО ПОЧНЕ ДА ГОРИ 1 ЛИТЪР МАСЛО НА 1000 КМ.
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Marto_VN написа:deskoskorpiona написа:Здр колеги имам едно питане как мога да разбера дали работи турбото като не го чувам да свири а колата си дърпа нормално мотора е 1,9 тди 110 кс
тВА Е ПРОБЛЕМ В КЛАПАНА ИЛИ ЗАМЪРСЕНА ГЕОМЕТРИА.тУРБОТО Е ЧАО КАТ СЕ РАЗТРОПА ИЛИ КАТО ПОЧНЕ ДА ГОРИ 1 ЛИТЪР МАСЛО НА 1000 КМ.
Да и това може да е но, ако не обърне внимание на клапана турбото заминава .... Сългасен съм с теб.
Rabbit_TDI написа:Marto_VN написа:deskoskorpiona написа:Здр колеги имам едно питане как мога да разбера дали работи турбото като не го чувам да свири а колата си дърпа нормално мотора е 1,9 тди 110 кс
Попринцип е така ,с малка корекция ,при някой турбоавтомобили заводски се оставят по-големи луфтове и дори и барсак нова може да ти гори доста масло (определено далеч от 1л/1000км) дори повече от 1л./10 000км. (в някой случай се стига до 2-3л при неправилен избор на масло) ,дори и с масло 10w/40 аз го имам примера в личния си автопарк ,с масло кастрол магнитек - 700-1000мл/10 000км. ,със заводско предписаното - още повече ,сега съм с Валволин ,накрая намерих разковничето , за близо 8000км. не е мръднало

Та в случая с турбо-колите параметрите са много (по които да се съди за състоянието на двг-то)

Върни се в “Дизелови агрегати”